Loppuvuosi 2023-alkuvuosi 2024, Tallinna, Koli ja Helsinki




Taas on aika päässyt vierähtämään edellisestä blogikirjoituksesta, ja vuosikin on ennättänyt vaihtumaan!

Tänä vuonna tämä blogi täyttää jo huimat 13 vuotta, uskomatonta mutta totta. Sen jälkeen kun starttasin Yoga by Nina-sivuston ja sen myötä myös joogaan liittyvät aiheet siirtyivät sinne, olen päättänyt pitää tämän blogin aihepiirinä oman elämän tapahtumat, esim. matkat ja sellaiset, mistä kertyy enemmän kuvia. Normiarkea tulee tosi vähän kuvattua, joten kyllä se tapahtumissa ja reissuissa on jolloin suurin kuvasaldo kertyy. Päivittelen myös aika aktiivisesti (ainakin omaan mittapuuhun aktiivisesti 😁) Instagramiani @yogabynina.s, joten jos olet siellä ota ihmeessä tili seurantaan. Päivittyy huomattavasti useammin kuin kumpikaan blogeista, joita ylläpidän 🙌

Päätin nyt korkata vuoden 2024 kirjoitukset matkamuistoilla viimeisimmältä reissulta, Kolilta Pohjois-Karjalasta, tätä reissua edustaa kaikki yllänäkyvät kuvat. Käytiin vaeltamassa m.m. Huippujen kierros (mielettömän upea ympäristö talvisin lumikenkäillen, näkyi m.m.aivan punaisena hehkuva auringonlasku, eli ajoitus oli täydellinen). Toinen kohokohta oli ratsastusretki vaaramaisemissa. Laukkaaminen ylämäkeen keskellä erämetsää on kyllä aina yhtä mieleenjäävä kokemus. Suosittelen lämpimästi Kolia myös talviaikaan, saatat yllättyä positiivisesti. Vaikka ei tällä kertaa oltu ihan lapissa, oli siellä kuitenkin samaa fiilistä, lappilaista erämaisuutta havaittavissa. Pielisjärven jäällä käytiin myös pieni kierros, mutta kovan pakkasen takia sinne ei viitsinyt lähteä sen pidemmälle seikkailemaan.

Viime vuoden reissusaldo oli 4 matkaa yhteensä: Zanzibar ja Tansania vuoden alussa (siitäkin alkaa olemaan aika tasan vuosi, oli kyllä huikea elämys koko matka kaikkinensa. Lämmittää mieltä vielä kauan, vaikkei pitkä kaukomatka ihan häämöttäisikään nurkan takana vielä).

Toinen reissu suuntautui Pallastuntureille, josta kirjoittelin kesällä. Kolmas matka tapahtui joulukuun alussa, kun kävin äidin ja siskojen kanssa Tallinnan city-lomalla, joka oli todella virkistävä kokemus, kun ehti nähdä vähän enemmän Tallinnaa yhden reissun aikana kuin mihin on tottunut.


Hotelli oli aivan vanhan kaupungin kupeessa, Savoy boutique hotel, joka oli kaikille uusi tuttavuus mutta täytti kaikki odotukset ja oli kaikkeudessaan upea. Sopivan kompakti hotelli josta löytyi kaikki tarvittava.



Myös vanhan kaupungin kupeessa löytyy pieni "piilobaari" nimeltään Whisper Sister, suosittelen niin ikään lämpimästi. Henkilökunta vastaanottaa vieraat yksitellen ja saattaa pöytään, drinkkimenu on laaja ja kaikki drinkit erittäin hyviä. Siellä soitettiin myös sopivasti jazzia kun kävimme.



Kävin muutamassakin kirkossa saittaripäivän aikana; kirkoissa on tunnelmaa ja siellä voi hiljentyä nauttimaan esim. kuorolaulusta joulun alla. Suosikki oli kuitenkin tämä ortodoksi-katedraali yllänäkyvässä kuvassa, ihan mieletön kaikkia yksityiskohtiaan myöten. Luulen että olen viimeksi Pietarissa lukuisia vuosia sitten nähnyt yhtä hienon katedraalin.

Siskon hauva jouluna reissujen välissä 💟




LUX Helsinki oli tänä vuonna tosi upea. Onneksi oli hoodeilla kun festivaali tapahtui niin ehti kiertää. Tapahtuma kasvaa selkeesti vuosi vuodelta, ollaan monena aiempana etenkin Helsingissä asuttuna vuonna käyty tapahtumassa, mutta silloin muistan että teokset oli nähty aika nopeesti ja olivat aivan vieri vieren. Nyt tapahtuma oli levittäytynyt lähes koko kantakaupunkiin Hietaniemen hautausmaata myöten, joten askelia kertyi kierroksen aikana helposti 10,000.





Oma suosikki oli helppo valita, se oli ehdottomasti Hietaniemeen sankarihautojen ympärille pystytetyt valot ja teokset (viimeisimmät kuvat). Musiikki kruunasi koko komeuden, tuntui kuin olisi mennyt ajassa taaksepäin. Toinen suosikki oli Oodin edessä olevat valopäät (hehe) ja tuomiokirkon animaatio-valotaide ääniefekteineen.

//Nina

Kommentit