I ♥ Scotland and Inverness

Back home! Ollaan palattu onnellisesti takaisin to Preston, aamulla varhain saapui juna tänne perille ja ennen tätä takana sellaiset mojovat 20 tuntia valveilla! Sellaista se reissaajan elämä on, kyllä sitä jaksaa kun uutta näkee ja kokee! Skotlanti oli upea, joka on varmaan jo sanomattakin selvää; ekat kaksi yötä Invernesissä, sunnuntai eli eilinen Glasgowissa, ja myöskin su-ma välinen yö! Onneksi kaupungissa on laaja yöelämä-tarjonta niin sai tunnit kulumaan mukavasti ennenkuin juna takaisin Prestoniin lähti tänä aamuna kello 4.30 am.:D Nukkumaan aamulla pääsi 7.30, rytmi siis lievästi sanottuna sekaisin ja vähän sellainen olo tällä hetkellä että mikä maa mikä valuutta!

Eli, huikea mutta jalkoja raastava reissu takana, on se vain niin että kävelleen ja bussissa istustkellen kokee ja näkee ehdottomasti eniten; näiden kolmen päivän aikana on päässyt perehtymään Skotlantiin perinpohjin, vaikka nukkumatunnit on jäänneet minimiin. Kaikki ilman muuta tämän seikkailun arvoista. Suosittelut? LÄMPIMÄT :) Tämä paikka vei ihan meidän Englannissa asuvien sydämet; kaikin tavoin niin erilaista vaikka niin lähellä. Älä ihmeessä kahta kertaa mieti Skotlantiin matkustamista, jos vähäkin kiinnostaa vanhat kaupungit, linnat, maaseutu/countrylife, vuoristomaisemat, historia, pubit ja tiivis charmikas Britannialainen tunnelma.

Laitan ensin Inverness kuvat, Skotland Highlands, ja seuraavaksi luvassa Glasgow joka on taas luku erikseen! enJOY :) Ps. joudun sittenkin laittaa kuvat kolmeen osaan kun niitä nyt on kuten uhosinkin; toivottavasti jaksatte katsoa läpi:D eli ensi kertaan jää myöskin Loch Ness - linnan upeat maisemat johon tehtiin lauantaina päiväretki. Eli nämä ovat vain alkua.... :D

Ainiin, ja säät suosi koko pyhän, oli niin kirkas auringonpaiste molempina päivinä ja itseasiassa lämpimämpi kuin mihin olin valmistautunut 8) Edit: ei ollut lämmin, muttei hyytävän kylmäkään; sopivan kirpeä!

//So we have luckily arrived back home to Preston this morning. Absolutely loved Skotland, it was a successful trip, even though the hours of sleeping fell to minimum; it was all 100% worth it. So beautfiful views all the way with the buss, and by walking in Glasgow for hours yesterday we saw so much of the city in every angle. So, first comes the Inverness Highlands pictures and after this i post the Glasgow and Loch Ness pics separately.Enjoy!!







Välillä tankattiin : Fish&Ships ja bisse local pubissa, välipysähdys Glasgowissa

/ A little food at the pub n Glasgow before continuing the trip!



Onnellisesti perillä päämäärässä 00.15 - pohjois-Skotlanti. Bussimatka summary: 3,5 tuntia Preston-Glasgow, samat mokomat tunteja Glasgow-Inverness

//Happily arrived to Inverness station at 00.15. The bus trip: 3,5 h Preston-Glasgow, the same from Glasgow-Inverness









Inverness keskusta la-aamuna. Pieni ja viehettävä village Skotlannin vuoriston keskellä!

// The Inverness city-center, small and charmy village in the middle of the Highlands.





Jouluvalot oli jo viritetty!



Auringonnousun fotailua Invernessin linnan edessä.

/Photographing the sunrise in front of Inverness castle!









Tämä muistutti vähän Porvoota aavistuksen suuremmassa koossa! Upeat näkymät linnan mäen päältä. Ikivanhat rakennukset rivissä!

/This reminded me a bit of my hometown in a bigger size. Nice views from the castle hill!































Inttipojat soittaa töräytti museon edustalla, muinaista instrumenttia, aika mielenkiintoista!

