Lately pics: ulkoilua, jouluun valmistautumista ja treeniä


Kuusiston linnaraunioilla eräänä lauantaina. Tuskin olisi tätä(kään) paikkaa tullut nähtyä, ainakaan lähiaikoina, ilman poikkeusoloja. Välillä täytyy olla luova kun keksii paikkoja kokoontua suuremmalla porukalla, ja yleensä se pienellä ideoinnilla onnistuu.


Talvimaisemia kotihoodeilla. Vihdoin ja viimein vähän lunta, vaikkakin se ei tähän mennessä ole ollut pitkäaikainen ilo silmälle!

Joulumaisemaa Porvoossa

Vanhankaupunginlahti on vähän erinäköinen talvisin, välillä on kiva tehdä lähimatkailua omilla hoodeilla!

Viikonlopun vietossa ystävän luona - sielläkin löytyi täysin uusia luonto-hoodeja 11 km metsälenkin parissa, ihan kelpo tapa viettää lauantaipäivää! Vaikka ollaan käyty kylässä ties kuinka monta kertaa, ei olla koskaan tutustuttu lenkkimaastoon ympäristössä.Pikkujouluja vietettiin tänä vuonna siskon luona pienellä porukalla
Joulukoristelua kotona vuosimallia 2020 - vain kuusi puuttuu toistaiseksi mutta sekään ei kauaa puutu enää. Aina yhtä kiva fiilistellä joulua etukäteen, ja nyt on paras aika siihen!


Latte vol 100-something, olen lähiaikoina tehnyt ahkeraan omia lattejuomia, kun kyllästyin normi-mutteripannukahviin ja näin Youtube-videon opastuksella miten helppoa se tosiasiassa on. Tarvitset vain nestettä haluamallasi tavalla joko maito-soijamaito-tai kauramaitomuodossa, mutteripannun tai muun pannun jossa mahdollisuus tehdä espressoa (tai kenties normikeittimellä onnistuu lisäämällä tuplamäärän poroja vesimäärään nähden?) ja kiehauta puolet mutteripannusta jos käytät sitä niin, että vahvin osuus tulee läpi keittimestä, ja kaada kupin pohjalle. Maidon höyrytät/kuumennat tarpeeksi mutta älä kuitenkaan keitä, ja vispaa samalla voimakkaasti vispilällä. Itse lisään kanelia näin joulun alla, ja sokeria valmiiksi keittovaiheessa niin ei tarvitse suotta enää jälkikäteen laittaa kuppiin. Kaada maito tasaisena viivana espresso-kahvin päälle kuppiin ja koita parhaasi mukaan koristella vaahdosta kuvioita päälle!


Olen treenannut kotona tosi paljon koko syksyn, itseasiassa olen tehnyt näin jossain määrin jo monta vuotta mutta lähes sataprosenttisesti etenkin tänä vuonna ja varsinkin nyt viimeiset pari KK, kun olen järkeillyt että paras pysyä poissa ohjatuilta tunneilta (ja nehän suositeltiin paussille laittoon niin ei ole paljon ollut mahdollisuuttakaan mennä vaikka olisi halunnut). Olen onnistunut hyvin pitämään rutiinin yllä siitä syystä, että olen niin monta vuotta muutenkin treenannut lähinnä joogaa kotona mutta myös bodyweight, HIIT-ja barre-tyylisiä hikitreenejä. Tässä siis tämän tiimoilta muutama vinkkini, miten pääset rutiiniin kotitreenien kanssa:

- Tee etukäteissuunnitelma. Sen ei tarvitse olla mikään niin yksityiskohtainen, mutta päätä vaikka sunnuntaina päivät, joina treenaat esim.tunnin setin, niin oddsit että pysyt suunnitelmassasi suurenee huomattavasti.

- Pidä tietty kellonaika. Toisille treenit sujuu parhaiten heti herättyäsi (kuten allekirjoittaneella) toiset taas suosivat iltatreeniä. Pääasia on, että löydät ajankohdan joka motivoi ja inspiroi sinua liikkumaan. Tunnen itseni niin hyvin, etten varmaan pysyisi näin motivoituneena jos pakottaisin itseni jumppaamaan joka ilta, tämän takia olen valinnut tietoisesti aamun koska silloin saan parhaan treenin aikaan.

- Pidä haastetta ja tavoitteita yllä, ihan kuin tekisit kuntosalillakin. Pystyt loppupeleissä tekemään tosi paljon eri liikuntajuttuja kotona, kunhan vaan annat itsellesi mahdollisuuden. Opin esimerkiksi vihdoin crow posen joogatessani (kuvassa). Tämä motivoi tosi paljon kotitreenien jatkamiseen, kun sinulla on jokin tavoite jota kohti mennä.

- Viimeisenä muttei vähäisimpänä: valitse laji tai miksaus lajeja, joista pidät. Mikään ei ole kamalampaa, kuin koittaa ylläpitää jotain rutiinia joka maistuu täysin puulta ja on pakkopullaa. Löydä oikeat kanavat ja jumppavideot, jotka motivoi sinua. Jooga-barre-ja bodyweight-liikunnan ystävänä henkilökohtaiset suosikkini /Youtubessa on: Coach Kel, Popsugar fitness, Yoga With Kassandra, Cat Meffan, Fightmaster Yoga.Joulu Kulosaaressa


Kotitehdyt raviolit (täysin kotitehdyt alusta loppuun) pinaatti, ricotta-ja raputäytteellä.


...ja joulun odotus jatkuu!

Palailen vielä yhdellä, mahdollisesti kahdella kirjoituksella ennen joulua💙

Kommentit