Weekend look-back, glitter nails and food



Eka kollaasi: Kynnet edustuskunnossa lauantain kunniaksi. Vaikka kynsien juhlalakkaukseen meneekin vähän aikaa, on se kyllä yleensä kaiken vaivan arvoista. Rutiini: käytän pohjustukseen OPI:n Base Coat - lakkaa, jonka jälkeen siirryn itse värin levittämiseen (tällä kertaa Barry M-merkin Raspberry - väri) jonka annan sitten kuivua hetkisen ennenkuin siirryin Barry M - sinertävään glitter väriin (joka kylläkin jättää hienosti läpikuultavaksi sen pinnan joten punainenkin väri näkyy läpi vaikka itse glitter on sinistä). Levitin päällimmäiseksi vielä kerroksen niin ikään OPI Top coat:ia, niin lopputulos on vähän pysyvämpi.

Toinen kollaasi vasen: Illallista perjantaina, päätin kokkailla taas ja tällä kertaa halusin tortillaa. En tosin ihan perinteistä vaan löysin BBC good food - sivustolta reseptin meksikolaisiin tortilloihin (suosittelen!). Elikkä periaatteessa normitortillat, mutta käytin pehmeää kokojyvä-versiota taskuissa ja kurkun korvasin avokadolla (tyhjennä hedelmä, vaikka kaksi, tarjoilukulhoon kera puolen sitruunan mehut). Paistoin kanasuikaleet pannulla maustaen suolalla, pippurilla, valkosipulimausteella ja currylla. Salsa: lisää tarjoilukulhoon kaksi pilkottua tomaattia (ideaali jos tomaatit ei ole ihan tuoreita vaan hieman 'löysiä' ei kumminkaan vanhoja tietenkään). Muista, että tämä on oikeastaan ruoan kastike joten on hyvä lisätä siihen vaikka kokonainen chili. Lopuksi, paista tortillataskut pannulla (kyllä, antaa tosi hyvän lopputuloksen vaikka itse aina olen käyttänyt mikroa). Paista ne oliiviöljyssä keskilämmöllä (voi olla myös hieman keskilämpöä korkeampi) ja ripottele emmental juustoa puolen taskun päälle ja käännä kun juusto on sulanut. Älä paista liian kauaa, noin 20-30 sekuntia per puoli riittää kun se on saanut kauniin ruskean pinnan. Toista tämä niin monelle taskulle kuin jaksat syödä :) yleensä syön aika monta tortillaa mutta nämä ovat sen verran ruokaisia että jo yhdestä täyttyy, mutta koska ne ovat niin hyviä niin todennäköisesti haluat syödä ainakin kaksi. Tänään vuorossa olisi taco salaatti, nyt kun sille linjalle päästiin :)

Oikea kuva: lauantaina proseccolla kilistelyä ystävän synttärijuhlissa!


First collage: My nails ready to sparkle on Saturday. Although it takes quite long to paint your nails properly like this, it is worth all the time and result is a lot more nicer. My routine: I use the OPI nail vanish base coat first, let it dry for a few seconds before applying the actual color (which in this case was the Barry M Raspberry) with one coat, after which I let it dry for about a minute or two and then on with the Barry M Blue-glitter color, which however leaves a beautiful transparency so you can still  see the raspberry color through the glitter. Don't forget to finish with the OPI Top coat for a even more long-lasting result.

Second: On the left dinner on Friday - haven't had tacos in a while and these Mexican edition is my favorite so far. To be honest I always do my tacos the same way but now I wanted to try something different. Found the recipe on BBC Good Food and thought I'll give it a try. Basically, it is just like normal tortillas but the whole wheat edition and then replace cucumber with avocado, add the fruit in a small serving bowl and mix with half a lemon juice. This is also called guacamole if you like. Then the salsa, I made it using two chopped tomatoes and mixed with a chili (considering this is essentially the sauce for the tortillas, don't be afraid to use plenty of chili for seasoning). I cooked the chicken strips and seasoned with salt, pepper and a bit of curry and garlic seasoning. Finally, fry the tortilla wraps on a saucepan with olive oil on medium heat (I know, I have always prepared them in the microwave too, but I promise this gives you a even more fantastic result!). Top half the tortilla with emmental (or whatever cheese you fancy) strips and flip over after the cheese has melted. Be careful not to fry the wraps too long, 20-30 seconds should be fine. Do this to so many tortillas you think you want to eat and then well, it is all done. Wrap the tortilla and enjoy. It version is very filling and I usually eat two-three tortillas, with these you might become full from only one but they're so delicious, I promise you will want at least two! Today I am actually planning on making a Mexican salad with mince - can't wait to try that.

right: A glass of sparkling at a friend's B-Day party.

//Nina

Kommentit