Liverpool, second part including Titanic Museum









The Harbour district

Tuo keltainen vene/auto oli sarjassamme erikoinen ilmestys.... se ilmestyi rampille kuin mikä tahansa auto, tööttäsi kovaa ja säntäsi sitten talla pohjassa veteen.... sinne ne turistit meno menojaan! Kyseessä "the yellow duck marine"
 New modern architecture vs. Old charm





Liverpoolissa oli yksi tosi iso ostoskeskus nimeltään Liverpool one ja pitkä shoppingkatu, nyt täytyy myöntää etten käynyt liikkeen liikkeessä, sillä tämä oli niin kulttuuripainoitteinen retki ja shoppailun sijasta näin kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Monista paikoista olenkin jo ennestään lukenut että Liverpool is for culture, Manchester is for shopping! Jätän sen siis seuraavaan reissuun.

Liikkeitä joita näin ohimennen oli Pull and Bear ja Jane Norman, jotka molemmat olen nähnyt Espanjassakin,. Muuten liikkeet olivat melkein samoja, kuin Prestonissakin, paitsi että Beatles kadulta löytyi Vivienne Westwood ja pikkukaduilta upeita vintage - liikkeitä.







Liverpool's beautiful cathedrals
På Svenska !
Näsinneula se siellä... eiku where was i again :D
Liverpool illan hämärtyessä 

+ Lopuksi, Titanic - museum
Sataman kupeessa sjaitsevaan TITANIC MUSEOON suunnattiin päivällä Beatles kadun jälkeen.

Titanic oli rekisteröity Liverpooliin, josta se ajelehti Southamptoniin ja lähti sieltä neitsytmatkalleen.
All time favourite movie, Titanic (toisinsanoen Titanic friikki) ja pääsi näkemään aitiopaikalta kaikki sieltä merenpohjasta löytyneet esineet (Life-vestit, kelloja, vaatekappaleita) ja lukemaan tarinaa, joten tämä oli ilman muuta jotain ehkä mielenkiintoisinta ikinä.

Haluan suositella tätä mestaa kaikille jos suuntaat joskus Liverpooliin, eli kyseessä on Merseyside Maritime Museum lähellä suurta sightseeing- pyörää, sisäänpääsy ilmainen.








Ykkösluokan lippu Titaniciin näytti tältä. Kohtalo on kyllä ollut asialla, kun tämän lipun käyttäjän vaimo tuli kipeäksi juuri ennen reissua, joten lippua ei koskaan käytetty.


Tapaturmayönä vuorossa ollut kippari on monesti sanonut, että jos olisi saannut käsiinsä kiikarit, hän olisi ehkä voinut estää katastrofin. Kuten teksti eniten oikealle kertookin, kiikarikaapin avaimet jäivät satamaan.




Such a interesting museum!
/Nina

Kommentit

  1. Onpas ihania kuvia :) Eksyin tänne sattumalta ja blogisi vaikuttaa todella mielenkiintoiselta :)

    Rakas isosiskoni olisi varmasti ollut ihan hullunu tuolla Titanic museossa, hän kun on niin kova fani :)

    http://tartu-hetkeen.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!