Traditional year review - 2015 edition (part 1)

Kuten tuossa eilenä mainitsinkin, vuosi lähenee lujaa vauhtia loppuaan ja on tullut aika käydä läpi tämän vuoden kuusi ensimmäistä kuukautta pähkinänkuoressa! Mietin tuossa varsinkin alkukuukausia kootessani, että onpa ollut meno 'yksitoikkoista' tai ainakin blogipostausten perusteella en ole paljon muuta tehnytkään kuin koulutöitä - ja loppuprojektia, mikä tosin ei ole todellakaan kaukana koko totuudesta, se toden totta vei lähes kaiken aikani, ja koko viimeinen yliopistovuosi menikin aika vähän bloggaillessa mutta kuten olen sanonut aiemmin: koskaan en ole niin kiireinen että tämän puuhan lopettaisin kokonaan, tiedän että minulla tulee olemaan vielä paljon josta blogata ja tämä harrastus on tänä päivänä minulle jo niin rakas, etten kyllä lopettaisi kirveelläkään...! Noin 1000 postausta olenkin tänne Bloggerin mukaan jo raapustanut ja sivunavauksia on lähes 110,000 kertynyt aloituksestani asti, ja olen jokaisesta lukijasta, olit sitten vierailija tai vain by-passer; kiitollinen ja kiitollisuuteni sinulle haluan joka tapauksessa osoittaa! Erityiskiitos kuuluu tosin lojaaleille pitkäaikais-seuraajilleni; olisi joskus kiva nähdä teidät ihan livenä, jotkin teistä on jättänyt kommentteja ja saan sitä kautta pienen touchin siitä minkälaisia olette ja miltä näytätte, mutta tosiaan tiedän että teitä on siellä paljon enemmänkin lukijakuntaa josta en ole koskaan kuullut mitään. Teille iso kiitos! :)

Haluaisin lisätä vielä, näin vuodenvaihteen tuntumassa kun mennä hiihdetään ja on varmasti monelle tämä aika vuodesta eritoten aika kaikille uudenvuoden lupauksille ja uusille aluille. Jos siis joku teistä on siellä jo miettinyt jonkin aikaa oman blogin perustamista, oli se aihe sitten mikä oli, en voi muuta kuin rohkaista teitä kokeilemaan! Sitä nimittäin ei tiedä, mitä mahdollisuuksia se voikaan tuoda tullessaan. Ei toki heti paikalla, mutta ajan mittaan kun pidät jatkuvuuden ja innon yllä siinä, niinkuin missä tahansa työssä. Perustin blogini aikanaan ihan ammattimielessä käytyäni stylisti-koulun, siellä minut itseasiassa innoitettiin blogien maailmaan ryhtymiseen alunperin. Siinä muutaman kuukauden mietiskeltyäni rohkaistuin sitten blogin perustamaan - ja tätä en ole koskaan kenellekään paljastanut, mutta voitteko kuvitella, osasyy miksi pelkäsin blogin perustamista oli että se menisi jo muutamassa viikossa netissä niin viraaliseksi, että hukkuisin sen suhteen töihin. HAHA!! :) Itseäkin melkein hymyilyttää tuota ajatellessa, mutta totta se on. Pelkäsin, että saankin ihan jäätävän määrän lukijoita joille en sitten pysytyisi jakelemaan tarpeeksi laadukasta sisältöä yksin. No, nyt neljä ja puoli vuotta myöhemmin voin tokaista, että en minä ainakaan vielä ole itseäni burn outin partaalle tällä vienyt, lähinnä blogi merkkaa minulle sivutyötä josta saan satunnaisesti tuloja ja yhteistyökeikkoja, mutta ihan niin että pärjään tässä itse sitä työstäessä, ilman a team of five members :D en varmaankaan ymmärtänyt silloin alussa, millainen bisnes ja kilpailu blogimaailma nykyään on, ja ei sieltä ihan heittämällä tähtikartalle kyllä ilmestytä. Vaikka valehtelisin jos väittäisin, etteikö blogini olisi tähän asti tarjonnut minulle upeita mahdollisuuksia ja jopa työpaikkoja - ja varmasti myös haastatteluita haluamaltani alalta. Joten kaikki blogihaaveliljat - josko tämä tuleva vuosi olisi se vuosi kun teet haaveistasi totta? Se alkaa simppleisti vaikkapa suunnittelulehtiöstä!

Anteeksi, tämä oli nyt ihan järjettömän off the subject, koitan tehdä tämän vuosikatsauksen ekan osan ainakin tekstin osalta nopeaksi läpikäytäväksi kun aloitin näinkin railakkaasti.


