Best of 2019/July-December



Heinäkuussa Helsinkiä koluttiin läpi erinäisten pyöräreissujen siivittämänä. On se niin mukavaa kun voi suuremmassa kaupungissa polkea paikasta A paikkaan B ja joka puolelle on suht.lyhyt matka, kynnys lähteä esim. Löylyyn saunomaan on huomattavasti matalampi kesällä kun sinne pääsee kätevästi fillarilla. Ja mielestäni myös Helsinki on oiva kesäkaupunki, ei pelkästään Porvoo ja Maarianhamina kuten aiemmin koin.


Kesällä hankimme vähän uutta asuntoon, muun muassa tämä säkkituoli jossa onkin vierähtänyt tovi jos toinenkin hankinnan jälkeen!


Heinäkuussa kävin ahkeraan hammaslääkärissä, m.m. viisaudenhampaan poistossa mutta se tuntunut lainkaan yhtä pahalta kun tämän kaverin näin heti jälkeenpäin! Bowie saapui perheeseemme heinäkuussa ja vaikka se ei oma koira olekkaan tuntuu hän silti läheiseltä kuin oma veli olisi, brother from another mum!😁 tai siskonpoika jos niin ilmaistaan 👪



Vietin kesälomaa myös Turunmaan saaristossa jossa viihdyn erinomaisesti, merimaisemissa viihdyn aina! Turun saaristossa käytiin m.m. Brännskärillä joka on vain yksi sadoista saarista siellä main.



Seuraavana oli vuorossa hieman toisenlaiset saaristomaisemat eri maassa, Göteborg kutsui! Sieltä mieleen jäi eritoten Haagan kivat putiikkikadut, veganska chokladbollar ja muut herkulliset vastaleivotut leivonnaiset, sekä iso Kungsparken jossa jopa zoo ja pingviinit/ hylkeet poikineen!





Göteborgista tuli siirryttyä Tjörniin joka on kaupungista n. tunti pohjoiseen. Tjörnistä puolestaan päiväretkelle Marstrandiin (yllä) joka on EHDOTTOMASTI vierailun arvoinen kohde jos olet vähänkään näillä hoodeilla käymässä. Sekä Tjörnissä että Marstrandissa on pieniä norjalaisia vaikutteita havaittavissa, onhan Oslo siitä vain noin 250 km päässä. Tjörnissä myydään tuoreesti pyydettyä kalaa lähes jokaisen ostarin edustalla ja siellä pidettiinkin pienet pre-rapujuhlat kotosalla! Tuntuu että Ruotsissa äyriäiset ovat isompi 'juttu' kuin täällä tai ainakin niitä on helpommin saatavilla. Rapujuhlatkin ovat kyllä suuremmassa suosiossa sielläpäin.


Hyvää viiniä, tuoreita rapuja, katkarapuja, alliolia ja patonkia lämpimässä ilta-auringossa, tämä oli varmasti yksi kesän parhaimmista illoista!!



Omissa kesämökkimaisemissa kunnon loman vietossa (puhutaan noin viikosta, mielestäni se on loistava aika olla mökillä yhteen putkeen) ja ylläolevassa kuvassa Savonlinnan Olavinlinna, jonne teimme päiväretken mökiltämme (ajoa kertyi kyllä jonkin verran, noin 3h yhteen suuntaan)


Elo-syyskuun vaihteessa alkukeväästä istuttamat tomaattitaimet olivatkin jo näkemisen arvoisia! Eikä niitä voinut olla näkemättäkään, sen verran korkeita kapistuksia.. tänä vuonna istutetaan taas tavaraa, varmaankin chilejä tai paprikaa, olisi hauska kokeilla jotain uutta!


Elokuussa kirjoitin jutun joogan merkityksestä elämässäni, ja tässä viime syksynä aloitin erään toisen joogaan liittyvän rutiinin jonka haluaisin jakaa täälläkin joten tästä 'sarjasta' tulossa jatkoa piakkoin! Huom: en minä kuvassa yllä mutta en pistäisi hanttiin joogata tuollaisessa miljöössä!



