Summertime 2023 - Suomi ristiin rastiin, osa 1

Hei tähän blogiin!

Itsellänikin on lähes vaikea uskoa, että avasin Bloggerin näinkin pitkän tauon jälkeen ja rupesin raapustamaan kirjoitusta. Kuten kevättalvella täälläkin informoin, avasin uudet sivut ja sitä myötä myös uuden jooga - aiheisen blogin, jonka jälkeen kirjoitukset tähän aihepiiriin liittyen siirtyivät luonnollisesti Yoga by Ninan puolelle. Tälle blogille mietin jo silloin lokeroa ja käyttötarkoitusta, mutta päädyin silti pitämään blogin pystyssä ja jatkamaan tätä lifestylie - blogina mitä se jo aiemminkin oli. Ja nyt päätin kirjoittaa tänne kesästä 2023!

Kesä on tuntunut tähän asti pitkältä, ja tuntuu että on ehtinyt sekä levätä että rentoutua kunnolla. Liikunta - ja hyvinvointialalla, jossa tällä hetkellä vaikutan, ei ole varsinainen sesonki kesäisin, joten tuntitarjontaa on vähemmän ja tätä myöten myös töitä. Olen pyrkinyt nauttimaan tästä nyt kun on ollut mahdollisuus sillä syksystä tulee kiireisempi.







Toukokuu - Kesäkuu

Toukokuussa tulee usein käytyä katsomassa ainakin Roihuvuoren kirsikkakukinnot, tänä vuonna myös Haagan alppiruusupuiston kukinnot. Näin myös sattumalta ehkä upeimman auringonnousun omalla mökillä tässä kuussa.






















Kesäkuussa kävimme jopa pariin otteeseen Länsi-Suomessa mökkeilemässä, joista toisella kertaa maalasimme taloa ja toinen käynti oli juhannuksena. Oli myös mukava tehdä päiväretki Suomenlinnaan alkukesästä, kun siellä oli kausi vasta starttaamassa ja tosi vähän turisteja - päivä jolloin kävimme oli myös aika kylmä ja vielä arkipäivä, eli kelikään ei houkutellut liiemmin ihmisiä paikan päälle. Kävimme Adlerfeltissä lounaalla ja muuten kierrettiin vaan saarta ilman mitään kiirettä.

Muita Helsinki - päiväretkiä kesäkuussa oli Pihlajasaari, joka oli tosi kiva uusi tuttavuus. Suosittelen suuntaamaan sinne uimaan kuumana kesäpäivänä, rannan hiekka on siellä tosi silkkistä ja merivesi freessiä. Syntymäpäiväni sattui tänä vuonna kuumalle päivälle, joten menimme silloin saarelle.





Heinäkuu


Kuukausi alkoi heti kesälomaviikolla, joten suunnattiin Tampereen ja Ruoveden kautta (kuvat ekana alla) kohti kesämökkiä jossa vierähti eka lomaviikko. Tähän mahtui m.m. suppailuretki, joka jatkui siitä mihin viimeksi (pari kesää sitten) jäätiin Väliväylällä: Kannuskoskelta oli lähtö kohti Livonkylää ja takaisin.


Väliväylä on mahtava melontareitti, jos sinulla on kajakki tai olet enemmän SUP-lautailijoita niin suosittelen molemmissa tapauksissa suuntaamaan tälle reitille. Emme ole yöpyneet väylän varrella vaan olemme pariin otteeseen tehty päiväretkiä 12-15 km välimaastossa. SUP-retkeily onkin mielestäni yksiä parhaita aktiviteetteja joita voi kesällä tehdä, miksei syksylläkin jos pukeutuu sään mukaan.



















Kesäkuvat osa kaksi tulossa myöhemmin erikseen ✌

//Nina

Kommentit