//That Finnish text above is, as you can see, quite text heavy so I'll try to make a brief translation to English. Basically this post features moments from my blog - year 2015 in a nutshell (the first six months in this first post to begin with). I also talked about how my blogging have evolved over the years I've been doing this - my aim in first place was to create a professional blog for my styling career after Stylist School, but as it goes with many people who start blogging, it very soon became much a case of being a diary of my own life alongside the fashion subject. Frankly, it quickly turned sides so that the diary part was the more dominating part and fashion was a featured subject. But I don't think that is bad, since the very essence of blogging and the charm about it is that you can get into some random person's life and see them ultimately as a friend of yours you can relate to. I've enjoyed blogging and could not ever (not yet at least) consider leaving this beloved hobby/job of mine. It's funny by the way how it is both a hobby and a job. I don't know which one it is to be exact, but it has generated me income and played an important role in my job hunt so I partly see it has a (very fun) job to do as well. It has given me fantastic opportunities to do amazing collaborations and I know there is even more to come.Tammikuu polkaistiin käyntiin käymällä perinteisellä Helsinki city shopping - visiitillä tätini kanssa heti alkukuusta. Tällä kertaa fine dining - illallispaikaksi vaikoitui Tomi Björkin thairavintola Farang, kun se edellisvuonna oli pienen Roobertinkadun ranskalaisravintola Pastis. En ruoan suhteen osaa sanoa, kumpi veisi voiton kun molemmat olivat omalla tavallaan loistokkaita; mutta sanoisin kyllä näin, että tunnelman ja lokaation suhteen voiton vie Pastis. Olen ranskalaisen ruoan ja kulttuurin luvattu ystävä joten kaikki siihen viittaava kiilaa aina etusijalle vastustajista. 

Muuta tammikuuhun kuulunutta menontynkää oli visiitti Tallinnassa (toisin sanoen neljän päivän miniloma) ystäväni luona joka siellä asuu, ja tämän jälkeen melkein oitis paluu takaisin Englantiin jossa pantiin heti toimeksi viimeinen lukukausi joka oli kaikkea muuta kuin rento. Muistan työstäneeni lentokentällä Oslossa odottaessani jatkolentoa Manchesteriin erästä trendipresentaatiota. Noihin kuviin vähän enemmän viitaten, ostin myös uuden lompakon, luin Vogueta minkä ehdin ja loihdin astetta hienompia aamupuuroja.

//January commenced with a traditional visit to Helsinki for shopping with my aunt. We have as a tradition also to end the shopping day with a nice dinner out, two years ago we went to the French restaurant Pastis and this year we tried out the top notch thai restaurant Farang. To be honest I'm not sure which one was better food - wise since they're both equally brilliant in their own way, but in terms of atmosphere I liked Pastis more since there's nothing better than a cosy little French restaurant.

In January, I also cruised off to Tallinn to visit a friend of mine for four days so a mini-holiday, as well as heading back to England in mid-January. It was crazy much work all from the beginning of the semester, I remember pulling a presentation together in the waiting area of Oslo airport before heading to my Manchester flight...Helmikuu on Englannissa aina joko tai - meininkiä: joko tuulee ja myrskyää, tai sitten paistaa kirkkaasti aurinko ja voi olla oikein mukava kevätsää jo tässä vaiheessa. Onnekseni, tänä vuonna sattui olemaan paljon jälkimmäiseksi mainittujani päiviä, joista otin ilon irti ulkoilemalla (välillä ihan vain kirjaston/koulun ja kodin väliä mutta on se jo jotakin). Käytiin myös kämppisten kanssa jopa kaksi kertaa elokuvissa, ekana Kingsman - The Secret Service ja toisena paljon alkuvuodesta hehkutettu Fifty Shades of Grey, joista Kingsman oli parempi (vaikka noita kahta ei nyt periaatteessa voi lähteä vertailemaankaan mutta silti, haha). Shoppailin myös uudet cut out boots - kengät sekä River Islandilta uuden kivan topin Prestonin keskustassa.

