Lately photos - oikea talvi

En tiedä onko kohtalon ivaa että juuri tämä edelleen poikkeusolojen siivittämä talvi sattui olemaan kerrankin ihan oikea talvi, mutta oli miten oli niin onhan sitä ihan uskomattoman kiitollinen siitä että se talvi vihdoinkin eteläänkin saatiin, enkä taatusti ole yksin tämän ajatuksen kanssa! Sen verran monta ihmistä näkyy tuolla suksimassa, jopa ihan normi kävelykaduillakin mikä on Helsingissä tosi harvinainen näky. Eipä sitä paljon vielä ennen vuodenvaihdetta olisi voinut kuvitella, että tällainen tulee olemaan tilanne, mutta on siihen vaan uskomista. On mahtavaa, että tämä kaikki tapahtui juuri nyt, kun ihmiset pakotetaan turvavälien pitämiseen ja ulkona tai eristyksissä olemiseen muutenkin; mikäs sen parempi paikka pitää etäisyyttä muihin kuin hiihtolatu tai luonnonpuisto. Hiihtäessä sitä tulee ihan automaattisesti pidettyä etäisyyttä, kun on sauvat ja sukset levällään.

Noniin, sitten voisi pika-sääanalyysin ja kertauksen jälkeen siirtyä näihin itse kuviin. On tullut käytyä taas monenmoisissa ulkoilmapaikoissa, ja niitä uusia kokemuksia tuntuu tulevan ihan liukuhihnalta vieläkin, vaikka poikkeusoloja on vietetty jo lähes vuosi. Itseasiassa moni yllänäkyvien kuvien paikoista muistutti aikalailla juurikin lähes vuosi sitten tehdyn Islannin matkan maisemien kirjoa: varsinkin Suomenlinnassa kustaanmiekan tuntumassa otetut otokset (viimeiset kaikki kuvat sieltä lukuunottamatta pari ihan viimeisintä jotka keskuspuiston ikimetsästä). Eli kyllä sitä vaan löytyy nähtävää täältä lähihoodeiltakin, kaikki mitä näiden paikkojen löytäminen vaatii on vain hieman luovuutta ja ideointikykyä. Ja tietty toimeliaisuutta jotta tulee ylipäätänsä lähdettyä. Sillä faktaahan on tietenkin se, että pukeutumiskertoimia täytyy olla jonkin verran enemmän kun lähtee talvella Suomenlinnaan tarpomaan, mutta voin ihan suoraan sydämestäni sanoa, että se on kaiken pukeutumisrumban väärtiä, sillä paikkahan on aivan uskomattoman upea ETENKIN talvisin kun siellä aistii paremmin paikalliselämän. En varmaan koskaan ole tavannut Suomenlinnalaista paikallista henkilöä (tai helsinkiläisiksi kait niitä kutsutaan, hehe, mutta tiedätte mitä tarkoitan) mutta talvella se on täysin mahdollista kun saarella ei paljon turisteja näy. 

Listalla on (yllättäen) vielä monia muitakin ulkoilmapaikkoja, jossa olisi nyt tänä talvena kiva käydä. Listalla on ainakin Loviisan Strömfors jossa ei vieläkään ole tullut käytyä, ja vähän on suunnitelmissa vielä samantyyppinen mökkivisiitti kuin silloin uutenavuotena, lyhyt talvireissu. Jos teillä on ideoita kivoista talviretkipaikoista, antakaa ihmeessä vinkkejä, olen tosi kiinnostunut kokemaan vaelluksia ja erityylisiä luontoretkiä täällä etelässä eikä täältä varmaan ihan heti paikat lopu ✌ Mikä on hyvä jos nämä vallitsevat olosuhteet vielä kestävät tovin ja joutuu ihan tosissaan olemaan luova kun keksii minne mennä jotta on sopivan eristyksissä. Toisaalta positiivinen juttu tämäntyylisen toiminnan suunnittelussa on se että usein lompakko kiittää: on huomattavasti kalliimpaa käydä syömässä uudessa trendikkäässä ravintolassa viikonloppuisin kuin painaa vedenkestävät vaelluskengät päälle ja lähtee tarpomaan jäätä pitkin Lammassaareen.

//Nina

Kommentit