Dublin-weekend highlights pt.1

Guapos....kotona ollaan! Taas jälleen kerran, mukavasti kotiuduttu tuttuun ja turvalliseen Prestoniin viikonlopun hurjan reissaamisen jälkeen! Dublin...? MAHTAVA. Ei voi muuta kuin kehua ihan maasta taivaaseen, niin eurooppalainen ja kansainvälinen mikä oli mukavaa tällaisen britti-style-matkailuputken jälkeen(eurojakin pääs käyttää taas) ;D nyt  koki myös hieman sellaista Lissabon tyylistä fiilistä, kesäisin Dublin muistuttaa varmaankin erehdyttävästi sitä. Suurkaupunkihan se on, lähes metropoli, ihmisiä pukkaa teillä ihan hurjan paljon. Kuvattavaa oli taas vähän enemmän, kaverini toimi välillä "assistenttina", hän on ottanut myös monta kuvaa :) Kiva saada vähän lepo-aikaa ettei aina hulluna akkana heilu sen kameran kanssa joka nurkkaa kuvaamassa... sehän on selvää että matkoilla innostuu, mutta nyt yritin vähän rajoittaa ja kuvia tuli joku 300, kun Skotlannista tuli...öhm, 750? tiedän, ihan kreisiä, joten nyt löystin vähän ja otin vain ns. "highlight-pictures".

// So home we are from a a great Dublin weekend! Loved the city and the european/international,busy and charmy atmosphere. And the pub culture, of course! Here comes first part of the pictures, i tried to make a sort of highlight post and managed not to take a crazy amount of pictures this time, as in Scotland..my friend helped me a bit and took some of the pictures,too:)

Mikä tekee Dublinin? TÄSSÄ TULEE! (yritin tiivistää...edit:yritin..) :D

/So what makes Dublin?here it comes!

[caption id="attachment_1205" align="aligncenter" width="355"] leaving from Manu airport,lyhyimmälle lennolle ikinä, kone nousi ja laski...kirjaimellisesti:D[/caption]





[caption id="attachment_1213" align="aligncenter" width="644"] live street music:oasis wonderwall[/caption]



Vanhan kaupungin pubikatu-->löysimme tiemme taivaan osoitteeseen

/Old town pub street













Kahvilassa tilaa päiväirishcoffee for the road

/ in the cafe to order a day-irish coffee for the road

[caption id="attachment_1221" align="aligncenter" width="652"] Heppoja näkyi paljon kaduilla[/caption]



Busyness in the citycentre









Noita hökötyksiä lasetti menemään tuon tuosta..

/those things you could see often..















It begins to look a lot like christmas!!

















1. Guinness. Guinness, guinness- periaattees minne ikinä katsoitkaan, näit Guinnes logoa. No, onhan se nyt helkkarin hyvää kaljaa ja panimo Dublinissa, eli ei mikään ihme. Guinness,nam.

/Guinness, everywhere you turned your head. Well, the brewery is in Dublin so no wonder, and it truly is a great beer!









2. PUBIT, claro: The Temple Bar (kuvat yllä,hyvin suosittu ja käymisen arvoinen, jestas että viihdyttiin sekä pe että la) samaten O'Neills Bar, jossa käytiin kolme kertaa peräti, eli se oli hostellin lisäksi vähän niinkuin toinen koti reissun aikana....lauantaina syömässä ja illalla katsoo Irish dancea, ja niin ikään sunnuntaina syömässä niitä ruokia, jotka ei paljon esittelyä kaipaa...aivan mahtavaa irkku-safkaa, kunnon annokset ja kunnon sapuskaa vatsan täydeltä...millä juomalla.....? Karlsberg...? Eiku Guinness.

/The pubs: Temple bar, which we all loved very much, a super traditional irish pub,took the Guinness, of course!! And the second one O'Neills bar, where we went 3 times during the weekend so you can almost call it the second home for the trip...great pub style food, irish dance in the nighttime, and Guinness. Everything that makes ireland!











3. ....Ja vielä, kaupungista löytyy: HARD ROCK CAFE DUBLIN!,,/

/ Hard Rock Cafe Dublin, rock'n'roll!





