Getting married this summer

Koska blogi on kulkenut mukana jo 10,5 vuotta matkassa (=kolmasosa koko elämästäni), on hyvinkin luonnollista että kerron täälläkin toki eräästä todella merkittävästä elämäni merkkipaalusta joka tapahtuu tulevana kesänä: omat häät!


Menimme mieheni kanssa kihloihin kesällä 2020, jonka jälkeen oli tiedossa, että häät tapahtuisi suht. nopealla aikataululla tämän jälkeen, vaikka kihlajaiset olivatkin minulle täysi yllätys, erittäin iloinen sellainen. Viime keväänä 2021 ruvettiin sitten tositoimiin ja laitettiin suunnitelmat käyntiin siten, että kiinnitettiin häät tämän vuoden kesälle ja ruvettiin miettimään menomestaa häille. En ole koskaan ollut fani sellaiselle liian pitkäjänteiselle mietiskelylle ja pohdiskelulle, asioiden vääntelylle ja kääntelylle kymmeneen kertaa joka kohdasta ja vinkkelistä, vaan tykkään tehdä valintoja ja päätöksiä melko nopeasti, kuitenkin intuitiivisesti. Valittiin siis pari-kolme paikkaa, joita haluttiin mennä katsomaan ja that’s it, mitä enemmän paikkoja valitset sen vaikeammaksi ja pitkäjänteisemmäksi valinta vaan menee (sama pätee morsiuspukuun, olen nyt päättänyt brändin mistä sen aion hankkia, ja sieltä n. 5 vaihtoehtoa, enkä aio juoksennella turuilla ja toreilla mekon perässä, vaan tahtotila on tehdä päätös showroomilla siellä ja silloin.)  Toki pääpiirteet ja suuntaviivat häille oli jo ennen tätä tiedossa, joten potentiaaliset paikat valikoitui sen mukaan.


Siinä paikan valinnassa kävikin sitten lopulta niin, että käytiin tsekkaa vain paria paikkaa  Länsi-Suomen saaristossa, koska ensimmäinen jota kävimme katsomassa oli niin ylivertainen, toisin sanoen se oli jo kaikkea sitä mitä juuri me häiltämme etsittiin. Eli kolmatta ehdokasta emme koskaan edes menneet katselemaan, vaan valinta tehtiin nopeasti. Mikä tuo mesta lopulta oli, sen kerron lähempänä H:hetkeä tai juhlien jälkimainingeissa.



Tämä ilmoitusluontoinen kirjoitus saa näin ollen olla ensimmäinen hääaiheinen juttu laatuaan! Voitte olla varmoja, että hääteeman ympärille tulee vielä muitakin juttuja blogiin. Asteikolla häähullu nollasta kymppiin, voin todeta olevani sellainen vankka 8. En mieti häitä päivin ja öin, mutta olen aina ollut tosi vahva hääfiilistelijä/romantikko, ja tunteet ovat nousseet pintaan kerran jos toisenkin aiemmin ystävieni häissä. Tämän lisäksi olen usein itkenyt katsellessani muiden häävideoita, ja tunnelmoinut asuja vaikka jossain mainosfilmissä hääteemalla. Eli on kyllä sanomattakin selvää ja aivan luonnollisesti niin, että omat häät tulee olemaan yksi koko elämäni kohokohdista! En tule tietenkään ihan kaikkea kertomaan koska haluan pitää häät kuitenkin privaattina siinä mielessä, mutta isossa kuvassa tulen varmasti jakamaan jotain kuvia morsiuspuvun hakureissulta, jotain sormuksesta sekä tietty itse hääjuhlasta tulen jakamaan varmaan loppukesästä joitain kuvia blogiin.


Olen aika kauan jo tiennyt suurin piirtein millaiset häät haluaisin, eli sellainen tietyntyyppinen visio on muhinut päässä. Inspiraatio on kasvanut esim. ikonisen Miss Dior - mainosfilmin katselun myötä (tässä puhun lähinnä miljööstä ja set-upista häille, en stoorista sillä siinä morsian tekee karkutempun kesken seremonian, hehe) sekä tunnelmallisesta ruotsalaisbloggari Kenzas häävideosta (kannattaa katsoa video, on todella hieno vaikkei omia häitä tällä hetkellä suunnittelisikaan). Lopputulema tulee todennäköisesti kuitenkin olemaan kohdallamme erilainen ja uniikki, tarkoituksena ei varmaan millään parilla ole toteuttaa tarkalleen samanlaisia häitä kuin jollain muulla on ollut, mutta inspiraation lähteitä avatakseni nuo kaksi on ollut ajatuksissani häälokaatiota suunnitellessa. Eli kyseessä on sanomattakin ulkohäät ilman perinteistä kirkkoa, tietynlaiset maaseutu/puutarhahäät.


//Nina

Kommentit