Summer of 2020, osa kaksi: Puumala/Saimaa & archipelago life













Luvassa toinen osa kesän 2020 aikana napatuista otoksista, vähän sieltä sun täältä voisi sanoa. Täytyy heti alkuun todeta, etten missään vaiheessa kesää ole surkutellut sitä, ettei ole päässyt ulkomaanmatkalle, pikemminkin päinvastoin, takana on elämäni kesä kotimaan maisemissa. Kesän pituudesta on todellakin päässyt nauttimaan, vaikka Tomas Ledin lauloikin aikanaan 'sommaren är kort', on kyllä tuntunut että tänä vuonna se on ollut tavallista pidempi ja sitäkin upeampi.

Lähivuosina on tullut tehtyä päiväreissuja omalta mökiltä lähiseudun paikkoihin, ja niin kävi myöskin tänä kesänä. Lähinnä reissut on keskittyneet Saimaan maisemiin, kun sinne ajaa vajaassa 1,5-2 tunnissa, Helsingistä sinne on kuitenkin sen verran pidempi matka joten mökiltä on hyvä tilaisuus lähteä kun se on valmiiksi idän puolella. Yllänäkyvät kuvat ovat Puumalasta, jossa teimme 46 km pyörälenkin rengastietä pitkin. En voisi enempää kyllä suositella Puumalaa kotimaan matkakohteeksi. Pistohiekan ranta on yksiä vaikuttavimpia rantoja joita Suomessa olen tähän asti nähnyt, puhumattakaan Sahalahden panorama-maisemasta (Sahalahti Resort) Saimaan yli, eihän tuo kauneudeltaan kaukana ole Santorinilta vuonna 2017 otetuista maisemaotoksista. En usko siis, että kotimaan matkailun tukeminen ja suosiminen tulee tuottamaan vaikeuksia pandemian jälkeenkään. On täällä kotimaassamme kyllä sen verran nähtävää.

Jos olet kokenut pyöräilijä ei Puumalan rengastie todennäköisesti tuota sen suurempia vaikeuksia, vaikka mielestäni sen ympäri pyöräily päivässä on vähän turhan hätäistä. Pyöräiltiin vain pohjois-osa ja vähän itäpuolta pitkin kunnes käännyimme ympäri ja juuri tässä maastossa on hyvin korkeat nousut ja laskut, joten tämänkin takia on hyvä varata aikaa niin että matkanteosta ehtii nauttia.




Suuntana oli myös Länsi-Suomen helmi Nauvo, jossa vierassatamassa tuli hyvinkin paljon mieleen Maarianhaminan satama pienemmässä muodossa 🌞






...Ja toisaalla saaristossa Uudenmaan suunnalla: ystävän mökillä Pirttisaaressa, jossa tuli kokeiltua ensimmäistä kertaa vesijetillä ajelua, yksi #goals tältä kesältä, toinen aktiviteetti näkyy tulevissa kuvissa!



Kuten viime kesäkuva-postauksen yhdeydessä taisin mainita, on se toinen aktiviteetti nimeltään melonta. Se onkin mahtavan hauskaa ja siinä oikeasti saa työstää keskivartalon lihaksia, mutta ihan huomaamatta kun keskittyy jatkuvasti maisemien ihailuun! Tässä vuorossa opastettu melonta Vuosaaren saaristossa.



Omalla mökillä ollaan tänä kesänä käyty jo 6 kertaa - aika päätähuimaava määrä, aiempina vuosina saldo on jäänyt aina korkeintaan 3-4 kertaan per kesä, joskus ei sitäkään. Nyt on kunnolla oivaltanut mökkeilyn hyödyt kun siellä on näin aktiivisesti käynyt, ja mikä parasta on ehtinyt paneutua pienen pintaremontin tekoon, tähän ei millään löydy aikaa jos käy vain pari kertaa kesässä. Tänä kesänä uutta väriä on saanut niin kaiteet, penkit kuin grillikatoskin!




Porvoon saaristossa ja vanhassa kaupungissa vierailua, ettei pääse erkaantumaan oman kotikaupungin hienoudesta! Porvoossakin tapahtuu paljon muutoksia säännöllisin välein, ja on kiva käydä katsastamassa vaikka uusia ravintoloita tai käydä vanhoissa tuttavuuksissa ostoksilla (lue: suosikki Petri's Chocolate Room ja Doris & Duke vintageliike, josta kyllä aina löytyy jotain ostettavaa) 💟


Helsingissäkin on kiva tehdä paikalliskierrosta välillä muualla kuin omilla kotinurkilla. Tässä vuorossa shopping-visiitti Fredalla eräänä viikonloppuna, kivassa designkahvilassa nimeltään Andante. Pöydällä Doris & Dukesta löytynyt Paola Suhosen design-pussukka jossa säilytän puhelinta. Välillä viikonloput joina ei ole erityisiä suunnitelmia on parhaita sillä silloin saattaa löytää itsensä aivan uusista paikoista.

//Nina

Kommentit