Nuuksio National Park and other things in November













Text in Finnish

Nuuksion kansallispuisto on ehdottomasti kokemisen arvoinen, jopa näin pimeimpään vuodenaikaan. Matkaan täytyy vaan lähteä hieman kesää aikaisempaan kellonaikaan, jotta ehtii pois valoisan aikaan, sillä tuonne ei välttämättä haluaisi eksyä illan pimentyessä, sen verran umpimetsää on. Kun olet paikallasi metsässä, et kuule mitään paitsi ihmisten puhetta jos joku on lähettyvillä tai jos lintu sattuu lentämään puusta puuhun. Tämä oli todella spesiaalia, sillä vaikka olisi esim. omalla mökillä niin sielläkään ei näin hiljaista ole, aina kuuluu jostain jotain huminaa tai autojen ääniä taustalla, vaan ei Nuuksiossa.

Vaellettiin ns. keskivaikea/keskipitkä Haukankierros, jota suositeltiin etenkin maisemien osalta ja tähän voin yhtyä! Viime syksynä kävimme Repoveden luontopolulla joka oli tätä vielä puolet pidempi, 8 km. Lisäksi olen vieraillut Sipoonkorven kansallispuistossa, joten aika hyvin on näitä lähistöjen luontopolkuja tullut koettua. Nuuksiossa on myös poropuisto, josta en tiennytkään aiemmin, vasta vierailtuani Löylyssä viime kesänä kuulin tämän turistien suusta - joskus voi käydä niinkin päin, että turistit ovat paremmin perillä mitä kotimaastasi löytyy. Poropuistoon olisi vielä siis päästävä.



Kotikuvia syysvalaistuksessa. Seuraavaksi luvassa jouluvalojen esittely, niitä onkin tullut ripusteltua ahkeraan, tosin odottelen että kuusi hankitaan niin saa koko setin kuvattua kerralla!



Tein hiljattain aarrekartan, johon kuuluu listata toiveitasi tuleville vuosille. Tämä kulkee myös nimellä unelmakartta. En hirveästi avainsanoja laittanut karttaan, mutta itse kun osaa identifioida mitkä ne ovat niin se on pääasia. Suosittelen lämpimästi tämänlaisen kartan kokoamista ihan iästä huolimatta; se avaa hyvin intuitiivisiä toiveita jotka kytee sisällämme. Tämä toimii mielestäni vähän samalla tavalla kuin päiväkirja, sellaiseenhan kirjoitellaan suhteellisen intuitiivisesti ja vapaan luovasti asioita joita mielessämme ko. hetkellä on. Aarrekartta on vähän samantyylinen paitsi että siinä fokusoidutaan tulevaisuuteen ja mitä me toivomme sen tuovan mukanaan. Ideana on vain liimata yhteen kuvia jotka puhuttelevat sinua, tätä ei kuulu suunnitella liikaa, tiedät kyllä sisälläsi mitä karttaan haluat liittää.


Illallista SPIS-ravintolassa. Täällä on vain kuusi pöytää ja yksi ainut huone joten suhteellisen intiimi ravintola jossa vierailu ehdottomasti vaatii pöytävarauksen. Ruoka on skandinaavista fine diningia ja täytyy sanoa Wau ainakin kurpitsakeitolle, sellerisipseille, leivälle ja voille sekä erityisesti jälkkärifudgelle, kaikki tietenkin paikan päällä tehtyjä ja maut sen mukaisia.



Viikonloppu Långvikissä ja hyviä ruoka-annoksia sielläkin, tässä lautasella viiriäistä!


Päivä töissä


Viikonlopun viettoa ja FIKAA, tässä vuorossa yksiä suosikkeja matcha latte


Aamupalaksi acai bowl tai tarkemmin mustikka bowl, en ole varma saako Suomesta lainkaan acai marjoja edes pakastettuna?


Jouluvaloja Tapiolassa jossa käytiin ystävän luona

Seuraavaksi olisi luvassa jälleen ajatuspostaus, stay tuned. Kohta onkin marraskuukin lusittu, nyt täytyy sanoa ekan kerran tänä syksynä etten tiedä minne tämä kuukausi on mennyt! Elämässäni on kyllä tapahtunut jonkin verran suuria muutoksia tämän kuun aikana niin se on saattanut kiihdyttää vauhtia:)

Kommentit