Alkusyksyn fiilikset ja menot



Syksy onkin alkanut aika vauhdilla, oikeastaan kesän vaihtuminen syksyyn meni ihan mielettömän nopeasti tänä vuonna ja ei oikeastaan kerennyt kunnolla huomaamaan että on syyskuu ennenkuin se oli jo ohi. Kuukauteen mahtui kuitenkin paljon menoa ja tapahtumia joista jaan muutamia nyt tässä kirjoitelmassa. Seuraavaksi teen taas tekstipainoitteisen kirjoitelman jossa ajatuksia jostakin aiheesta, itseasiassa on yksi valmiiksi kirjoitettu asia odottamassa julkaisua, ettei tämä mene vain kuvapäiväkirjaksi vaikka eihän toki kuvissakaan mitään vikaa ole!

Yllä: en ole vielä blogissa esitellyt kesällä lahjaksi saamaani Tiibetiläistä äänimaljaa. Olen katsonut noita netissä jo kauan ja kun avasin synttärilahjoja ja näin tämän olin aivan mahtavan onnellinen. Äänimalja onkin ollut kovassa käytössä oikeastaan jokapäiväisessä meditoinnissa ever since, on kiva päättää meditaatio äänimaljalyönteihin. Tuota voi myös pidellä kädessä ja soittaa eri tavoin, ensi viikonloppuna opin varmasti uusia kikkoja kun tie vie Seilin saarelle elämäni ensimmäiseen joogaretriittiin, joka samalla kulkee nimellä Kaikuja, eli äänimaljat ovat siellä isossa roolissa. On varmasti sanomattakin selvää, että innolla odotan mitä perillä odottaa!


Ruskan olleessa aivan upea tänä vuonna, en varmasti ole ainoa joka on kuvannut puita jos toisiakin kävelylenkkien varrella 😀 Tosin tätä iloa kestää kyllä niin lyhyen aikaa, että kannattaakin ottaa ilo irti kun näkee jossain hienosti komeilevan keltaisen tai oranssin puun. Tämä yllänäkyvä Haikkoosta, jossa vietettiin hiljattain spa-ja viini-ilta viikonloppua. Sieltä saikin paljon inspiraatiota ranskalaisiin viineihin, ja oli muutenkin virkistävää käydä staycation-lomalla kun en ole käynyt hotellissa sitten kesäkuun Rukan reissun, staycationista puhumattakaan, niitä ei liiemmin ole ns. vanhoina normiaikoina tullut harrastettua Helsingissäkään vaikka ihan hyvin olisi voinut. Uudessa Rautiksen Grand Centralissa kävimme illallisella kesällä, hotellin yhteydessä sijaitsevalle ravintolalle ja sen drinkeille vahvat suosittelut.




Kun oli hieman enemmän aikaa, kävimme talsimassa Haikon rannassa ja lyhyellä luontopolulla. Normisti Haikkoossa vain pyrähtää, yleensä tämä oli keissi silloin kun asui Porvoossa niin näki paikan ehkä enemmän visiittikohteena, nyt kun matkaa kertyy enemmän siellä haluaa viettää enemmän aikaa retriitti-tyylisesti. Kävin itse spa-puolella myös aromahieronnassa mitä suosittelen niin ikään, tuoksuvaihtoehtoja oli monia mutta laventelin valitsin ja se olikin oikein oiva valinta.


Olen joskus muinoin (tässä postauksessa, kaivoin sen arkistojen uumenista esille) tehnyt Haikon Span kanssa yhteistyöpostauksen jossa kuvasin myös tuota joogapatsasta, mikä oli aivan liian upea jättää tälläkään kertaa kuvaamatta. Tai kyseessä ei ollut sama patsas mutta samaa sarjaa kuitenkin. Pitikin kysyä spa-shopista, mistä nämä ovat hankittu, mutta tietty unohtui - täytyy koittaa metsästää jostain.

Ei alkusyksyä ilman rapujuhlia, aina yhtä hauskat juhlat mahtavassa seurassa!


Siitä lähtien kun teki Korean bulgogia ensimmäistä kertaa, taisi olla ainakin kuusi vuotta sitten, on tämä kuulunut niin sanotusti kokkaus-kalustoon ja ollut resepti johon on palannut kerta toisensa jälkeen. Joskus porsaanlihalla, joskus naudalla mutta runko säilyy samana. Tarjoilu aina salaatinlehdellä, mikä tekee siitä hieman kevyemmän illallisen.


Mökkiviikonloppu, nämä vähenee syksyyn siirtyessä huomattavasti mutta tavoitteena on keretä mökille ainakin kerran nyt lokakuussa ja jos rahkeet riittää miksei marraskuussakin. Ehkä itsenäisyyspäivänä? Uuden vuoden osalta suunnitelmat tänä vuonna suuntautuvat taas Lappiin, joten tänä vuonna jää mökkeilyt omalla mökillä väliin, mutta uskoisin että siellä sitä kaamosta vasta onkin joten ei siitä eroon pääse tänäkään vuonna 😅


Asu Haikkoossa - Mekko on muistaakseni &Other Storiesilta ja kengät Stuart Weitzman

Takin ostin jo keväällä, Niin Mua second hand & vintagesta Porvoosta kun hakusessa oli trenssi joka on erivärinen kuin klassinen beige joka jo löytyy. Aina ilo käydä siellä shoppailemassa kun saa hankittua upeasti huollettuja, lähes uudenveroisia second hand vaatteita ja ennen kaikkea saa todella hyvää palvelua. Helsingissä second hand muotia käyn melkein aina ostamassa Relovessa, kodin-ja sisustustarvikkeita Fidassa.

Syksyn maisemia kotikulmilla ja tämän myötä ensi kertaan!

//Nina

Kommentit