Lately photos, fall edition

Tässä hieman lähiaikojen otoksia vaihteeksi näin ei-niin-kronologisessa järjestyksessä, kuvat ilmestyikin tänne niin että vanhin on alimpana mutta eipä tuo haittaa! Kuvia katsellessa ei voi muuta kuin sanoa että onpa ollut erikoisen aurinkoinen ja lämmin syksy meillä tähän saakka - ja tähän se näytti loppuvankin, ainakin valo on kuin menneen talven lumia voisi sanoa, heti kellojen käännön jälkeen se jotenkin vaan hävisi ja päivät tuntuu todella lyhyiltä vaikka periaatteessa tunti saatiin 'enemmän' tämän muutoksen myötä! Ei auta kai muu kuin sopeutua, sillä tätä on nyt taas edessä muutaman kuukauden verran..

Yllä: yksiä suosikkisalaatteja viimeisen 2 vuoden aikana on ehdottomasti ollut tämä granaattiomena-vuohenjuustosalaatti! Laitan aina kvinoapohjan ja lisään tomaatteja ja avokadoja, vaikkei näitä alkuperäisessä reseptissä mainita, ja muunnella voi toki enemmänkin oman maun mukaan. Salaattien ja vihreän ruokavalion lisääminen on tähän vuodenaikaan ihan välttämättömyys sillä se on helppo tapa kohentaa energiavarastoja. Resepti tähän salaattiin löytyy K-Ruoka-palvelusta!
Ylläolevat kuvat on Gumbostrandista, joka on mahtava reissukohde niin Helsingistä kuin Porvoosta, miksei kauempaakin. Kylä on ihan kuin satumaa, siellä on rauhallista ja kaunis miljöö joka on ilo silmälle. Kannattaa käydä myös Gumbostrand Konst & Formissa, jos olet taiteen ystävä ja vaikket olisikaan niin sieltä löytyy kahvilakin!
Tottakai oli käytävä myös Korkeasaaressa, kun se ihan naapurissa sijaitsee. Alkukesästä käytiin viimeksi ja täytyy sanoa että syksy on lähes parasta aikaa käydä siellä, sillä eläimet ovat tosi aktiivisia (esim.kesällä ei nähty juuri lainkaan kissaeläimiä leijonia lukuunottamatta, tällä kertaa näimme ne kaikki ja karhukin oli paraatipaikalla esillä ja apinababy näyttäytyi!)Syyskukkaloistoa kotona ja tietenkin Halloween-herkut sekä kauhusarjat koluttu läpi! Onneksi oikea Halloween on vielä edessäpäin 🎃

Aamulenkkimaisemaa jälleen, kiva kun aurinkoa vielä kuitenkin näkee vaikkakin lyhyen aikaa!

Porvoossa ja sylissä äidin koiranpentu, pieni Elsa

Ystävän kanssa aamupäivän markkinoilla käynnin päätteeksi kiertelyä Katajannokalla, mikä on kyllä kiertelemisen arvoinen jos tulet Helsinkiin kauempaa tai vaikka asuisitkin kaupungissa! Joskus saattaa yllättyä ihan omilla kotihoodeilla. Olen tykännyt Helsingissä asua eniten siksi, ettei täältä lopu vaihtoehdot tekemiselle heti kesken ja aina löytyy uusia katuja ja paikkoja joihin tutustua, jopa ihan omilta kotinurkilta.

Siskon kanssa kangoo jumps-tunnilla Porvoossa - tässäkin upea sää jumpata ulkona! Tunti oli rankempi kuin ne jumpat joita yleensä teen mutta hyvällä peruskunnolla voi hyvin osallistua, kun keskittyy eniten hauskanpitoon eikä liikaa rytmissä pysymiseen! Tämä liikuntamuoto on myös hyvin tehokas sillä kaloreita palaa saman verran kuin 5 kilometrin juoksulenkillä 👯 Kävin myös testaamassa ilmajoogaa ekaa kertaa Open Yoga Porvoossa, josta kirjoittelin eräässä jooga-aiheisessa artikkelissa täällä vähän aikaa sitten!


New in for home - olen bongannut kaikenlaisia skulptuuri-aiheisia sisustusesineitä monesta paikkaa lähiaikoina, ja tämä H&M Homelta löytynyt naisen pää sopi tosi hyvin sisustukseen kotosalla. 

Sinisimpukat on kyllä yksiä herkullisimpia asioita valmistaa, varmaan koska niitä syö sen verran harvoin että niistä tulee erikoislaatuinen delicacy voisi sanoa. Niitä voi laittaa monella tapaa, tässä aika perinteiset moule marinieret valkoviiniliemessä (resepti täältä). Sen lisäksi että ne on herkullisia ovat ne myös suhteellisen edullisia verrattuna moniin muihin mereneläviin, ja niiden valmistus on paljon nopeampaa kuin luulisi. Edellyttäen että ostaa valmiiksi putsatut, joita saa tosi hyvin kaupasta!

//Nina

Kommentit