Kuluneen vuoden kirjasaldoText in Finnish

Aivoni ovat varmaankin jäätyneet tässä tämän hetken sääolosuhteiden mukana, sillä tuntuu että luovuuteni on ihan jossakin maanraossa. Blogiin ei oikein saa uutta kuvamateriaalia, kun ulkona ei voi oikein olla, asut ovat lähinnä eskimoukon luokkaa jossa kyllä nyt laitetaan se mukavuus ja lämpö ennen trendikkyyttä. Myöskin muut jutunaiheet on tällä hetkellä hieman kortilla, kenties jotain pientä puhelinkuva - postausta on luvassa vielä tällä viikolla. Muutenkin tämä viikko on mennyt aika nopeasti ja kiireisissä merkeissä, ajatella että on jo torstai ja huomenna taas viikonloppua pukkaa, vaikka eilinen tuntui ihan sunnuntailta. Kuten aiemmin puhuin tuossa vuosikatsaus - postausten yhteydessä, ajattelin tähän väliin toteuttaa sen kirjapostauksen, jossa esittelen vuoden aikana luetuksi tulleita kirjoja. Kuten olen aiemmin blogissa varmaankin maininnut, löysin kirjat joskus keväällä 2014 kun aiemmin olin keskittynyt lukemaan lähinnä muoti - ja aikakauslehtiä, joita kyllä vieläkin luen mutta olen huomannut miten yleissivistäviä kirjat ovatkaan, miten kliseiseltä se kuulostaakin. Lisäksi kirjat toimivat iltaisin ennen nukkumaanmenoa oivana shut off:ina aivoille, pääset siihen toiseen maailmaan keskittymään joten ajatuksesi rauhoittuvat päivältä ja sinulla on huomattavasti helpompaa nukahtaa. Suosittelen!

En varmaan kerro kaikista yllänäkyvistä kirjoista yksityiskohtaisuuksia, mutta lyhyesti kumminkin. Aloitin viime vuoden lukemalla tuon Anne Holt:in Kuolleen Kulman, joka kertoo Norjan traagisten terroritekojen 2011 aikaan Oslossa tapahtuneesta toisesta traagisesta kuolemantapauksesta eräässä perheessä. Tätä kirjaa en suunnitellut lainkaan lukevani, menin vain kirjakauppaan ja nappasin sen mukaani. Seuraava vähän suunnitellumpi kirjahanke olikin sitten Valerie Young:in 'The Secret Thoughts of Successful Women'. Tämän kirjasuosituksen bongasin muistaakseni Porter - lehdessä jota luin Englannissa ahkeraan. Kirja kertoo salaisuuksia siitä, mitä menestyvien naisten päässä oikeasti liikkuu ja miten näitä negatiivisia ajatuksia voi vähentää ja oppia olemaan tyytyväinen menestykseensä eikä vähätellä itseään ja tekojaan. Suosittelen kirjaa kaikille uraputki-naisille, vaikkakin Sheryl Sandbergin opus 'Naiset ja menestymisen tahto' on edelleen suosikkini urakirjoista.

Seuraavaksi taisinkin siirtyä takaisin Gillian Flynn:in teoksiin. Luettuani syksyllä 2014 Gone Girl - bestsellerin, jatkoin tämän kirjailijan muiden teosten parissa mielenkiinnosta ja toki siksikin, että kaikki tämän kirjailijan kirjat ovat olleet todella kehuttuja. Ja ei tuottanut pettymystä nämä kaksi muutakaan, kirjat ovat nimeltään Dark Places (tämän luin ekana - loistava) sekä Sharp Objects ( samalla tavalla nerokas ja koukuttava kuin ensinmainittu, ekasta tykkäsin enemmän). Näistä siirryin psykologisempaan self help - tyyliseen kirjaan Tunne Lukkosi, jonka on kirjoittanut Kimmo Takanen. Tämä kirja pohjautuu skeematerapiaan ja 18 tunnelukkoon, joita meissä kaikissa on sitä tiedustamatta. Ei tietenkään jokaista 18, mutta joitain niistä joidenkin ollessa vahvempia ja toiset olemattomampia. Kun tiedustamme, mitä tunnelukkoja meissä on, voimme alkaa työstämään niiden avaamista. Kirja oli täynnä hyödyllisiä testejä tässä auttamiseen, ja kaiken kaikkiaan se oli todella opettava kirja ymmärtämään omaa käyttäytymistämme ja reagointiamme elämään ja tilanteisiin ja miksi esimerkiksi usein ajaudumme samoihin tuttuihin tunnetiloihin. Voin suositella tätä kirjaa periaatteessa ihan kaikille, tietenkin on oltava vähän kiinnostunut sukeltamaan siihen omaan tunnemaailmaansa ja ei pelätä sitä, mitä tämä kirja paljastaakaan. Sanotaan näin, että luin tämän mielelläni nyt nuorena kun sitten 20 vuoden päästä, sillä nyt tiedän paremmin mihin omat tunnelukkoni pohjautuu, ymmärrän mitkä ne ovat ja voin työstää niiden avaamista miettimättä sitten myöhemmin tiettyjen tunnetilojen syntyjen syitä.

Tällä hetkellä olen jälleen siirtynyt näihin jännäreihin, ja meneillään on toinen tädiltäni lainattu kirja nimeltään 'Saarnaaja' ja kirjoittajana on Camille Läckberg. Tämä on sitten puolestaan ruotsalainen trillerikirja. 

Minkätyylisiä kirjoja te luette, tai kuulutteko niihin jotka eivät lue lainkaan? Saa jättää myös kirja-rekommendaatioita, sillä olen aina on-the-look uusien hyvien teosten perään!

Hyvää torstain jatkoa!
//Nina

Kommentit

Suositut tekstit