Christmas in da' house











Jouluvalot voivat parhaimmillaan valaista koko asunnon lattiasta kattoon, tälläkin hetkellä ei ole muita valoja päällä asunnossa kuin kaikki jouluhärpäkkeet sillä muita valoja ei yksinkertaisesti tarvitse sytytellä. Se vie tunnelman kokonaan ja kun jouluvaloja on tarpeeksi ne tekee työnsä melko hyvin itsekseen. Tänä vuonna trendeinä joulusesongissa on maanläheisyys ja 'koti-kutoisuus' (luin Ruotsin Ellestä taannoin) joten päätin heti että on pakko hankkia ainakin perinteinen paperinen joulutähti. Muuta lisää ei viime vuoden jouluhärpäkkeisiin ole tullut hankittua, no okei paljettilakkinen valkoinen tonttu oli vaan pakko ostaa tuon isomman tonttu-ukon seuraksi.

Toinen mitä on paljon näkynyt sisustuslehdissä on kaiken maailman oksat ja kävyt osana sisustusta joita on sommiteltu jouluiseksi, nämä voi siis olla ihan lähimetsästä poimittuja. Tämä vastaa siis hyvin ekologisuus trendiin; kierrätykseen ja omin käsin tekemiseen - turhan yliampuva, jenkki-tyylinen bling-bling on hiljalleen poistumassa ja jouluvalaistus muuttuu enemmän skandikoteihin sopivaksi.

Kuusi tuli myös tietenkin hankittua ja mikäs muukaan kuin aito kuusi, löytyi lähimyyjältä Kulosaarelta, paikallista on aina kivempi tukea kuin massatuotantoa vaikka maksaakin muutaman kympin enemmän. Se tunnelma kun kantaa pienestä paikallisesta myyntipisteestä kuusen kotiin vaan kirkkaasti voittaa ketjuliikkeistä ostamisen fiiliksen!

Halusin tämän myötä toivottaa kaikille mukavaa joulunodotusta ja joulun aikaa!

//I have noticed this year that Christmas lights really does the job of lighting up the whole apartment; at this very moment also, there is no other lights needed as the Christmas stuff does the job pretty good. This year, earthy vibes and DIY-style has been a massive trend in Christmas decor, at least what I have read and checked online. Instantly when I read this I had to get an old-fashion paper star! Didn't add much more to last year's decorations other than that, apart from the glitter-hat elf.

Another part of the DIY trend this year has been all kinds of twigs and Christmas light addings to these, and they can be picked up from the nearest forest. So here the sustainable and local hand-picked trend is strongly represented. This style of decor suits the Scandi home much better in fact than too flashy, American-style bling.

Also did go Christmas-tree shopping, for a real tree of course. And what would be better than to buy locally from a small reseller! The feeling of carrying a local tree home just beats buying one from a bigger retailer around a million times.

By this post I wanted to wish all a Happy & calming Christmas time!

Kommentit