Lounas aurinkorannalla











 Jep, ei siis pahemmat puitteet päivän luonaalle!

Kävimme tänään, mun toisena työpäivänä tutustumassa hieman Ahvenanmaan huudeihin rundturin merkeissä, siellä hurahtikin lähes koko päivä. Tässä yllä kuvia Eckeröstä, jossa kävimme vikana pit stoppina, ja alueena Degersands camping - alue (god i love it), jossa vuokrattavana hienoja lomamökkejä, vielä hienompi rantasauna ja varmasti hienoin ja pisin uimaranta, joka suomesta löytyy. Kaiken tämän kauniin lisäksi meille tarjottiin ehkä parasta lounasta; kanarisottoa ja salaattia sekä ehkä paras maistamani raparperipiirakka keksipohjalla. Degersandissa pyritään valmistamaan ruoat parhaista raaka-aineista.

Eckerön uimarannan hiekka oli ihan valkoista ja pehmeää silkkiheikkaa, jonka lisäksi heti paikalle tultua katse kiinnittyi edessä kimmeltävään avomereen, tuollaista maisemaa ei siis ihan joka päivä näe suomessa, saaristoa kylläkin mutta kyllä olen viimeksi espanjassa nähnyt sellaisen näyn, että horistontissa näkyy pelkkä avomeri eikä mitään muuta. Ei ihan jokapäiväinen tiistai-työpäivä näky siis!:))

Tuonne on pakko palata vielä, mielellään monesti ahvenanmaa kauden aikana!
Kuvasimme hieman mökkien sisältä sekä ulkosaunan tiloja, jotka oli tosi makeat:




Tutustu Degersandiin lähemmin tästä!

Kävimme tänään myös monissa muissa paikoissa; Ahvenanmaalla on tosi paljon pieniä mukavia pikkukyliä ja paikkoja maaseudulla; Maarianhamina on ainut virallinen kaupunki täällä, muut ovat sitten näitä kyliä ja paikkakuntia. Kävimme ekana Godby gästhemmet'issä, josta lisään kuvia myöhemmin, todella kodikas paikka. Sen jälkeen Stallhagen - olutpanimolla, jossa on myös samassa baari ja lounaspaikka.



 Tämän jälkeen suhahdimme Marskogens lamm - tilalle pikku kylään. Lampaita ei päässyt paijjaamaan, ne olivat tosi pitkällä laitumella:( mutta kävimme mukavassa pikku Gårdsbutiken Svarta Maran'issa, jossa oli kaikkea sellaista tilalla valmistettua ennennäkemätöntä mitä ei myydä muualla; lampaanvillaa matto -ja lankamuodossa ja lampaanmakkaraa (tuoretta, tilalla valmistettua) . Lisäksi tilalla myytiin paikallisten pienyritysten tuotteita kuten siideri/limua, käsintehtyä suklaata ja lampaanjuustoa (!) jota ostinkin, maistui vähän feta - ja vähän vuohenjuustolle!


 Ahvenanmaalla olen totisesti tähän asti huomannut kaikkien ihmisten tasapuolisen iloisuuden ja avuliaisuuden ja sen, että ollaan kaikin puolin todella ystävällisiä. Tänään kun kävimme kiertoajelulla, lähes kaikissa paikoissa haluttiin tarjota kahvia ja yleensä paljon muutakin, kuten ekassa paikassamme aivan upean aamiaisen ja hyvää tuoreleivottua sämpylää ja piirakkaa.

Kun saavuimme Eckeröhön, menimme Eckerö Hallen'iin, jonne juuri rakennetaan Leklandet- nimistä paikkaa joka aukeaa lähiaikoina, tässä joku iso hökötys..!


Tosiaan, lasten leikkilandiaksi tuota rakennetaan, mutta sinne järkätään myös aikuisille illaksi mahdollisuus tulla kiipeilemään..!




Tässä vähän maisemaotoksia Ålands jakt - och fiskmuseumin ulkopuolelta niin ikään Eckeröstä.Meillä infolaisilla on yleinen sisäänpääsy kaikkiin museoihin, jotta voimme suositella turisteille ja kertoa mielipiteitämme. Eckerössä on myös safari, Vildsafari, joka aukeaa tosin vasta turistikautena.
Tässä hieman osviittaa, miten lähekkäin Ålandin paikat ovat: Ajettiin tänään Mariehamnista tuonne vasemmalla kartan keskellä olevaan Eckeröhön, jonne oli vain 30km. Kartalla se näyttäis olevan pidemmällä;D

Huomenna on ensimmäinen vapaapäivä, melkein heti kättelyssä, ja plakaatissa olisi juuri käynti parissa Maarianhaminan museoista. Täällä on yleisesti aika vilpakkaa tuulen takia, tosin tänään oli todella lämmin sää, huomattavasti parempi kuin eilen kun kädet meinasi jäätyä satama-kiepillä! Jos huomenna sää sallii voisi myös kuvitella käydä rannalla, ei tosin uimassa (merivesi joku +10 vain, eli voi vähän kirpaista!)

Mutta näin ihan lyhyesti; Ahvenanmaa on tosi kaunis ja luonto ihan käsinkosketeltavissa, eli ihan erilasta kun sisämaassa. Tuntuu myös että vaikka paikat täällä ei ole kovin suuria, ne on sitäkin kiehtovampia ja mitä enemmän nyt alkukesästä tutustuu niihin, sen paremmin osaa sitten neuvoa turisteja huippukautena heinäkuussa! Ahvenanmaa on enemmän kyllä ruotsia muistuttava kuin suomea, mikä ihmetyttää minkä takia se ei ole itsenäinen..:) täällähän on omat rekisterikilvet, omat postimerkit,oma domainpääte, oma lippu, mainitakseni muutamia;D

Päivät menee tosi äkkiä täällä, vaikka nyt ei olekaan vielä kovin ruuhkaisaa turistien suhteen. Heinäkuu on se kuukausi kun meno käy kuumimmillaan. Nyt voisi sanoa että on vielä hiirenhiljaista:)

Lisää kuulumisia luvassa taas;)
.Nina

Kommentit