[caption id="attachment_1246" align="aligncenter" width="351"] O'neills bar Irish dance,tupa ihan täynnä[/caption]



Lauantaina oltiin menossa samaan yökerhoon/baariin jossa kuvattiin PS. i Love you - elokuvaa. Meitä oli kumminkin niin iso jengi, että moni ei halunnut maksaa sisäänpääsymaksua, joten ei mentykään. Olis ollut aika siistiä, mutta ensi kerralla sitten:) Kyl mä Dubliniinkin haluan uudelleen matkustaa 8)

/On saturday we where about to visit the bar where they shooted PS. i Love you, but since we where so many so we didnt go because of the entrance payment, well next time must try to go, i know for sure that i want to visit Dubliiin again!



Mummms....

4.Trinity College

Moni varmasti on kuullut, tosi kuuluisa koulu ja Irlannin ensimmäinen yliopisto. Ikivanha kirjasto sielläkin. Jopa Obama on käynyt kurkkaamassa ja visiitillä, Harry Potteria on kuvattu siellä, Courtney Love on opiskellut siinä, myöskin. Maailmankuulu college ja erikoisuutena on, että jos menet naimisiin 10 vuotta valmistumisesi jälkeen koulusta, saat pitää hääsi siinä paikassa- tuottaa paineita valmistuville, eikö?

/ The famous Trinity College, the first one in Ireland. Obama has visited it, Harry Potter is been filmed there, and Courtney Love has studied there. The speciality is that if you get married within 10 years from graduating this college you get to keep your wedding there-pressure, right?















5.Linna ja kirsikkapuut. Ihana paikka jossa vain ainoa häiriöntekijä oli melko hyytävä kylmyys...lieneekö syynä meren läheinen sijainti, mutta Dublinissa oli KYLMÄ.. :)

/The castle and cherrytrees..super nice area, although it was really cold, the whole weekend was..8)







Dublin in my heart siis!! Leppoisaa tunnelmaa ja aitoa irkkumeininkiä halajaville suosittelen siis Temple Bar'ia ja O'Neillsiä. Tunnelma niin upea ettei oikein voi selittää. Ja koko pubikatu mikä siellä oli, ns. vanhassa kaupungissa - ai hitto...upeeta. Ja mitä muuta? Irish Coffee, tietenkin! Et kyllä löydä yhtä maukasta muualta kuin Irlannissa itsessään.....

Pt.2 ja sunnuntaisaittari-shopping kuvia tulee vielä erikseen:)

/Dublin in my heart!For a special Ireland feeling i recommend to go for a night out to O'neills and Temple bar, worth to experience. The feeling is hard to explain in words-you have to experience it yourself,it's soo irish! And the irish coffee, not to mention that, probably yhe best in the world..

Ps.the rest of the pictures coming up!

+Dublin not-so-highlights

Eilen tuli koettua myös suurkaupungin varjopuolen, siis voi hyvänen aika et kävi tuuri, oltiin kävelemässä hostellille (joka sijaitsi ihan keskustassa) hakemaan laukut lentokentälle lähtöä ennen, niin mentiin ison high streetin yli vähän pienemmälle sivukadulle joka oikaisee, ja siinä sitten kävi roistoilla jo käsi mun laukussani, kun takana ollut kaveri alkoi huutaa mulle, roistot pelästy, päästi lompakon ja katto vihasesti ja jatko matkaa...huh mikä onni onnettomuudessa olikaan, sinne olis menny passi kulkaas ja muut.... kaverini pelasti mut valppaudellaan sillä itsehän en olisi moista huomannut siinä sateessa juostessa. Mitä tästä opimme? Laukku kiinni, sillä mulla oli vain tuossa nappi ja ryöstäminenhän on silloin helppoa kuin heinänteko...yleensähän se on valitettavasti niin, ettet itse ymmärrä ennenkuin jotain tapahtuu, itse olen ehkä vähän liian huolimaton voin allekirjoittaa; kamerakin roikkua keikkuu yhdellä olkapäällä tyyliin että "viekää vain", tämän jälkeen laitoin sen visusti kaulan ympärille. Eli nothing happened, mutta läheltä piti - tilanne oli tosiaan.. helpottuneisuus oli ihan hurjan suuri, kun myöhemmin mietimme tapahtunutta. Kavereitani on niin Madridista kuin Barcelonasta, he sanoivatkin että kannattaa olla varuillaan; nyt tiedän kumminkin ensi reissuun että hold your horses... :)

//Yesterday evening i almost experienced the dark side of big city life... some people tried to rob by purse from my bag, happily my friend noticed this since she walked behind me, so the robbers didn't do anything..it was so close,though, and now i learned that i should have a bag with a zipper, it's just too easy to take stuff from there when it's basically opened all the time.. 

//Nina

Kommentit