/ The army guys where playing some old instrument in front of the museum



Linnan katselun jälkeen käytiin Invernessin museossa ja taidegalleriassa,joka sijaitsi linnan vieressä. Skotland Highlands- historia ulottuu jopa 800 miljoonan vuoden taakse jääkauteen ja vuoret ovat tämän myötä maailman vanhimpia paikkoja. Erikoisuutena on, että siellä on säilynyt vielä tänäänkin muinainen kieli nimeltään Gaelic; noin 5% asukkaista puhuu sitä vielä tänään Skotlannissa. Saatoit bongata kauppojen yms. kylteissä tämän erikoisen kielen lauseita! Ylipäänsä, Skotlannin murre on tähän meidän Englantiin verrattuna vähän erilainen. Joskus saattaa olla tosi vaikea ymmärtää mitä ne sanovat..:D

// After the Inverness castle we went to the museum and Art Gallery. The Scotland highlands history goes back 800 million years in time, and makes then the Highlands to one of the oldest places on planet earth. A special thing is that the old language Gaelic is still spoken by approx.5% of the Scottish population. I saw some Gaelic on the store- signs in Inverness. In general Skottish English is a bit different from the one we talk in England-sometimes it's hard to understand.





Penguins!







Nojuu, viskiähän piti tietty kuvata, whiskyn luvattu maahan on Skotlanti!

/ Had to take photos of the traditional scottish drink, whiskey!





Puppet. Souvenir-shop



























Highland House of Fraser - täynnä hienoja Scotland - tuliaisia.

/Highland House Of Fraser was full of nice scottish souvenirs.



Skotti-ruutua poikineen







Inverness on turistikylä, näin monta hienoa hotellia siinä joen kupeessa. Tänne tullaan rentoutumaan luonnon helmaan ja ihailemaan upeita vuorimaisemia.

/ Inverness is a tourist city, i saw many nice hotels by the river. Tourist's come there to relax and to look at the great highland landscapes.







Love christmas lights!!









Bridge at nighttime. Tämä oli niin kaunis näky. Tuo kaupunki oli niin nätti..



Roppakaupalla ihania illanistujais-ravintoloita löytyi Invernessistä.

/In Inverness you could find lots of nice dining places and restaurants.









Whiskey shop? Kyllä!!











Huh-heijaa miten voikaan hymyilyttää pitkän päivän ja liikkumisen jälkeen vain istahtaa pubiruoalle ja oluelle!! Ja oluella tarkoitan tietty Guinnessia. Jes.

// It was so relaxing to sit down in the pub after a long day of walking. Food and Guinness!



Kavereiden annos: Miniburgers

/My friends dish, miniburgers



Hostellimme Eastgate Hostel sijaitsi ihan keskustassa, tässä yövyimme kaksi yötä! Vähän kylmä huone oli,mutta huoneessahan ei tosiaan vietetty muuta aikaa kuin nukkumiset:)

//The hostel was located in the city centre. Here we slept for two nights! Even though it was a little cold, no problems, we didn't spend a lot of time there anyway;just to sleep and shower!





Saturday night: livemusic in a Skottish pub! And Jack Daniels on rocks and coke.Bueno!

Kaikki Highlandseista matkakohteena löydät täältä, jos kiinnostuit itsekin testaamaan!

Lisää coming up /more pics coming up!
/Nina

Kommentit

  1. Ihanaa kun kirjoitit Invernessistä ja laitoit kuvia! Monta vuotta sitten kävin tuossa ihanassa kaupungissa ja tykästyin siihen. Luontoa lähellä, kivoja katuja ja kukkuloita, hauskoja ihmisiä :). Olin myös tuossa Eastgate hostellissa työharjoittelussa kolme viikkoa :D. Omistaja oli superhauska ja viihdytti jutuillaan.

    VastaaPoista
  2. Wau, kuinkas sattuikaan että juuri samoista paikoista oli kyse, josta sinullakin on kokemusta ! Hieno juttu :)) Tosiaan upea kaupunki kyllä, tykkäsin myös hurjasti, ja ihmisetkin, ystävällistä ja hauskaa sakkia; sellaista mukavaa pikkukylän tunnelmaa Skotlantilaisittain! Eastgaten omistaja oli tosi rennonoloinen tyyppi, totta puhut :D voin uskoa,että työharjoittelukokemuksesi oli tosi hauska:) Tuolla Invernessissä olisi ilman muuta viihtynyt pidempääkin!:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!