Tokyo part two - Senso-ji, Park Ueno & Akihabara

































































TOKYO DAY TWO - SENSO-JI, PARK UENO & AKIHABARA

Text in Finnish

Toisena, tai periaatteessa ensimmäisenä kokonaisena Tokyo-päivänä (toisinsanoen päivä jolloin tunsi päässeensä aikarytmiin kiinni) niin teimme jotain melko joka matkalle ominaista, lähdimme kiertämään hieman omia hoodeja aikeissa ostaa kolmen päivän metropassi (tämä kannattaa jos ko. kulkuvälinettä aikoo käyttää paljon, hinta 1500 YEN eli 8-9 euroa, tekee yhden matkan hinnaksi paljon edullisemman.) Joka tapauksessa, passit olivat jääneet hotellille joten ei saatukaan metropassia tällä kertaa, mutta samalla tuli nähtyä melko hieno Senso-ji temppeli ja paljon muuta sen läheisyydessä. Kyseessä on Tokyon vanhimpia temppeleitä, ja ihmisiä sen mukaisesti. Katua Senso-ji:lle koristaa markkinakojut, joista saa ostaa vaikka mitä, tuliaisia ja ruokaa. Ennen temppeliin astumista paikallinen tai muuten vaan ystävällinen japanilainen selvitti meille, miten vesilähdettä käytetään ennen temppeliin astumista (puhdistautumis-rituaali on hyvin yleinen japanilaisille). Yleisesti ottaen jokaisen temppelin edustalla on vesilähde, jossa 'puhdistaudutaan' ottamalla kauhalla vettä kämmeneen ja juomalla se sitten siitä. 

Päätimme tältä kyseiseltä temppeliltä jatkaa matkaa Ueno-puistoon, yhteen Tokion suurimmista. Tästä puistosta tuli vähän mieleen puisto Louvren edustalla Pariisissa. Puistossa on paljon museoita ja gallerioita, mutta päätettiin mennä eläintarhaan. Päivä oli tosi kuuma, joutui ottamaan säännöllisiä breikkejä kuumuudelta että jaksoi. Filmasin puistosta poistumisen yhteydessä myös Tokion 'kuuluisat' heinäsirkat, jotka pitää tosi kovaa meteliä. Mietimme mikä ihmeen eläin tai hyönteinen voi olla kyseessä, kun niin armotonta ääntä pitää, mutta Googlen avulla selvisi että heinäsirkat.

Vielä tämän jälkeen suuntasimme Akihabaraan, joka oli sopivasti alueiden lähellä (kävelymatkan päässä kuumuudesta huolimatta ja Compeedilla varustautuneena.) Täällä nautittiin myöhäistä lounasta sekä ihmettelimme koko paikkaa, täynnä elektroniikka-myymälöitä, Maid café-baareja (jossa hyvin nuoret naiset ottivat kadulla kontaktia ohi vipeltäviin miehiin). Löysimme vanhan Nintendo peli- ja konsolimyymälän, sekä 8-kerroksisen Manga-myymälän. Eräässä paikassa myynnissä oli fantasia-figuureja ja nukkeja, joista suurimmillaan joutui pullittamaan 150,000 jeniä, mikä on nopealta arviolta pitkälle yli 1000 euroa. Vaikkei alue ehkä etukäteisselvittelyn perusteella ollut suosikkini, osoittautui se tosi näkemisen arvoiseksi paikaksi vaikkei Manga-intoilija olisikaan.

//Nina

Kommentit