Big steps in life - At next: England

Elämässä tulee niitä vaiheita, kun on suurien harppauksien aika. Sellaisia niinkuin ota tai jätä - tilaisuuksia, jossa sinun tulee päättää oman tulevaisuutesi laita.


Sellainen tilanne mulla tuli eteen tänä syksynä . Kesätöiden jälkeen Ahvenanmaalla, kalenterissa ei ollut ensimmäistä kertaa pitkiin, pitkiin aikoihin lainkaan päivätöitä - mutta oli jotakin muuta - nimittäin todistus opiskelupaikasta Englannissa törrötti kädessäni muutama päivä kotiutumisen jälkeen!

Eli kuten ehkä aiemmin olen puhunut, hain Iso-Britannian kevään yhteishaussa koulutuksiin, lähetin portfoliot ja todistukset ym. ja nyt se olis menoa:

Unelmien opiskelupaikka -ja ala, toivon mukaan unelmien paikassa mukavien ihmisten kanssa, odottaa siis 10. Syyskuuta alkaen.

Koulu : University of Central Lancashire (UCLan)
School Of Art, Design and Preformance
Paikka : Lancashire, Preston, Pohjois - Englanti (tunti Manchesterista pohjoiseen)
Ja kaikista tärkein, eli koulutusohjelma: Muodin yrittäjyys/kandidaatti (BA Hons Fashion Entrepreneurship)

Miksi sitten valmistun?
Ote Uclan - nettisivuilta:
Careers 
Opportunities for Entrepreneurs undertaking this course range from launching their own business, going into freelance work and becoming self employed or working in large organisations at a strategic level. Their global and market awareness will allow them to work internationally in a large range of fashion,business and creative industry related careers. It is expected that graduates may start their own business in the fields of design, PR, marketing, product design, trend forecasting, events and styling however they will have the skills to spot opportunities in many creative industry marketplaces.

Sitä mun elämän seuraavat 3 vuotta tulevat olemaan pähkinänkuoressa! Muodin opiskelua Englannissa, Fashionin ja tyylien luvatussa maassa.

Ja kyllä vain, tietenkin jännittää, mutta tässä taitaa käydä samalla tavalla kuin silloin kun viimeksi lähdin - todellisuuden taju (taivas varjele mitähän oon tekemässä-fiilis) taitaa iskeä vasta iltaa ennen tai lähtöpäivänä!!
Mutta olen kyllä niin varma tästä, mulla on sellainen hyvä fiilis kaikesta että vaikka jännittäisikin alussa kaikki, niin asiat alkavat varmasti rullaamaan pikkuhiljaa kuin itsestään! Toki enkuissa on omat juttunsa ja kulttuurinsa, eli siihen pitää vain sopeutua ettei asiat suju aivan samalla tavalla kuin kotosalla.

Täytyy vain lähteä avoimin mielin matkaan ja olla stressaamatta kovin paljon turhia. Arki on arkea, joka puolella maailmassa! Ja mitä enemmän sitä näkee erilaisia elämäntapoja, sen helpompi on tulevaisuudessa asettua vaikka mihin. Sopeutuvainen ihminen sopeutuu vaikka luolaan,jos on kyse siitä,mitä haluaa elämältä!



Suitcase full of dreams
Nyt on olo rento, kun olen saannut paljon aikaa vienneet käytännön järjestelyt hoidettua alta pois, ja enää on vain yksi (eli mukavin) etappi edessä.. pakkaaminen! Ja siinä "ota vain ne tärkeimmät mitä oikeasti tarvitset" - jutussahan mä olin jo seppä syntyessäni....todella.

Eli blogissani saa nyt sunnuntaista etiäppäin, jolloin lento lähtee Lontooseen, seurailla mun edesottamuksia siellä Britannian mailla! Varmasti saatte nähdä kuvia hieman Liverpoolista, Manchesterista, Lake Districtistä... ja ainiin, niistä opiskeluista varmastikin kertomuksia:) Ja joo, onhan siellä se Lontookin! Kai pitäis käydä tsekkaa ?!

Tervetuloa mukaan matkaani siis!
Eiköhän se näin ole - mitä sitä tietää, jollei kokeile:)
(Ja wish me the best luck)
:D /Nina

Ps. Jos jollakin lukijalla on joitain käytännön vinkkejä/omia kokemuksia ulkomailla/Britanniassa opiskelusta, do not hesitate to tell me about it!;)

 Kaikki kuvat: Weheartit.com

Kommentit

  1. De ska säkert bli jättekiva Nina! min kompis blev färdig i vårast från en skola i England, hon trivdes där så att hon ska nu i höst åka tillbaka för att söka jobb där.. lycka till! ska bli roligt att läsa om hur du har det :)

    VastaaPoista
  2. Hej Malin:))
    Kyllä ja tror de å, säkert trivs man mycke väl!! Kiva att höra att din kompis kommer att återvända å att hon trvides bra, dit e sekert arbetsmöjlighetena å större än här:) många har nog blivit dit å bo, de e ju å så nära Finland å snabbt att flyga fram å tibaks hem imellan å hälsa på! jeps, ja ska keep update om hur arki börjar rulla dit i enkku!:)Imorgon e de lähtö sen me pick&pack!:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!