Loppukesän ja alkusyksyn luontokuvia














Yllä: mökkiviikonloppu (vol. lähemmäs sata varmaankin) ja tämän vuoden ruskan kuvaamista ensimmäistä kertaa kunnolla! Ruska etenee nyt niin kovaa vauhtia että sen kaunein variaatio koittaa nyt ihan näinä viikkoina, joten varmasti tulossa lisää luontokuvia tänne myöhemminkin. Tänä kesänä ja vielä näinkin pitkälle syksyyn (ja itseasiassa jo ihan alkukeväästä) on voinut aina mahdollisuuden tullen kun ei ole ollut muita suunnitelmia livahtaa mökille, ja ihan sadas kerta tämä edellinen ei nyt sentään ollut mutta lähemmäs kymmenettä mentiin kyllä, mikä on tosi paljon kun yleensä käyn omalla mökillä ehkä korkeintaan neljä kertaa kesässä. Olisi voinut käydä paljon enemmänkin, koska nyt tuntuu taas kuten joka vuosi että kesä meni aivan liian nopeasti poikkeusajoista huolimatta. Mökkikausikin oli tänä vuonna poikkeuksellisen pitkä; viisi kuukautta tuli nyt täyteen kalenterivuodesta, kun tuli käytyä. Miksi ei voisi vielä jatkaa tässä kuussa, jos kelejä pitelee, ainut vaan on lyhyet päivänvalotunnit mutta onhan niitä tuonne kunnes kelloja käännetään. Okei, ehkä vähän pimeänpelkokin on syynä ettei välttämättä halua mennä niin myöhään enää - vaikken normaalisti edes pelkää pimeää niin metsässä se pelko jotenkin iskee 😆




Loppukesän juhlat @ Paraisten saaristo, sielläkin tuli käytyä enemmän kuin normaalisti tänä kesänä ☝


Syksyyn kuuluu tunnetusti satoa eri lajeista, kotona keväällä istuttamat tomaattiviljelmät tuottaa kaikista viljelmistä parhaiten satoa!





Eräänä toisena viikonloppuna mökillä ja sen tiimoilta myös Lapinsalmen Repovedellä luontopolulla. Ei ihan joka kesän perinne mutta sanotaanko vähintään joka toisen kesän. Luontopolkuja on etelä-Suomessa yllättävän vähän, tuntuu että käy usein aina samoilla, mutta eipä se ole haitannut, pääasia että pääseen raittiiseen ilmaan. Joku lapin luontopoluista olisi kiva kokea kuitenkin joku päivä, luonto on siellä sen verran erilaista. Viime kesän Puumalan rengasreitti oli kyllä kanssa niin kokemisen arvoinen. Ei toissavuoden Punkaharjun luontopolussa myöskään mitään vikaa ollut, Saimaa on aina hyvä idea, mutta näistä luontokohteista suosittelisin Puumalaa. Sanotaan näin että Saimaalla tähän mennessä kokemistani kohteista top listaa pitää juuri Puumala ja heti kakkosena Savonlinna, rakastan sen kaupungin fiilistä ja ravintolatarjontaa.



Tänä kesänä on toden teolla alkanut ehostamaan mökkiä, kun siellä on viettänyt sen verran enemmän aikaa. Kyllä varmasti olisi ehostettu ilmankin poikkeusaikoja, mutta ehkä tämä tilanne potki hieman perseelle asian etenemisen suhteen. Eräässä aiemmassa kuvapostauksessa esittelin kaidetta, tässä yllä maalattu grillikatos (syvennetty entistä väriä) ja rantapenkit, joista tuli aika kivat ja niistä on nyt enemmän käyttöä kun on ehostettu.


Ja ei kyllä syksyä ilman rapujuhlia tietenkään! Tässä pre-rapujuhlailtaa 💕😊

//Nina

Kommentit