//February in England means weather - wise one of two things: it is either crazy windy and stormy or then it is sunny and brilliantly warm. I'm happy to announce that this year throughout the Spring it was pretty often a case of the latter, so I enjoyed walks outside as much as I could although it very often was only between home and library/school or the supermarket. We also did go to the movies a couple of times, to see Kingsman - The Secret Service and Fifty Shades of Grey, which was without a doubt the most talked - about films in the start of 2015. I did some pre-summer shopping in Preston city centre, buying a nice top from River Island along other things.
Hups, aloitan sanomalla että 'March' siinä piti lukea enkuksi eikä mars ruotsikisi, haha. Maaliskuun kuvasaldo olikin sitten astetta kattavampi edeltäjiinsä verrattuna, no tulipa siinä kuussa matkustettua takaisin Suomeenkin pääsiäisenviettoon kahdeksi viikoksi. Työskentelin aika paljon muualla kuin kotosalla tässä kuussa, kuten kahviloissa tai koulumme studiolla. Taas kerran taisi aurinko paistaa enemmän kuin sataa joten innostuin enemmän lenkkeilystä taas sekä salin ja kodin väliä ravaamisesta. Välillä tosiaan Englannissa sää voi olla niinkin vastenmielinen ettei hullukaan talon ulkopuolelle astu jollei ole aivan täysi pakko (silloinkin vaarana on saada irto-esineitä päähänsä joten en ensikädessä suosittele todellakaan). Kävin tässä kuussa Manchesterissa yhdessä käymistäni tämän vuoden suosikiksi kiilaavassa tapahtumassa CREE15, joka oli muun muassa Havas Lynxin ja Creative Resourcen kanssa yhteistyössä järjestetty luovan alan työllistymistapahtuma valmistuville. Sieltä sai sellaisia vinkkejä, joita katson nyt jälkeenpäin taaksepäin tyylillä 'onneksi menin muun kiireen keskellä', sillä juurikin näitä käytännön vinkkejä valmistumisen jälkeen siinä vaiheessa elämää kaipaa ja suoraan sanottuna niitä jäi meidän koulutusohjelmassa hieman uupumaan, eikä meillä ollut työharjoittelujaksoakaan joten työelämään astuttiin ihan keltanokkana. Mutta kyllä, tämä tapahtuma oli ihan järjettömän hyvä.

//I took apparently a bit more pictures in March, since in this month I travelled back to Finland for easter break a couple of weeks. This was not really a holiday, since I worked with the final major project quite a bit. I also attended what turned out to be one of the year's top events, which was the CREE15 - employability event in Manchester MMU. This event was organized together with Havas Lynx and Creative Resource, two major creative industry companies and organisations in the UK. Later this event has given me lots of opportunities in my career life, thanks to their brilliant advice and workshops on writing CV's and cover letters as well as using social media for your career.Huhtikuun vietin osin Suomessa, osin Englannissa. Suomessa olokin sisälsi lopputyön kirjoittelua mutta ehdin siinä välissä hommaamaan kevätripset Salon 33:ssa yhteistyön merkeissä sekä käymään Helsingissä lempibloggareitteni Alexan, Lindan ja Mariannan järjestämässä ekassa Meet & Greet - tapahtumassa! Oli todella mukava iltapäivä kertakaikkiaan. Lisäksi siskoni pyöreitä vietettiin mukavien juhlallisuuksien merkeissä tässä kuussa. Englantiin palatessani siellä oli jo täysi kesä ja nautiskelin auringonotosta Dockseilla, vietin aikaa kämppisteni kanssa ja suomalaisten kavereiden ja viimeistelin koulutöitä. Maaliviiva oli tässä vaiheessa jo melko lähellä, ja stressistä johtuneet minulle ominaiset univaikeudet olivat jo menneen talven lumia. Sanoisin että tänä vuonna työstressin kannalta pahin kuu oli maaliskuu ja kenties vielä huhtikuun alku. Yksi aina melko hyvin toimiva stressin lievityskeino on tosin ollut omalla kohdalla liikunta, raitis ilma ja lukeminen. Tänä vuonna luin aika monta kirjaa ja niistä voisin tehdä tässä ihan erillistä postausta; mutta nopeasti mainitsisin suosikikseni Valerie Youngin uraopuksen 'The Secret Thoughts of Successful Women'.

