torstai 31. heinäkuuta 2014

Terveystrendien aika

Olen melko terveellisiä elämäntapoja noudattava ihminen. Tai jos kysytään ja verrataan, kallistun enemmän terveellisyyden puoleen vaikken orjallisesti ruokavaliotani räätälöikään - 80% ajasta syön terveellisesti, joka antaa vielä sijaa satunnaisille epäterveellisyyksille. Mutta yleisesti kysymykseen makkaraperunat vs. makkarakeitto, valitsen jälkimmäisen.

Perusmottoni on look and feel pure - eli kunhan aineenvaihdunta toimii ja saa syötyä vihreää, juureksia tai hedelmää päivittäin, mielellään kaikkia niitä, olen onnellisimmillani. Jo ihan puhdas vesi on paikka mistä aloittaa ja jota ei kannata näin helteillä jättää unholaan. Lähiaikoina luonnonmarjojen poimiminen on myös kuulunut ykkösharrastuksiini - asia, josta en ole välittänyt aiemmin tippaakaan. Nykyään minut saattaa bongata mökin mustikkamäestä pers pystyssä tai milloin pää sukellettuna karviaispensaaseen, kuten eilen. Ehkä se on sitä vanhentumista, tai kenties vain terveellisten tuotteiden peräänkuulutusta?Kirjoitin kaksi talvea sitten, tarkemmin vuonna 2013 alkuvuodesta postauksen, jossa kerroin maailmalla leviävästä fitness - ja hyvinvointitrendistä (löysin jopa postauksen, tästä siihen pääsee). Uskallan epäillä ja sanoa, ettei sitä trendiä vielä silloin paljon Suomessa näkynyt, sillä kirjoitin postauksen keskusteltuamme koulussa vähän aiemmin ilmiön leviämisestä tuolloin vasta Englantiin. Little did I know - nyt, 1,5 vuotta myöhemmin se on vyörynyt Suomeen oikein urakalla. Kukaan ei voi enään väittää, etteikö hyvä olo, treenaaminen ja terveys olisi tämän hetken it - trendejä. 

Tämähän tietää omalle alalleni nousua ja kysyntää, elikkä minulta kysyessä sanon trendin massiivisen suosion olevan pelkästään hyvä juttu. Siinä missä ihmiset nyt huolehtii enemmän ulkonäöstään, vartalostaan ja yleisestä hyvinvoinnistaan, tulee ehkä kohta kysymykseen ihan oikea inside out - muutoksenhalu. Se, että on hyvä fiilis ja vartalo ei enään riitä, vaan fiilistä haetaan myös pukeutumiseen ja tyyliin - tässä siis astuu stylisti mukaan kuvioihin.


Pieni ruokaympyrä from Weheartit


Jenkeistähän tämä kaikki alunperin taisi lähteä. Siellä on jo vuosikaudet vannottu milloin oman PT:n, milloin personal shopperin nimiin - ja ilouutisena huomaan, että tämä taitaa vihdoin saapua Suomeenkin. Kaikilla voi olla nykyään juurikin Personal trainer, eikä tätä nähdä enään snobien tai rikkaiden yksinoikeutena.

Innolla siis odotan, minne tämä trendilumipallo vyöryy. Parhaimmillaan siihen, että minulla ja alani edustajilla riittää tulevaisuudessa enemmän kysyntää. Saan hyvin usein kysymyksen, että mitä ajattelin nyt sitten tehdä kun valmistun, ja muodin yrittäjän papereilla voi tehdä vaikka mitä, joten vastaus on usein niinkin diverse, että en oikein tiedä mitä vastata - toivottavasti teen edes jotakin, ja luulen ilman muuta asian olevan ainakin näin. Hyvinvointitrendi turvaa selustani siinä mielessä, että meille esteettisyysalan moniosaajille ja vielä bisnestietoisille sellaisille saattaa tulevassa olla enemmän kuin kysyntää.

//Just some thoughts about the health trend that has arrived this year to Finland - i remember how we discussed it in class in January 2013. Back then, it was about to spread across the earth, mainly from the USA, where people had own Personal trainers a long before. Now the rest of the countries is following as the fitness and health trend is seen everywhere in Europe, I even saw it in Shanghai this winter. The massive fame of this trend is nothing but a good thing for my upcoming career in styling - as people want to feel great, they want to to look great on the outside, too. This is when personal stylists are needed. The health trend is growing more and more by day here in Scandinavia, so might be that in one year personal shoppers are as wanted as personal trainers are now?

A few words about my own food habits: Although I don't keep any form of 'food diary', I still like to keep my eating habits more on the healthy side than unhealthy, I can say 80% of the time I'm keeping it healthy. Some veggies, carrots and fruits are wanted to the everyday eating list. I treat water as important as these - drinking plenty and plenty a day is keeping the metabolism in balance and makes you feel good and light.

//Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...