Loppukesän viimeisen lämpimän viikonlopun vietimme ystäväporukalla mökillämme perinteisten rapujuhlien merkeissä, ei olisi paremmin voinut mennä ajoitus nappiin kelien suhteen.





Muutaman pyöräretken tai itseasiassa aika monta pyöräretkeä ehti vääntää vielä syys-lokakuussa, taisi muuten olla niin että tein yksittäisen iltapyöräilyn vielä marraskuussa kun lämpötilat sattui olemaan otolliset. Saa nähdä jos tulevaisuudessa käy niin että lämpötilat ovat niinkin korkeat että pyöräretkiä piknikeineen voi tehdä ihan vuoden ympäri; Suomessa vaan on tämä pimeys riesana, tietenkin valoisalla fillarointi on kivempaa. 

Syksyn pyöräreissuina oli lähimaastot Helsingissä mutta pisin retki suuntautui Gumbostrandiin kuten edellisvuosinakin. Taisi olla jopa kolmas kesä putkeen kun loppukesä huipentui tähän pyöräreissuun, edellisvuosina oli vähän pidemmät kilometrit kun Porvoosta lähdettiin.


Olen löytänyt monta mielenkiintoista joogapaikkaa ja studiota tänä vuonna. Kesällä kävin Merijoogan Hietsun paviljongissa, ja nyt ihan uusimpana löysin BAY Helsingin barren, mutta se nyt ihan erikseen sitten kun vasta nyt tänä vuonna aloitin sen harrastamisen. Tykkään kun on valinnanvaraa ja voi käydä missä mieli tekee.


Toinen kotihankinta oli Mapiful-karttajulisteet. Muutenkin saimme sisustettua kunnolla makuuhuoneen viime vuonna, tuntuu että se jäi aika pitkäksi aikaa unholaan siitä lähtien kun muutimme. Nyt siellä on kaikki tarvittava.


HAIKKO Spa hotelissa viikonlopun vietossa sekä kartanonrakennuksessa illallisella


Aina Japanin-matkan jälkeen 1,5 vuotta sitten on veri vetänyt entistä enemmän sen maan ruokakulttuurin pariin, ja tuntuu että matkan jälkeen myös tietämys Japanilaisesta ruoasta kasvoi. Onneksi Suomesta löytyy tätä nykyä paljon aivan loistavia japanilaisravintoloita, tässä testissä TOKYO55 Töölössä.


Oktoberfest lokakuussa!

@Pargas

Kotijuhlien pidot, pyrin aina mahdollisuuden tullen kutsua vieraita kylään


Nuuksiossa loppuvuodesta


SPISissä niin ikään loppuvuodesta. Tuli syötyä jonkin verran ulkona juurikin loppuvuonna, usein syynä oli uuden työpaikan juhlistaminen, tässä olin itse saanut uuden työpaikan jossa aloitin joulukuussa. Minun Linkedinistä voi käydä kurkkaamassa mitä minä tätä nykyä teen!


Jouluinen aamiainen!

Siinä taisikin olla vuosikatsaus suht. pähkinänkuoressa. Menneeseen vuoteen mahtui sekä ilon että surun hetkiä kuten elämään yleensä kuuluu. Jos jotain olisi voinut toivoa niin enemmän olisin halunnut matkailla, aina mahdollisuuden tullen haluaa lähteä reissuun mutta viime vuonna se jäi vähemmälle kun 2018 oltiin kaukomatkalla. Tuli nyt sentään käytyä Italiassa, Ruotsissa, Tallinnassa ja Portugalissa, joten ihan hyvä saldo kaiken kaikkiaan. Tänä vuonna toivottavasti enemmän matkaa pukkaa, seuraava kohde on jo tiedossa ja siitä lisää myöhemmin!

Kommentit