Old outfits & comments on them : 2014-2016




Text in Finnish

Olen bongannut lähiaikoina lähinnä Youtuben kautta videoita, joissa bloggaajat reagoivat vanhoihin asuihinsa, joten päätin kantaa korteni kekoon ja kasata näin kuvamuodossa vanhoja asuja tänne näytille, kun siihen tarjoutui oiva mahdollisuus, kävin nimittäin läpi ulkoista kovalevyäni sitä organisoiden (aika kovaa työtä, jos siis olet vailla karanteeni-tekemistä niin suosittelen tätä 'aktiviteettia' jos inspiraatiota löytyy, sillä valokuvien nykyaikainen arkistointi on jotain mille et takuulla löydä aikaa ikinä muuten/tekosyitä sen tekemättä jättämiselle on useita.....ja niitä on tietty hyvä välillä organisoida kun lisää tulee ovista ja ikkunoista päivittäin)

PS. suurin osa/miltei kaikki postauksen kuvista on toteutettu yhteistyössä Anna Sjöströmin kanssa joten kuvat ovat hänen käsialaa!

Yllä: muistaakseni talvella 2016 toteutettu asukuvaussessio. Takki on vielä käytössä ja se onkin ajaton ja säilynyt kirjaimellisesti äidiltä tyttärelle. Jos vielä tulisi säilytettyä omallekin potentiaaliselle tyttärelle niin kyseessä olisi varsinainen sukupolvelta sukupolvelle-takki. RayBanit olivat tuolloin ihan upouudet ja kovassa käytössä, käytän niitä vielä tänäkin päivänä mutta vähemmissä määrin/lähinnä urheillessa ja täytyy sanoa, ettei ne ehkä sovi aivan optimaalisesti ylläolevaan asuun mutta tulipa yhdistettyä. Mustavalko-raitapöksyt niin ikään vintagea ja tädiltäni saadut, ihan mun lempihousuja vielä tänäkin päivänä. (kauhea kun puhun noin 'tänäkin päivänä' tyyliin kuin se olisi ollut jo 20 vuotta sitten vaikka kyse on 4 vuodesta). 

Valkoiset kengät kokivat karun kohtalon. Ne olivat näet vaan vähän aikaa valkoiset, kunnes virheellisesti pesin ne pesukoneessa, kylläkin valkoisten kenkien kera mutta niiden vuoressa oli jotain roosaa väriainetta joten kengät tulivatkin sitten hubba bubba - roosan sävyisinä koneesta ulos. No, eipä paljon tullut sen jälkeen enään kyseisiä jalkineita käytettyä. Laukku oli tosi tykätty ja kovassa käytössä kunnes sen vetskari hajosi.


2014. Kiva asu ja tykkäsin näistä kuvistakin, pukeudun töihin aika lailla samantyylisesti vielä tänä päivänä ja tuo sininen (vintage) bleiseri on vielä osana vaatekaappia. Nahkahousut oli tosi kovassa käytössä ja jouduin niistä hiljattain luopumaan kun näyttivät melko kulahtaneilta, pitää hankkia uudet! Huivia käytän vielä ja samoin laukkua.


2014. Ivyrevel oli aika uusi brändi tuolloin ja muistan tilanneeni tuon kangaskassin heidän ensimmäisistä mallistoistaan, siinä on Rorschach-printti eli kassi on pieni kognitiivinen persoonallisuustesti samalla. Vaaleanpunainen American Apparel sifonkipusero on todellakin vielä tänään yksiä lempijuhlavaatteitani tai puen sen joskus hienompiin palavereihin jopa. Guessin kello alkaa olemaan kohta 10 vuotta vanha mutta se toimii vielä ja on tosi ajaton.


2015. Blogiyhteistyössä Defshopin kanssa toteutettu postaus. Kukka-maksimekkoa käytän vieläkin ja on ihan mahtava kesävaate, ilokseni olen huomannut kukkatrendin olevan S/S 20-mallistoissa tosi näkyvästi esillä joten kaivan sen taas esiin vaikkapa juhannusjuhliin. Tässä olin menossa ystäväni valmistujaisiin ja sonnustauduin silloin siihen. Kuva näkyi myös edellisessä blogikirppis-postauksessa.




2015. Näiden kuvien valotus on ihan pro-luokkaa, mahtavasti onnistunut, muistan että olimme valokuvaajan aka. siskoni kanssa tosi tyytyväisiä lopputulokseen! Kaapista löytyy vielä nämä kaikki vaatteet kenkiä ja laukkua lukuun ottamatta, molemmissa taisi hajota vetoketju. Pitkänmalliset liivit on nyt trendikkäitä joten tuon pitkän harmaan liivin laitoin esiin paraatipaikalle kaappiin.


2014. Muistan että tykkäsin tosi paljon tästä otoksesta, eikä asussakaan mitään vikaa ole. Maksimekon ostin Espanjasta ja se on edelleenkin mukana kun matkustan lämpimään. Löysin nuo Versace for H&M ballerinat eräästä kenkä-laatikosta kellaristamme ja ne sisältävät niin paljon nostalgisia fiiliksiä (ovat peräti vuodelta 2012) joten vaikka niitä en todellakaan usein enää käytä niin en raaski poiskaan laittaa.


2014. Tämä asu on tosi kiva ja bleiseri löytyy vieläkin. 

Mitä voimme siis yhteenvetona tokaista vanhojen asujen perusteella: olen vintage-fani ja käytän aktiivisesti vaatekappaleita joista pidin muutama vuosi sitten. En ehkä yhdistelisi niitä enää ihan samalla tavalla, mutta eri tavalla yhdistettynä käytännössä kaikki yllänäkyvät asut voisi toimia vieläkin. Koen että tyylini on asettunut aika pysyvästi uomiinsa viimeisten 5 vuoden aikana, 5 sitä aiempaa vuotta tyylini oli hyvinkin tyttömäinen.

//Nina

Kommentit