//April was a month I spent partly in England and in Finland. As I wrote before, I worked quite a bit on my final major project despite the holiday, but had time to do a little collaboration with Salon 33 in Porvoo and having my lashes done at the same time. I also attended the first Meet & Greet - event in Helsinki organized by my favorite bloggers Alexa, Marianna and Linda. Later this event turned out to be a success as it has been organized two times after this first one! We also celebrated my sister's big birthday party before I headed back to England, where I witnessed the summer started and the nice and mild weather. Spent a day at the Docks tanning and enjoying, and had fun times with my housemates, Finnish England friends as well as wrapping up all projects for school. In terms of stress, I think March/beginning of April was the worst months of sleepless nights this year. But to cure stress, my own favorite tips is to work out lightly (not so it stresses you out even more), spend some time outdoors, or read a good book before bed or why not during the day taking little breaks in between working. My favorite book I read this year might be Valerie Young's career book 'The Secret Thoughts of Successful Women.'Ja koittihan se kuukausi jota käytännössä alkuvuoden olin odottanut. Tai en tiedä, oliko tuo sittenkään  korrekti ilmaisu. Englannista lähtöni oli näes minulle hyvin kaksiosaista - toisaalta tiesin, että aikani siellä oli täynnä ja olin siihen varautunut, mutta siltikin pirautin kyllä pari kertaa pieniä haikeuden kyyneleitä kun kaikki läheni loppuaan. Kämppiksistä eroaminen oli aika haikea juttu, kun oltiin niin kauan eletty vähän niinkuin symbioosissa. Mutta tiedän, että tullaan todennäköisesti vielä tapaamaan joten ei se koko maailmaa kaatanut. Lopputyö ja muiden moduulien lopputehtävät palautettiin siis tässä kuussa, järkättiin tai laitettiin pystyyn DS15 - loppunäyttelyä kesäkuulle, ja tämän jälkeen aikaa jäi noin 1,5 viikkoa lomailulle ja onnekseni kelit taas suosi ja pääsi ottamaan aurinkoa ihan Prestonin huudeilla. Käytiin ennen palautuksia myös viimeisessä kämppisteni kanssa yhdessä tekemässä tapahtumassa S Club 7:n konsertissa, dinnerilla ja drinkeillä Manchesterissa. Loppukuusta matkustin Lontooseen tsekkaa Graduate Fashion Weekin osastomme ja yliopistomme Catwalk.

Kirjoitin myös kaksi kokemuspohjaista postausta ulkomailla asumisesta, ne löytyy tuosta Nina Who - sivun alta ja ovat nimeltään 'Characteristics to have when living abroad' sekä 'Ulkomailla asuminen - talo vs. asuntola.'

//May was quite emotionally divided: I knew my time in England was becoming to an end, but at the same time it hit me when I started thinking about all the memories from the years there and that it all will be in the past soon. It was also quite sad to say goodbye to my British housemates, since we had been living so closely together for the past two years and experiencing a lot of fun stuff together. But there is always a chance we meet again so this is not the end of it all necessarily! Overall, May went doing last hand-ins and preparing our sections for the Degree Show 2015 in June. After this was all done, I had time for a holiday for 1,5 weeks which however included less funny stuff such as final packing and cleaning in order to move back to Finland. In the beginning of the month we went to Manchester to see the S Club 7 - concert with dinner and drinks. The last weekend of May I spent in London, visiting GFW in Brick Lane and experiencing our university's catwalk show.Kesäkuu saapui taas ja oli kyllä ihana palata Suomeen! Kesäkuu on ehdottomasti suosikkikuukauteni Suomessa; kaikki se vehreys ja luonnon kukinta on vaan jotain, johon ei voi kyllästyä. Ja joo, grilliruokakin maistuu nyt parhaimmalle kun sitä maistelee jälleen ekaa kertaa pitkästä aikaa! Vähän sama efekti kuin jouluruoalla, sitä syö mielellään pari kertaa mutta sitten alkaa tökkimään. Kesäkussa vietin puolet juhannuksesta kotikaupungissani ystäväni juhlissa ja puolet kesämökillämme saunoten. Aloitin työt Helsingissä ja bussi oli paras ystäväni koko kesäkauden. Ainiin, vietimme myös 25 - vuotisjuhliani loppukuusta, oli hauskat bileet. Olen kiitollinen siskoilleni, joilla on aina ässä hihassa ja jokin kiva suunnitelma sille kun saavun Suomeen - he osaavat aina yllättää!

Huomiseen (tai kenties keskiviikkoon, todnäk huomiseen) seuraavaa osaa varten palaillen!
//Nina

//June had arrived again and I know I have said it before but once again: this is the month I love the most in Finland, with all its blooming and green nature. Also, barbeque food tastes the best in June, since you are eating it the first time since a long time ago! It is the same with Christmas food; the thrill to eat it the first time is massive, as well as the second time but the third time it is not nearly that exciting anymore. I spent half midsummer in town at my friend's, and half of it at our summer house. I started working at my new fashion job in Helsinki, and in the end of the month we celebrated my 25'th B-Day. Love it when my sisters always throws nice welcome back - parties for me and they have each time such aces up their sleeve which surely always surprises!

Wow, the longest post this was in a while! Now, I take a little rest and continue tomorrow with part two.

Kommentit

Suositut tekstit