May and June happenings



Text in Finnish

Pikkukatsaus lähiaikojen tapahtumiin!

Yllä: ulkona olemista mahdollisimman usein ja monipuolisesti kuten vuodenaikaan kuuluu. Tämä alkukesä on vain vuoden parasta aikaa mielestäni, monestakin eri syystä; kaikkialla on todella vihreää, kelit usein suosivat kun ei ole paineita tai odotuksia että nyt on pakko paistaa joka päivä niinkuin silloin kun on lomalla (harvemmin tulee pidettyä alkukesästä) ja ehkä suurimpana tietoisuus siitä että kaikki kesätapahtumat, menot ja kesä itsessään ovat vielä edessäpäin! Kolme kuukautta toivottavasti mahtavaa aikaa starts now:)

Parasta kesässä on myös se että liikuntaa voi harrastaa niin monipuolisesti ja spontaanisti; jos tekee mieli yhdistää juoksulenkki uintiin ja ulkoilmatreenaamiseen se onnistuu.


Meksikolaisia hodareita ja viiniä eräänä viikonloppuna, tämä ruoka sopii hyvin myös grillattavaksi kesällä






Tallinnassa viime viikonloppuna, myöhäisellä synttäriyllätysristeilyllä! Mitä tästä matkasta voin sanoa on että suosittelen Escape Roomin kokemista Tallinnassa, vähän eri levelillä kuin Suomen vastaavat ja kantsii valita sellainen jossa teema kauhuleffan mukaan niin taatusti saa viihdettä koko rahan edestä 😄



Kesälounasta terassilla. Nyt parveke on täysin sisustettu, emme hanki enään yhtään täytettä sinne, näin on just hyvä kun noita tomaatti istutuksiakin on noin monta! Ja kaksi vuotta vanha alppiruusu kukkii kukkimistaan, joskaan ei yhtä prameasti kuin silloin pari vuotta sitten mutta kukkiipa kuitenkin!

Tomaattien lisäksi parvekkeella kasvaa korianteria ja basilikaa.





Ruoka-ja paljujuhlia ystävän luona. Mahtavaa ruokaa ja sitäkin mahtavampi ilta paljussa ja jääkiekkoa katsoen! Tällä kertaa vuorossa oli korealaistyylistä ruokaa; bulgogia ja kimchi-salaattia.




Roihuvuoren kirsikkapuupuistossa, tuli missattua parhaimman kukkaloiston mutta näki sitä jotakin!


Äitienpäivälounasta Porvoon Ranta-Aitassa, todella hyvät annokset


Ja ei sovi unohtaa tätäkään missään nimessä; en ollut aloittanut blogiani vielä silloin kun Suomi voitti edellisen maailmanmestaruuden, joten koska näistä saa kirjoittaa vain ani harvoin niinkuin kaikki tietävät, ajattelin nyt tarttua tilaisuuteen! Mahtavat juhlat oli. PS: aloitin tämän blogin ja yhtäjaksoisen bloggaamisen kaksi kuukautta siitä kun Suomi voitti viimeksi maailmanmestaruuden, eli tämä alkaa kohta olemaan 8 vuotta vanha. Se on aika saavutus se!


Supersuosikki resepteihin tällä hetkellä kuuluu nämä korealaiset lihapullanuudelit. Itseasiassa se on pitänyt pintansa suosikeissa ihan siitä lähtien kun ekaa kertaa sitä tuli tehtyä. Makuyhdistelmät toimii pullissa erinomaisesti; niissä on hieman inkivääriä, aprikoosihilloa, kevätsipulia, shirazakastiketta... yhdistelmä makeaa, tulista ja hieman kirpeää toimii tosi hyvin!

Ensi viikolla pukkaa ensimmäistä kesän ulkomaanmatkaa, nyt ensiksi vuorossa työmatka Algarveen, Portugaliin. Kuvia reissun päältä seuraa!

//Nina

Kommentit