Throwback Wednesday: Spring 2012
Välillä on ihan virkistävää katsella vanhoja blogipostauksia ja peilata muutoksia niistä tähän päivään. Nämä kyseiset yllänäkyvät kuvat ovat otettu keväällä 2012, jolloin käytin valehtelematta lähes päivittäin noita ruskeita 'pilotti' laseja, jotka selkeästikin olivat silloin neljä vuotta taaksepäin trendimalli. Aika ihmeellistä muuten kirjoittaa että keväästä 2012 on neljä vuotta, mutta totta se on tosiaankin! Muokkailin kuvianikin aina Pixlr - online - ohjelmalla, ja välillä muokkaukset menivät suoranaisesti hieman överiksi, kun niihin sai lisättyä 'kätevästi' vaikka mitä saippuakuplia ja muita valo-ja vintage-efektejä. 

Ihan ajatellen itse blogia, selkeimmät asiat missä se on muuttunut on nyt tietenkin postaustahti; kuvasin melkein kaikkea ja muistan miten aina töistä palattuani, joskus ihan myöhäisilta - yöaikaan tein vielä postauksen jos satuin seuraavana päivänä iltavuoroon menemään. Raportoin toisin sanoen jokaisesta liikkeestäni ja jotkut postaukset olivat vähän sekalainen seurakunta täytyy myöntää - yhteen kirjoitukseen olin pahimmillaan änkenyt mukaan neljä ihan erilaista aihetta, vain siksi että pääsisin raportoimaan kaiken siltä istumalta (olisiko postaus-aikataulu ja suunnitelma viikolle ollut jotakin?). Toivon ja uskon ainakin, että blogini on nykyään vähän selkeämpää tekoa ja niche/linja pysyy suhteellisen samana, ainakin pidän aika tarkkaa viikkosuunnitelmaa aiheista, joita ko. viikon aikana postailen. Asukuvia otin tuolloin aina melko kiireessä, muistan miten viime tingassa nappasin muutaman ennen töihin menoa, ja sen kyllä monin tavoin huomaa niiden laadustakin. Olen huomannut, että tehokkaampi tapa on nykyisin tehdä harvemmin asupostauksia mutta sitäkin mietitymmin ja harkitummin valokuvaajan kera lokaatiossa, kuin kiireessä ottaa päivittäin kuvia. Mutta neljä vuotta sitten tämä taisi olla tapa, miten useimmat bloggarit asujaan kuvasi - tällöin päti selkeästikin sääntö ei se laatu vaan se määrä, mikä on näinä päivinä kääntynyt ihan toisinpäin. Kaiken tuon neljä vuotta sitten tapahtuneen selittääkin melko tarkasti se, että tämä oli elämänvaihe jolloin eniten (kliseisesti sanottuna mutta kumminkin) olin aika rauhaton itseäni etsimisen aikana. Englantiin muutettuani tilanne rauhoittui kun fokusoiduin opiskeluun unelmieni alalla.

Tyylillisesti, olen neljässä vuodessa muuttunut aika radikaalistikin. Tyttömäiset kuosijutut ovat väistyneet oikeastaan kokonaan ja materiaalitkin muttuneet skarpimmiksi ja klassisemmiksi. Sanotaan näin, että huomattavasti aikavampi on vaatehuoneeni repertuaari näinä päivinä. Panostan nykyisin ehdottomasti enemmän laatuun ja vaatteiden yksityiskohtiin kuin siihen määrään, vaikka arkena suosinkin edelleen kyllä ylisuuria neuleita ja rennompiakin materiaaleja.

Olen varmaan ennenkin blogissa joskus maininnut, miten se että liikumme todella nopeaa vauhtia näinä päivinä eteenpäin ja olemme kiireisiä vaikuttaa siihen, miten 'vanhana' koemme erilaiset jutut ja vuodet. Omasta mielestäni, nämä vuonna 2012 keväällä ylle kokoamani kuvat voisivat yhtä hyvin edustaa vintage - valokuva-albumia; kuvitelkaa, millä tavalla näytämme esimerkiksi lapsenlapsillemme kuvia sitten 30 vuoden kuluttua, kun jo nyt vuonna 2016 neljä vuotta sitten otetut kuvat tuntuvat miles and decades away....? Mielenkiintoista ajateltavaa näin keskiviikkoon.

Hyvää päivänjatkoa! (seuraavaksi luvassa lately - kuvia, se postaus on nyt hieman viivästynyt)

//briefly in English (quite a text heavy post, apologies) - above various pictures from my blogposts from the Spring 2012, so quite exactly four years back (how crazy is that to put to words?). It is sometimes quite nice to look at photos and things of yourself a few years back and reflect to how you have changed over the years. My blog was quite a mess back then, at least according to the posts - but to be frank, so was I myself, too. Not a mess like totally, but I surely was searching for myself quite a bit. Fashion and lifestyle was, as it remains still today, still the core subject back then, but my problem was the content and the organization of it - I mean, in one post I might have put like four totally irrelevant topics together just to fit them all into one post. These days, I am more careful with scheduling my entries, and also keep a good track on sticking to my weekly posting schedule and the topics I've planned in advance. The blog has turned more from a lifestyle diary into a journal of my life, you could call it almost. These days I also take more time in planning outfit photo shoots with a photographer, instead of taking pics every day in a hurry. I guess, four years back it was more common to use the thinking quantity over quality, whereas today that has turned sides completely.

Have a nice day all! Next up are those lately - photos I promised earlier, that post is a bit deferred.

Kommentit

Suositut tekstit