New years eve? No it's Bonfire-night











"In Great Britain, Bonfire Night is associated with the tradition of Guy Fawkes' Night. The modern event is held annually on or near 5 November, although its sectarian significance has generally been lost: it is now simply a night of revelry and fireworks."

"Bonfire Night is an annual event dedicated to bonfires, fireworks and celebrations. Different traditions celebrate Bonfire Night on different days. Some of the most popular instances include Great Britain's Guy Fawkes Night"

Haha, oli pakko vähän siteeraa Wikipediaa on this one, sillä en oikein ollut perillä että mikä ihmeen merkki/juhlapäivä täällä tänään oli mutta pauke oli hurja voin kertoa; tulee siis tänä vuonna koettua kaksi uudenvuodenaattoa rakettien osalta, tämä ilta plus se varsinainen uusivuosi. Täällä raketit paukkui ja kokot paloi kuin viimeistä päivää..! Tuli vähän mieleen meidän juhannus (ilman niitä raketteja..) kun katseli kokkoja. Täällä Bonfires liitetään Guy Fawkes - muistojuhlaan, meillä se puolestaan liitetään Vappuun, eli työväen juhlaan (paitsi ettei pahemmin kokkoja poltella wappuna;D)

Hienot oli ilotulitukset ja ihmiset oli ihan juhlatunnelmissa! Onneksi lähdin kämppiksen mukaan, tämä olisi mennyt muuten ihan ohi. No oon kyl muutenki miettiny et mitä ihmettä täällä paukutellaan iltaisin, ilotulitteita myyty kaupoissa ja jengi on paukutellut tässä nyt lauantaista lähtien iltaisin, joten nyt sai turisti syyn tähän ilmiöön:D



Kuulin myös sanottavan, että tämä ilta liittyy historiallisesti kuninkaaseen, joten selvitin vähän:

"This annual tradition is a way of remembering the events of November 5th 1605 when a plot to blow up the Houses of Parliament, killing all inside it including the King, was foiled."

Eli salaliitto parlamentin räjäyttämiseen estettiin vuonna 1605 tänä kyseisenä päivänä,nyt tietää taas jotain lisää! Myös suosittu leffa V For Vendetta liittyy tähän ko. tapahtumaan.

"Remember, remember the Fifth of November" //t. Nina

Kommentit