Riisi ja entrecoté tasku ft. Santa MariaText in Finnish

Eilinen illallinen valmistui yllättävän helposti ja nopeasti, nopeammin kuin osasin odottaakaan ja herkullista oli toden totta! Ja vielä noin hieno illallinen, joka maistui aivan kuin vähän hienommassa ravintolassa olisi illallistanut. Joten ei muuta kuin lämpimimmät suositteluni :)

Mausteena käytin Santa Marian Asian Spices - sarjan 'Korean BBQ Bulgogi' - maustetta ja ohjeen otin pakkauksen kyljestä. Tämä salaatti - riisi - entrecotetasku meneekin kivana snacksina jos on tulossa vaikka vieraita kylään. Tai miksei ihan illallisena isompaan nälkään itselle tai perheelle, tuossa nimittäin tulee aika vatsa täyteen jos syö neljä - viisi taskua per henkilö. Tämä on aasialaista katuruoka - tyyliä parhaimmillaan :)

Resepti (tästä määrästä saa illallisen kahdelle tai alkuruoat noin neljälle)

350 g entrecotepihvi (suikaloi viipaleiksi)

1 kokonainen pussi Korean BBQ Bulgogi - marinadimauste, Santa Maria

1 rkl öljyä, 1 rkl vettä sekoitettuna mausteeseen (itse käytin normiöljyä mutta varmasti käy myös oliiviöljy)

1 pussi lehtisalaattia

1/2 chili (voit laittaa myös kokonaisen koska marinadi itsessään ei ole hurjan vahva vaikka medium)

Keitettyä riisiä

Kun liha on suikaloituna, sekoita marinadiainekset + chili keskenään kulhoon (massasta tulee aika paksu, se on tarkoitus) ja marinoi liha 15 minuuttia. Kannattaa sekoitella kunnolla niin maku tarttuu ja jättää kulhoon. Riisin voi valmistaa tässä samalla, sillä lihan paistamiseen ei mene kuin muutama hassu minuutti. Kun marinadi on imeytynyt, paista liha pannulla lorauksessa öljyä. Käännä noin minuutin per puoli - jälkeen, sillä lihasuikaleiden kuuluu olla suhteellisen ohkaisia ja paistopinta hyvä ja mehevä. Ota tarjoilualusta esiin, asettele salaatinlehdet ja riisi ja päällimmäiseksi liha kaikkiin taskuihin tasapuolisesti. Toppaa vielä korianterinlehdillä jokainen tasku. Ja näin, valmista tuli, eikä tämä vaadi mitään kastikkeita sun muuta, marinadissa on mukavasti makua sellaisenaan. Itseasiassa tulet todella yllättymään, miten nopeasti ja vaivattomasti saat näinkin hienon illallisen loihdittua. 

Tänään käytiin aamulla Haikkoossa naisten kauneustapahtuman luentoja ja messustandeja katselemassa, tästä kuvia varmaankin huomenissa. Tällä hetkellä seuraan tietenkin uutisia joita tulee non stop joka kanavalta - tämä tapaus järkyttää globaalisti ja toivon myös kaikkien suomalaisten varautuvan pahojen asioiden mahdollisuuteen matkustaessa ja täällä meidän rajojen sisälläkin. Näitä tapahtuu aivan liikaa mikä on todella huolestuttavaa. #PrayForParis.

//Nina

Reseptipostaus toteutettu yhteistyössä Santa Maria Finlandin sekä Indiedaysin kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit