Ruka/Pyhätunturi, part 2 - Karhunkierros ja sight-seeing


Konttaisen Kuohaus, hieno näköalavuori lähellä Rukan keskusta mutta kuitenkin ihan keskellä erämaanomaista luontoa. Kun on käynyt lapissa kesällä, vahvistuu se fiilis että se on täysin irrallinen muusta Suomesta niin luonnon kuin elämän menon suheen noin yleensä. Siksi varmaan tätä kutsutaankin ruuhka-Suomeksi ja Lappi sitten on oma erämaansa tuolla kaukana.

Poro vol. 150, näitä tuli nähtyä päivittäin, joskus jolkottelivat yksin ja joskus seurassa


Rukan Kuksassa illallisella, tämä oli yksi paikka johon oli etukäteen tutustunut ja ajatteli että olisi kiva käydä, ja onneksi juuri se oli auki vaikka esim. Subway oli vielä ns. sesongin ulkopuolella kiinni. Tuli syötyä punajuuri carpacciota sekä leppäsavustettua paikallista kirjolohta, ja kyllä, hyvää oli.

















Pieni Karhunkierros. Luinko jostain, että tämän on kävellyt tänä vuonna jo tähän asti yli 100,000 henkeä, viime vuonna tuo oli ainakin lukumäärä. Saattaa hyvinkin pitää paikkansa. Oulangan kansallispuisto on kyllä kaiken hehkutuksen arvoinen, ja jokaisen luontopolkuja ja ylipäänsä luontoa rakastavan pitäisi kyllä ehdottomasti kokea tämä omin silmin. Luonto on aivan ainutlaatuista ja monimuotoista, mitä ei karhunkierroksella näe ei ole näkemisen arvoista. On soita, on tiheämpää metsää, korkeita nousuja ja huikeita näköaloja, porrastreeniä aina siinä välissä unohtamatta. Ja tietenkin, grande finalena ne uskomattomat kosket, joista näkyikin jo viime postauksessa kuvia kun mainitsin koskiseikkailusta. Olet kokenut kyllä palan parasta Suomen luontoa sen jälkeen, kun olet täällä käynyt. Pienen karhunkierroksen kävelee n. 5-6 tunnissa pienillä tauoilla.

Lähellä omaa mökkiämme, Pyhän Jyssäyksen luontopolulle päin mentäessä löytyi tällaiset maisemat. Voin kertoa, että aktiivilomalla Rukalla tulee helposti kesäisin täyteen se suositeltu 10,000 askelta per päivä, joka jää harmillisen usein täällä Helsingin suunnilla tavoittamatta.




Suomussalmi, tästä ja pohjoisemmaksi alkoi näkymään poroja ☝

Lisää kuvia tulossa 👋
/Nina

Kommentit