Fohr Card Quitter’s Club

Picture snap from here

Kirjauduin Fohr Card - nimiselle Bloggaaja + Brändi - sivustolle jo opiskellessani, tehdessäni lopputyöhöni liittyvää taustatutkimusta. Edelleenkin luen viikottain heidän ’Quitter’s Club’ - uutiskirjeitä, sillä mielestäni niissä on hyvinkin mielenkiinoisia reportaaseja. Tämä sarja kertoo ihmisistä, jotka ovat lopettaneet kokoaikatyönsä ja rohkeasti toteuttanut freelance - unelmiaan muoti-alalla, valokuvaajana tai bloggaajana. 

Tosiasia on, halusimme näin tai emme, että tämä tosiaankin on sekä nykyhetken - että tulevaisuuden nopeasti kasvava kuvio ja työmalli. Työtunnit vakkarityössä vähenevät, kokopäivätyöt mahdollisesti häviävät kokonaan ja mitä suurempi osa meistä joutuu harkitsemaan yrittäjyyttä ja freelance - työmallia. Mitä nuorempi sukupolvi, sen suuremmalla todennäköisyydellä näin käy, mutta todennäköisesti tämä tulee koskemaan monia meistä vielä jonain päivänä. Mitä aiemmin alamme kartoittamaan, mitä yritystoimintaa voisimme mahdollisesti joskus kuvitella harjoittamaan, sen paremmissa ja turvallisemmissa käsissä olemme sitten jos (kun) joskus erkaannumme vakkarityöstämme, tai joudumme kokonaan työttömiksi. 

Picture source
Kaikki ei tykkää yrittäjyydestä ja freelance - toiminnan harjoittaminen ei tulisi monille kuuloonkaan. Joillekin yksinkertaisesti sopii vakituinen työ jonkun muun alaisuudessa paremmin. Minussa on aina ollut vähän yrittäjähenkisyyttä, perheeseen kun kuuluu vahvasti tämä työnmuoto mutta olen silti loistavasti sopinut tekemään kokopäivätöitäkin. Kumminkin, sanoisin näin että tässä nykyhetken ja tulevaisuudenkin tilanteessa, on pelkästään hyötyä että minulla on myöskin freelance- työkokemuksia takana ja tämä mahdollisuus avoinna tulevaisuudessa, sillä kukaan ei voi kohta enään väittää etteikö tämä oma-työskentelyn suunta olisi se suunta, jonne olemme kovaa vauhtia menossa. Jokaiset henkilöt jopa yrityksen sisällä aletaan yhä enemmän näkemään yksilöinä ja vaikuttajina. Luin vähän aikaa sitten Hesarissa reportaasia, mikä milläkin alalla tulee olemaan työtilanne 10-20 vuoden kuluttua ja millä aloilla puolestaan työpaikat häviää lähes kokonaan. On meistä itsestämme kiinni, miten me näihin muutoksiin suhtaudutaan; joko alamme petaamaan itsellemme ajoissa sitä turvallista tulevaisuuden sijaa ’mitä jos’ - ajattelutavalla, avaamalla ideoita muista mahdollisuuksistamme, tai vaihtoehtoisesti kuljemme silmät ummessa eteenpäin sisäistämättä tosiasioita.

Itseni kohdalla suuri motivaattori ja inspiroija erilaisista tulevaisuuden mahdollisuuksista ovat juurikin nämä tosielämän haastattelu-reportaasit ihmisistä, jotka toteuttavat omaa juttuaan rohkeasti, mutta myöskin erilaisista live - eventeistä ja niissä verkostoitumisesta on paljon hyötyä. Jo se, että on itse aiheesta kiinnostunut ja halukas lukemaan ja oppimaan on mielestäni iso ja tärkeä juttu. Jokaisen käden ulottuvilla on tällä hetkellä niin paljon ilmaista informaatiota että emme varmaan koskaan olisi voinut kuvitella mitään tämän tapaistakaan, joten artikkelit ja reportaasit eivät ihan heti lopu kesken niistä kiinnostuneille. Kaikilla meillä on samat mahdollisuudet, lähteet ja lähtökohdat - sanoisin, että juurikin se uteliaisuus ja kiinnostus on ne avainsanat. ’Read Anything You Can Get Your Hands On’ - kuului erään trendiennakoijan lausahdus ja en voisi enemmän siihen yhtyä. 

Reportaasien lukeminen urallaan hienosti kehittyneistä, motivoituneista ja menestyneistä ihmisistä ovat myös sinänsä mielenkiintoisia, että kukaan niistä tai harvempi on päässyt helpolla ja matkan varrella on joutunut ottamaan suuriakin riskejä ja kokea muun muassa taloudellisia kriisikausia, mutta lopputuloksena on suurimmassa osassa tapauksista ollut jotain paljon aiempaa parempaa. Täytyy olla rohkea ja uskoa itseensä (kliseé oli pakko heittää tähän loppuun) - sillä kuka lopulta tietääkään, mitä kaikkea pystyt tarjoamaan ihmisille. Sitä ei tule tietämään, jollei kokeile.

Tämä postaus liittyy aiheeltaan osittain erääseen yhteistyöhön, joka minulla on tulossa helmikuussa. Pysykää yhteyden päässä lisätiedoista, joita tulee lähempänä. Ja hauskaa viikonloppua kaikille! Palailen sunnuntaina uusilla kuvilla.

//briefly in English : I wrote about the Fohr Card - Blogger + Brand Influencer network new series 'Quitter's Club', which gives a weekly look into different people's life who have made that brave move, decided to quit their full - time day job to become freelancer's within the creative field. This kind of interviews gives us an insight to the career options more and more of us have to start considering in the future. I myself can relate to these stories in a way, as I was in that position soon four years ago when I decided to quit my permanent job, move to another place, start working there over the summer and after this move abroad to pursue my career in fashion and start studying the subject (which was a brave crazy move of course, but as they say good stories never came from comfort zones, thus, haven't ever had a single moment of regret making that move). 

This series by Fohr Card however brilliantly highlights the currently rising work model of freelancing. It is not deniable, that 'normal work models' will in the span of the next 10 years slowly disappear and we will be more and more using freelance services. I am fascinated about interviews on the people who are brave enough to make these steps, although they might include a period of risk  taking and trouble for example financially - but this braveness has in many cases resulted in things being much more giving than before.

This post topic regards to a collaboration I'll do next month, so stay tuned for more information on that. And have a nice weekend everyone! I'll be back on Sunday with some new pictures.

//Nina

Kommentit

Suositut tekstit