Best of 2019/January-June


Text in Finnish

Laitetaan ilmoille nyt kerrankin suht.hyvissä ajoin perinteinen vuosikatsaus menneeseen vuoteen, blogin kautta peilattuna! Eli sisältää aika pitkälti sen mitä elämässäni onkin tapahtunut, en jätä paljoakaan pois blogista mitä tulee menoihin ja matkoihin ainakin (jos nyt en tietty ole sattunut unohtamaan ottaa otoksia). En usko että olen lähivuosina onnistunut tekemään yhteenvetoa ennen uutta vuotta, nyt voi sitten sanoa että tuli oikein kreivin aikaan tänä vuonna, ainakin eka osa!

Yllä: Vuoden LUX Helsinki oli tosi vaikuttava, isot alueet jossa valoteoksia esiteltiin, olen käynyt joskus aiempina vuosina ja en nähnyt tällä mittakaavalla alueita vaikka niitä varmasti kyllä oli! Suosittelen ehdottomasti käymään Helsingissä LUXin aikaan, ja seuraamaan missä päin kaupunkia valaistukset ovat upeimmillaan. Viime vuonna ne olivat Kansalaistorin, Musiikkitalon ja Oodin kupeessa vaikuttavat.



Vuosi 2019 oli erityisen raskas nyt syksyllä, kun rakas koiramme nukkui pois. Kirjoitin siitä taannoin lokakuussa. Joten nostin heti vuosikatsauksen alkuun hänet esiin - meidän viimeisiä hetkiä yhdessä täynnä iloa ja rakkautta joka hetki! 😍


Innostuin uudelleen omatekemistä smoothieista, ja villitys vaan yltyi nyt kun joulupukki toi blenderin taloon! Työskentelin aiemmin smoothiebrändille, joten ei tullut niin ahkerasti tehtyä smoothieita tästä syystä, vaikka välillä panostettiin silloinkin.


Hyviä ruoka-annoksia on tullut tehtyä jos jonkinmoisia pitkin vuotta ja olen niitä aika ahkeraan täällä blogissakin jakanut. Yllä Ankan filettä, beluga linssejä ja bataattipyrettä, tämä on tosin poikaystäväni tekemä annos😃 Beluga-linssejä on ylipäänsä alettu syömään kotosalla tänä vuonna ja ne ovat todella hyviä, suosittelen lähinnä lihan kanssa. Suurin osa meidän annoksien resepteistä on K-Ruoka-sivustolta.


Ystävien kanssa on vietetty todella hauskoja hetkiä monia tänä vuonna!



Helsinkiin muuton myötä on luonnollisesti tullut pikkuhiljaa kaupungin ravintolatarjonta entistäkin tutummaksi. Aika ahkeraan kävin täällä illallistamassa myös ennen muuttoa tänne mutta nyt tietenkin enemmän. Tämän vuoden uusia tuttavuuksia ovat m.m. EMO, Momotoko, Beijing8, Giwa (kuvassa yllä) ja Plein Vallilassa (sitä ylemmässä kuvassa).



Ja Helsinkiä on tullut koluttua muutenkin aiempaa laajaskaalaisemmin. Lähialueisiin olen ihastunut totaalisesti - Kulosaareen tietenkin eniten mutta esim. Herttoniemenrantakin on todella upea samaten Kalasatama kun se kehittyy jatkuvasti.


Olen löytänyt uusia suosikkipaikkoja mitä tulee kauneudenhoitoon; Blue Lagoonissa olen käynyt hieronnassa ja kulmia huoltamassa ja QHairissa kampaajalla.



Maaliskuussa matkasimme pohjois-Italian Veronaan ja Riva Del Gardaan! Would do again!










Gardajärvellä tuli patikoitua ehkä hieman uhkarohkeastikin tämä Monte Baldon vuori auringonpistosta uhmaten (ja lievän sellaisen myös saaden...) kun kaapelihissi ei ollut toiminnassa vielä alkukeväästä, no en kyllä kadu retkeä kun nämä olivat maisemat!



30v. yllätyssynttärijuhlat Tallinnassa kesän alussa (ei siskoni vaikka kuvassa kanssani onkin, vaan poikaystävän) 😁


OMA KOTI!! Tämä on ollut vuoden kohokohtia, viihdyn erinomaisesti täällä kodissa, aikeissa ei todellakaan ole muuttaa mihinkään. Tätä on ollut kiva sisustaa sesonkeihin sopivaksi ja ensi keväänä uudet istutukset parvekeelle kasvamaan.


Ravintolatarjontaa on tullut koettua ei vaan Helsingissä vaan myöskin Porvoossa, uusia tuttavuuksia tältä vuodelta ovat m.m. Salt ja Ranta-Aitta Vanhassa kaupungissa. 


Vuosikatsausta ei voi tehdä mainitsematta Suomen MM-kultaa toukokuulta!


PARAS nuudeli/itämainen ruoka-annos tänä vuonna on kiistatta tämä Korean meatball-pasta, lihapullat maustetaan aprikoosihillolla, schriraza-kastikkeella, soijalla ja ruohosipulilla m.m.



SUP-lautailu tuli tutuksi käydessäni Portugalissa työporukalla. Kiva oli koko matka itsessään, mutta se että sieltä tarttui mukaan uusi harrastus oli sen kohokohta! En ole tarpeeksi hurjapää uskaltaakseni surffata tuskin koskaan, joten tämä on sopivan zen laji tälläiselle joogaan ja mindfulnesiin tykästyneelle henkilölle.


UUSI PYÖRÄ JA tietenkin omat synttärit hyvässä seurassa.


Lauttamatka Suomenlinnaan kesäkuussa: siihen on syynsä miksi näitä vuoden valoisimpia aikoja haluaa elää uudelleen nyt tähän vuodenaikaan!

Hyvää uutta alkavaa vuosikymmentä! Jatketaan ensi vuonna⭐🌠

Kommentit