Summer of 2020 - part 1: Sweet 30, Itä-ja Länsi-Suomen lomailua


Kesään on mahtunut yhtä sun toista, jestas mikä kuvamäärä kun yhdistää kaikki tähän mennessä tulleet otokset! Edellisestä kuvapäivityksestäkin on jo sen verran aikaa, joten eiköhän pistetä töpinäksi ja laiteta hieman kesäkuvia kehiin. Tämä siis vain osa yksi kesäkuvista, lisää tulossa muun muassa heinäkuun lomamenoista.

Yllä näkyy vuoden parvekeistutukset, jotka tätä nykyä alkavat jo tuottaa satoakin!







Vietin viime kuussa kolmekymppisiä railakkain menoin kuten hommaan kuuluu! Seuraaviin pyöreisiin onkin sitten se tasan kymmenen vuotta aikaa, joten juhlia pitää kunnolla 👏 mukava myös kun on ystävien kanssa samassa veneessä niin voimme juhlia yhdessä. Muutama sananen ja ajatus 30-ikäpykälään saavuttuani: elän kyllä parasta aikaa nyt, 20-something vuodet meni reissaillessa, osittain itseään etsiessä (niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin) ja paikasta paikkaan muuttaessa, mutta nyt olen asettunut vihdoin ja viimein (ehkä hyvä vaan) aloilleni, teen jo tulevaisuudensuunnitelmia pidemmälle kuin parin kuukauden päähän, ja näen elämän, tapahtumat ja asiat kokonaisuuksina. Koen kasvaneeni jonkin verran henkisesti jo palattuani Englannista viisi vuotta sitten, mutta toki joka vuosi tuntuu että oppii lisää itsestään ja henkisen kasvun matka on kyllä elinikäinen, vaikka tietyt elämäntapahtumat varmasti lisää kasvuvauhtia enemmän kuin muut.


 
Pyöräiltyä on tullut tuttuun tapaan taas paljon tänä kesänä, ja jopa keväällä enemmän kuin varmaan minään muuna keväänä kun aikaa tunnetusti oli. Tässä vuorossa Laajasalon Jollaksen maisemia, Laajasalo onkin yksi suosikkikohteitani tässä lähettyvillä kun siellä voi tehdä niin monipuolisesti matkaa. Toinen suosikki Jollaksen lisäksi on reitti joka kulkee Aino Ackténin huvilalle, sieltä on komeat maisemat Herttoniemenrantaan.




Juhannusviettoa 2020, loistavassa säässä ja seurassa Länsisuomen saaristossa 👏







Olen tänä kesänä mökkeillyt tosi paljon sattuneesta syystä! Omalla mökillä käyntien saldo on varmaan jo tässä vaiheessa ylittynyt kun peilaa edellisvuosien kesiin, ja tämä on vain ja ainoastaan ollut mahtava juttu sillä tunnen että nyt olen oikeasti päässyt nauttimaan siitä ja päässyt kunnolla tuntemaan sen mökkeilyn syvimmän fiiliksen. Vaikkei minusta ehkä vieläkään olisi monen viikon mökkeilyyn saati maalle muuttoon, on tuo että siellä on viettänyt noin paljon aikaa kuitenkin tuonut sen fiiliksen että sinne haluaa aina vain takaisin. Toisin sanoen mökkeilyyn tottuu - jos ei koskaan mökkeilisi, siitäkin elämästä erkaantuisi. 

Olenkin todella kiitollinen siitä, että on ollut nimenomaan mahdollisuuksia mökkeillä näin paljon läheisten mökeillä ja että vielä löytyy sellainen omastakin takaa. Näinä aikoina oma mökki on kyllä kultaakin arvokkaampi - missä olisi muuten viettänyt kaikki ne aurinkoiset viikonloput ja päivät?




Haagan Alppiruusupuistossa vierailua ensimmäistä kertaa alkukesästä!


