The next destination is




Kuten moni tietääkin niin matkailu on asia joka on ja tulee aina olemaan lähellä sydäntäni! Olen seikkailusielu by heart ja muistan että näin on ollut ihan lapsuudesta asti, odotin aina innolla kaikkia perhelomia ja pakkailin todella innoissani jo hyvissä ajoin ennen matkaa; enkä oikein osannut delegoida tavaran määrää vaan laukku pursui aina yli kun oli saatava kaikki (lähinnä lelut ja krääsä) mukaan. Tässä olen onneksi vähän kehittynyt mutta muistan että vielä Englantiin lähtiessäni otin mukaan ihan tuhottomasti liikaa tavaraa, mitä en käyttänyt siellä koskaan mutta tulipahan mukana raahattua. Muistan jo tuolloin lapsuudessanikin unelmoineeni pitkän linjan matkoista, muun muassa Amerikkaan.

No, ihan sinne asti nyt ei seuraavaksi olla suuntaamassa mutta voi sanoa ehdottomasti että sinne päin ainakin - nimittäin ensi viikolla Islanti kutsuu!

Islanti on todella monella bucket listalla todella korkealla, ja tuntuu mahtavalta päästä näkemään kaikki ne luonnon ihmeet paikan päälle joita maa tarjoilee. Eikä yhtään jännitä että jokin niistä lukuisista tulivuorista purkautuu, enemmän jännittää ehkä sääolosuhteet kun nyt maaliskuu vielä lasketaan talvikaudeksi ja nyt tänä vuonna siellä on ollut jos jonkinmoista myrskyä. 


Ollaan vuokrattu auto koko viikoksi joten sillä aiotaan suunnata paikasta A, paikkaan B ja niin edelleen. Ollaan tehty (kuten aiemmillekin reissuille on ollut tapana) agendaa ja päiväohjelmaa eri alueille, muttei oteta niistä sen suurempaa stressiä että ehtiikö joka kolkan koluamaan, lista on lähinnä suuntaa antava ettei ihan takki auki lähde. On kiva kuitenkin tietää päänähtävyydet ja niiden lokaatio, vaikka usein käykin niin että ne kaikista suunnittelemattomimmat asiat ovat reissun kohokohtia. Islannissa on myös joka puolella luonto lähellä ja upeita maisemia, joten on varmaankin mahdotonta suunnitella päivän kulkua niinkään tarkasti, seuraa vaan reittiä ja katselee minne nokka vie!

 

Ollaan kaiken varalta kuitenkin varattu valmiiksi sekä jäätikköretken (Jökulsárlón jäätikölle, tuttu monesta leffasta muun muassa Tomb Raider ja joku vähän vanhempi Bond-leffa) sekä tietenkin ratsastusretki Islanninhevosilla, eikä missä tahansa ympäristössä vaan Vikin kuuluisalla mustalla hiekkarannalla. Tämän lisäksi on bookattu pääsylippu kuuluisaan Blue Lagoon-kuumaan lähteeseen, sillä näitä ei välttämättä paikan päällä saa kun nettitiketissä oli kellonajatkin, eli ei ole ihan perinteinen kylpylä minne voi mennä pitkin päivää. 

Siinä taisikin tulla tärkeimmät matkaan liittyen. Mietinnässä oli vähän tämä ajankohta, sillä suosituin aika matkata Islantiin on touko-ja elokuun välillä ja tämä onkin high season. Toki turismi Islannissa on kohonnut tätä nykyä sellaisiin lukemiin että porukkaa on kyllä taatusti sesongin ulkopuolellakin riittämiin, tosin toivon hieman että kävisi kuten Italian matkallamme viime keväänä, ihanan vähän turisteja jopa Veronassa, Riva Del Gardasta puhumattakaan. Mutta tämä toive saattaapi jäädä haaveeksi.

Jos jollain lukijalla on hyviä matkavinkkejä Islantiin, ei muuta kuin laittakaa kommenttia. Olen kuullut että Ring Road-rengastie joka kulkee koko saaren ympäri on paras tapa kokea Islantia, tosin nyt kävi niin että tämä selvisi vasta Reykjavikin majoituksen varattuamme joten tämä on nyt tukikohtamme josta lähdetään tekemään päiväretkeä kyllä joka päivä näillä näkymin, paitsi jäätikköpäivänä jona on bookattu majoitusta sieltäpäin välttääksemme 10 tunnin ajoa yhdelle päivälle!

//Nina

Pictures: Unsplash Iceland

Kommentit