November trips

Matkailu avartaa voi tokaista, pääsee taas hieman matkailun makuun uudestaan, kun nyt marraskuussa koittaa parikin viikonloppulomaa. Kuten aiemmin vihjasinkin Skotlannista, niin ajattelin valoittaa hieman sitä ja muita matkasuunnitelmia, joita olemme laatineet kasaan. Eli, ensi viikonloppu menee kohteessa:



[caption id="attachment_503" align="alignnone" width="705"] Kuvat Google maps[/caption]







Inverness ja Glasgow, Skotlanti! Upeat maisemat ja luonto, se viehättää eniten, sekä sellaisen paikan näkeminen, jonne tuskin elämässä tulisi mentyä, ellei täällä opiskelisi. Inverness on turistikylä pohjois-Skotlannissa ja kuuluu Scotland Highlandsiin, joka koostuu viidestä eri matkailualueesta.

Bussimatka Glasgowista Invernessiin on huimat 7 tuntia, eli kyllä korkealle kipuamme! (Toivon mukaan ei in the middle of nowhere) 8) No tuskin, kun sinne kerran turistimarkkinointia tehdään, niin eiköhän siellä elämää ole vuorilla.. :D

Highlands- vuoret sijaitsevat niin korkealla että saattaa bongata jopa lunta niiden huipulta. Jotain mitä myös odotan on se, että siellä vesistössä viihtyvät hylkeet, valaat ja delfiinit, eli ehkä hyvällä tuurilla bongaa elämänsä ensimmäisen wildlife eläimen!

"The wild and unpolluted seas around the Highlands are more than just a blue backdrop to fine scenery - they offer a good chance to see wildlife such as whales, dolphins and most commonly, seals."

Invernesissä yövymme kaksi yötä ja sunnuntaina takasintulomatkan yhteydessä teemme päivävierailun Glasgowiin, Skotlannin suurimpaan kaupunkiin ja populaatioltaan Britannian kolmanneksi suurimpaan. Yleisesti Glasgowissa kiinnostaa nähdä hieno ja vaikuttava arkitehtuuri yhdistettynä vanhoihin linnamaisemiin; kaupunki on siis samalla moderni ja vanhanaikainen. Linnoja on varmasti upea bongailla, niitä löytyy Skotlannista mielin määrin.

Ja next up, pari viikkoa Skotlannin jälkeen:

Lentsikka kutsuu ja Dublin vastassa! The city of pub-culture and shopping siis.

Tein hieman research, ja kyllä, sieltä löytyy noin 5 ostaria ja kaikki keskustan tuntumassa tai keskustassa! Eniten kiinnostaa trendikkäältä vaikuttava Jervis ostari, josta löytyy niin Bershka, maailman suurin New Look, Stradivarius ja yes, Forever 21 ! Suosittu jenkkiketju, liikkeitä taitaa löytyä euroopasta muutama (ainakin Belgiassa ja Ranskassa), ja luckily yksi Dublinissa. Muilta ostareilta löytyy myös Zara, jota en ole vielä blongannut täällä ollessa.

Luin, että Dublin on kuin Lontoo pienoiskoossa, yhtä hyvä nähtävyyksille ja shoppailulle paitsi pienempien välimatkojen päässä toisistaan. Eli varmasti viikonloppuna ehtii nähdä kaikki tärkeimmät ja ehkä käydä kurkkaa ne ostoskeskuksetkin 8) Joo ja pubikulttuuri, onko se siis vertaansa vailla!





Eli, vähän pientä reissua luvassa! Voi rauhallisesti todeta, että nuo kaikki kohteet ovat sellaisia, jonne todennäköisesti ei tulisi matkustettua, ellei asuisi niin lähellä. Jos en olisi tullut Englantiin opintojen takia olisin varmaan käynyt pelkästään Lontoossa joskus, joka on se yleisin, vaikka täältä löytyy oikeasti vaikka mitä hienoa. Tähän asti ollaan nähty Lake District, Windermere ja Liverpool. Tosiaan, tästä Prestonista on huippuhyvät junayhteydet jokapuolelle eli "erakossa" tässä ei olla, koko Britannia on käsillä ja reissata voisi vaikka kuinka ja paljon! Matkakohteet ei Briteissä lopu ihan heti kesken; jos on omatoimimatkojen ystävä, on täällä niin paljon kaikkea mielenkiintoista, mistä voi sitten rakentaa itselleen mieluisan matkan. Jos haluaa luonnon helmaan suosittelen Lake Districtiä, ja kaupungin sykkeeseen löytyy niin Edinburgh, Glasgow, Manchester, ja Liverpool. Keväällä voisi tosiaan kierrellä hieman etelää, siellä on upeita biitsikaupunkeja ( Brighton, Bournemounth) ja niin ikään nähtävää mielin määrin. Myös täällä pohjoisessa on suosittu rantakaupunki Blackpool, jossa bileet ovat kuulema hirmuisia, ja sieltä löytyy myös huvipuisto Blackpool Pleasure Beach. Sinnekin on kiva mennä kun lämpenee :)

+Dreaming before Christmas

Unelmoin vielä yhdestä reissusta ennen joulua ja kotiinpaluuta; nimittäin joulutunnelman kokeminen Lontoossa. Siellä ei ole vieläkään tullut käytyä; täytyy ensin tsekkaa pohjoinen, jonka jälkeen voi alkaa siirtyä etelämmäksi :) Ajattelin joulukuun olevan oiva hetki käydä pienellä Lontoovisiitillä, tsekkaa joulumarkkinat, upea Hyde Parkin luistelukenttä, ja muuten vain tuntemaan suurkaupungin joulufiiliksen. Pitkäaikaisena unelmana on ollut kokea juuri suurkaupungin joulutunnelma, esimerkiksi Pariisissa tai Lontoossa! Tykkään tosi paljon hienoista jouluvaloista ja yleisesti tunnelmasta.

Viikonlopputerveisin ja reissufiiliksin /Nina

Kommentit