Ja ei kirjoittelua blogiin ilman ruoka-juttuja. Tässä kyllä helposti parhaat pizzat mitä tässä kotosalla on koskaan tehty, vasemmassa kesäkurpitsaa, buffala mozzarellaa, basilikaa ja kirsikkatomaatteja, oikeassa parmakinkkua, kirsikkatomaatteja ja vuohenjuustoa. Youtubesta löytyy mahtavia videoita omatekoisten pizzojen tekoon, näihin haettiin muistaakseni inspiraatiota Jamie Oliverin kanavalta. Ihan basic vinkit parhaan omatekoisen pizzan tekoon on ehdottomasti:

- panosta taikinaan, anna sen kohota rauhassa (minimi 2 h). Jauhoilla ei sinänsä ole väliä, uskoisin että perus vehnäkin käy hyvin vaikka moni suosii tipo 00, durum-jauhoja tai näiden kahden yhdistelmää

- panosta tomaattikastikkeeseen. Mausta vaikka perus muttia valkosipulilla ja oreganolla, ÄLÄ käytä paljon/liikaa tomaattikastiketta (don't soak the dough englanniksi sanottuna) eli muutama ruokalusikka tasaisesti riittää vallan mainiosti pohjaan. Lisää päälle parmesaania tai pecorinoa, ei perus juustoraastetta jos haluat oikeasti italialaistyylisen pizzapohjan.

- kolmantena, panosta vielä kaikkiin raaka-aineisiin ja kuten tomaattikastikkeen kohdalla,  sama pätee täytteisiin eli valitse 2-3 suosikkiasi ja panosta niiden laatuun ennemmin kuin pizzatäytteen määrään. PS: toisena inspiraattorina näihin pizzoihin toimi tänne Kulosaareen vähän aikaa sitten avattu uusi italialaistyylinen pizzeria Levanto; jos olet täällä hoodeilla niin en voi enempää suositella ko. ravintolaa. Haluttiin testata jos rahkeet riittävät lähes yhtä hyvän pizzan tekoon itse ja voi kyllä sanoa että lähestulkoon riitti!


Kokeilimme blenderissä tehtyä pannukakkutaikinaa jossa ei lainkaan vehnäjauhoja vaan pohjaan tuli kaurahiutaleita, muna, mantelimaitoa ja banaania! Kuulostaa terveelliseltä ja sitä se toivottavasti olikin marjojen kera ja kun malttoi jättää Nutellan pois👍 









Ei kesää ilman vierailua Korkeasaaressa eli naapurustossa! Vaikka poikkeusaikoja vielä eletäänkin ja kesä on mennyt virusta vältellessä, tunnen kuitenkin että on saanut nauttia suht.normaaleista kesämenoista. En viihdy enää näinä päivinä massiivi-skaalan festareilla, suosin mielummin ruoka-ja juomatapahtumia ja Helsingissä onkin kyllä näitä lähes joka viikonloppu kesäisin normaalisti, eli se on kenties ainut asia jota jää kesältä kaipaamaan, mutta kun vertaa muihin maihin joissa huomattavasti enemmän jopa lockdown meininkiä niin täytyy sanoa että on meillä Suomessa hyvät lähtökohdat ollut nauttia kesästä normaaliin tapaan.




Koiraelämää mökillä!


Tähän kesään on kuulunut uusi harrastus nimeltään melonta. Mahtava laji tällaiselle hitaiden urheilulajien ystävälle, ja erinomainen keskivartalotreeni joka kyllä tuntuu kropassa jälkeenpäin. Omaa kajakkia en vielä ole suunnitellut ostavani mutta se kyllä houkuttelee. Retkiä voi tosin tehdä siellä sun täällä joten on kiva pystyä vaihtelemaan paikkaa, joka kyllä kuljetusvaivalla onnistuu oman kajakin omistavalle.


Kokeilin Chevicen tekoa ja hyvin onnistui, tässä lohichevice ja resepti on K-Ruokasovelluksesta mutta tuunasin sitä hieman laittamalla pohjalle kvinoaa ja punaisia linssejä. (tai oikeasti oransseja, punaisiksi kai kutsutaan)


Merimaisemia matkalla Suomenlinnaan!


Synttärijuhlintaa Brondassa kakun kera tietenkin!

Ihan huippu alkukesän jälkeen jatkui vielä edeltäjäänsä hauskempi heinäkuu. Tämä se vasta kuukausi on ollutkin voin kertoa! Jatkan seuraavaksi siis osalla kaksi kesäkuvista.

Hyvää kesän jatkoa kaikille 😙

Kommentit