New in for fall at home: Jotex sittpuff and other things





Hitaasti mutta varmasti pimenevät illat ovat mielestäni (näin alkuun ainakin) tosi tunnelmallisia, siksi tykkäänkin alkusyksystä niin paljon. En pode toisin sanoen masennusta siitä, että vuodenaika vaihtuu, vaan pikemminkin innokkuutta kun saa jälleen kaivaa kivat syysvaatteet- ja nilkkurit kaapista ja alkaa pukeutumaan eri tavalla. Syksy on myös mielestäni parasta aikaa kaikille uusille hankinnoille, oli se sitten kotiin tai omaan vaatekaappiin. Tällä hetkellä olen katsellut &Other Storiesin* valikoimaa sillä silmällä - etenkin kaikkia retrotyylisiä neuleita. Vaikein on tietenkin valita, minkä sitä ostaisi, sillä sivustolla oli niin paljon kaikkea hienoa!

Parvekevalot ovat olleet alusta saakka mukana; mielestäni tuo valosarja sopii lyhdyn sisälle ihan vuoden ympäri, eikä näytä lainkaan jouluisalta, päinvastoin se tuo mukavaa, juuri parvekkeeseen tervetullutta pehmeää valoa ja on nopeampi sytyttää kuin kynttilät jos niitä on monta. Sisätiloihin tykkään sytytellä nimenomaan kynttilöitä, luulen että kynttilöiden charmi on etenkin nyt huipussaan kun niitä ei ole moneen kuukauteen tarvinnut.


//The slowly darkening evenings are (at first at least..) very cosy in my opinion. You want to spend more time at home, lighting candles and other cosy lights, as well as plan new outfits and stuff for your home. Currently I crave almost every other item in *Other Stories retro-style knit collection - the question is which one to buy?

The balcony lights have been out for all year so far, first I thought these are a bit Christmassy, but in fact a very nice way to quickly light up the balcony in the evenings. They're also a quicker way to get light than lighting multiple candles outside. I like to light candles indoors though, it is fun now since it is such a long time ago that we needed those here in Finland.









Ja uusista hankinnoista puheenollen; tuli ostettua m.m. uusi rahi olohuoneeseen Jotexilta, kyseessä TOKYO-rahi smaragdinvihreänä. Palloittelu meni tämän ja sähkönsinisen välille - molemmat aika makeita värejä, mutta koska asuntomme väriharmonia on aika maanläheinen niin vihreä vei pidemmän korren. Olen kaavaillut tänne aiemmin lepotuolia, mutta luulen että vaikka olohuoneessamme neliöitä onkin, olisi se siltikin liian mahtipontinen lisä sisustukseen, tilan täyttäminen liiaksi saattaa saada koko huoneen vaikuttamaan ahtaalta, siksi hieman sirompi vaihtoehto oli rahi. Lisäksi kotia on tietenkin saapunut koristamaan uudet syyskukat. Kesällä ei oikeastaan tullut pidettyä mitään sisäkukkia, koska jo ulkokasvien hoidossa oli oma hommansa lomien aikana. Nyt on sen sijaan aikaa linnoittautua koti-oloihin ja tosissaan nauttia uusista hankinnoista! 

Ps. muutama nopea sananen vielä tomaattipuista: onneksemme niiden sadonkorjuu alkoi vihdoin ja viimein tällä viikolla! Odottelimme kyllä tosi malttamattomana pitkän tovin, näytti suoraan sanottuna vähän huolestuttavalta pitkään kun oli vain nuo metrin korkuiset puut muttei mitään satoa. Onneksi kukkia alkoi tulemaan mikä enteili hyvää, tosin tomaatit olivat pitkään vihreitä mutta nyt näyttää siltä että niitä tulisi oikein urakalla näin loppukesästä! Voi olla, että ensi vuonna täytyy aloittaa istutushommat hieman aikaisemmin, kenties jo maaliskuussa..ja niiden pituudesta tänä vuonna en voi kuin sanoa, en tiedä miten tuo on mahdollista. Ehkä koska ne ovat saaneet olla ns. kasvihuonemiljöössä koko kesän..😁

PS2. Huomasin edellisen jooga-postauksen saaneen aika monta tykkäystä ainakin Facebookin puolella, oman blogini mittakaavaan nähden. Tämä oli itselleni tärkeä ja iso kirjoitus, joten jos se jotakuta muuta on auttanut ja inspiroinut, tarkoittaa se minulle paljon 🙏 kiitos kun otitte aikanne ja luitte läpi, se oli yksiä pisimpiä postauksiani vähään aikaan. Nyt tosin otan (en liian vakavaksi, mutta kuitenkin) haasteeksi syksyn tullen kirjoitella tänne useammin. Tai aina kun keksin aiheen, niin kirjoitan, kuten nyt. Kirjoitustyö kun on kuin mikä tahansa luova työ, sitä ei voi pakottaa.

//And speaking of the new things for home; bought a new pouffe from Jotex in smaragd green. First the plan was around a armchair, but since the living room is already quite full although it is quite big, the armchair could have made the space seem overcrowded with stuff, so a pouffe seemed like a more compact option. Another new thing is Autumn flowers; real of course, this is the essence of home in my opinion, fresh flowers! Sunflowers are beautiful and I see them in every flower market stall at the moment. In the summer we didn't have many indoor flowers, since there was enough to do with solving the outdoor plant watering things while on longer holidays. Now it is the 'home-time' for the year again and therefore more time to take care and enjoy flowers.

Ps. a quick word about the tomato plants: I know they're huge, and we were lucky to finally get something out of them although it took time, for long it was only those enormous and long trees, but finally some flowers were coming which was a good sign.

*sisältää mainoslinkin/
contains an affiliate ad

Kommentit