Liverpool - The city of culture part one
















Uusien kaupunkien näkeminen on ehkä parasta mitä tiedän, tässä taas esimerkki miksi on nice to explore,eilen uusien nähtävyyksien kerhoon astui Liverpool, the city of culture and football ja täytyy sanoa, että tämä on kyllä Englannin kulttuurikaupungeista kärkikastia!

Kuvia tuli taas mukavasti muutama otettua joten ekana esittelen Beatles  - streetiä, joka muuttui sitten iltaa kohden suureksi menomekaksi pubeineen ja yökerhoineen. Tuntu ihan kun olisi oikeasti palannut  back to the 60's! Päivällä Beatles- streetillä voi shoppailla Beatles ja musa-aiheisia tuliaisia kellarissa sijaitsevassa kaupassa, jossa hurjimmat fanit voi ostaa itselleen nimmarilla varustetun taulun. The Gallery-nimisestä liikkeestä tarttui mukaan muutama matkamuisto, myynnissä oli paitoja, kortteja, ja muuta turistijuttua. Samalla kadulla sijaitsi myös John Lennon - pub. Ei ihme, että kadulla vilisi illalla old timers, tämähän on kaikkien Beatles ajalla eläneiden kulta-mekka!

 (Yllä: Herttuatar Catherinen suosikkivaateliike, eli ei varmaan edullisimmasta päästä)

















(Herra kiiltävä asemees olikin aito ja säikytteli ohikäveleviä ihmisiä minkä kerkesi...)

Matthew Street, Beatles katu by night:


Some souvenirs and memories:)

Muuten Liverpoolista : kaupunki ei ole miljoonamekka, eikä tuppukyläkään - just eikä melkein sopiva tällaiselle one - day explore- retkelle! Ja niin helkkarin nätti satamakaupunki ettei muusta ole väliä. Vaikka lähdettiinkin aamulla jo liikenteeseen, niin nopeasti se ilta tuli vastaan, ja siihen mennessä oli ehtinyt nähdä kaikki suurimmat nähtävyydet. Junamatka kotiin koitti sopivasti sen jälkeen kun ehti käydä vielä Beatles kadulla bilettää vähän. Siellä baileet alkavat onneksi jo 8 aikaan illalla! Ja meno oli creisiä..

Lisää Liverpoolia luvassa tuota pikaa; Titanic - museota ja katedraalia, muun muassa.

Esittelen vielä ruokapaikan, jossa käytiin tapaksilla, eilinen oli ihan huippu säänkin suhteen, aurinko suorastaan porotti (sitä ilmaisua voi tosiaan käyttää) ja istuimme ravintolan terdellä ja nautimme!Bueno!





Espanjalaista munakasta, paellaa, mozzarella friteeratut pallot ja eniten vas. patatas bravas.
// NINA

Kommentit