St. Petersburg through my lens


Ja tähän ei sitten varmaankaan tarvita lisättävää sanojen muodossa paljonkaan, ajattelin antaa kuvien puhua puolestaan tällä erää. Pietari tosiaan vei sydämeni, ja saadakseni sen takaisin joutuu varmaan matkustamaan sinne uudelleen joku kaunis päivä...! Meinaan, kuka ei tuollaisessa ympäristössä hurmautuisi? Mielestäni se on täydellinen miksaus niin Venetsiaa, Tukholmaa, jopa Lontoota... ja toki myös venäläisyyttä. Mutta, se on kyllä kansainvälinen kaupunki siltikin, joten miksi matkustaa kauemmas? Meillä suomalaisilla sinne matkaaminen nyt on helppoa kuin heinänteko (ainakin melkein, viisumeita ja rajatarkastuksia lukuun ottamatta mutta ne kyllä kestää). En yhtään yllättynyt kun näin niin paljon hääpareja tuolla, se tosiaan on todella romanttinen paikka! Ja kaikki siellä on suurta, ja kuten jo viime postauksessa pohdiskelin, aikamoista luksusta monin paikoin.

Ps. viimeinen kuva edustaa tähän asti parasta nykytaiteen galleriaa jossa olen käynyt - Erarta. Hieman ns. 'piilossa' Vasiliin saarella, suosittelen siitä huolimatta lämpimästi visiittiä ko. paikkaan jos vähänkin tykkää nykytaiteesta. Siinä tapauksessa tämä on kuusi kerrosta taivasta kohdallasi! Suosikkinäyttelyni oli valokuvanäyttely korkeimmassa kerroksessa, jossa näytillä kahden nuoremman pojan seikkailuja ympäri maailman korkeiden paikkojen, enimmäkseen rakennusten katoilta otettuja otoksia ja jopa maamerkki-patsaiden ja siltojen huipuilta. Näitä tyyppejä ei kyllä ainakaan päätä huimaa, itseäni huimasi jo otosten katselu!

Jos muuten haluat lisätietoa Pietarista tai valokuvalokaatioista joita näit yllä, annan mielelläni yksityiskohtia. Hyvää juhannusta vaan kaikille!! x
/Nina

And no need for words here I suppose. St. Petersburg stole my heart, it totally did, and the only way to get it back is traveling back someday....! I mean who wouldn't love those surroundings? They're a perfect mix on Venice, Stockholm, London even... all in one city! Why travel further? I'm not surprised there was many wedding couples in the city - it is truly a romantic place, too!

Ps. the last picture is from outside what was the best contemporary art museum where I've been so far in my life - and I've seen quite a few places! Erarta, located slightly remotely on the Vasilyevsky island in St. Petersburg but definitely worth the cab ride. If you like modern art.....this is six floors of pure heaven to you. The top floor gallery was currently dedicated to a photography combo of two young guys climbing to the world's highest buildings and bridges taking photos. I've been high up myself so I was totally mind-blown of what those two have been capable of doing. If you're in the neighborhood, my warmest recommendations for a visit....!

If you like some more detailed information on the photo locations above, or any other trip tips, I'm glad to give it to you. Otherwise - have a nice midsummer all who celebrate it! x 

Kommentit

Suositut tekstit