Suomen luonnossa 2022

Aloin käymään läpi kamerani muistikorttia tältä vuodelta ja huomasin, että siihen oli kuin olikin tallentunut melkoinen määrä luonto-otoksia, joita en koskaan ole missään julkaissut, joten päätin että nyt on korkea aika omistaa niille näin kollektiivisesti oma kirjoitelma sopivasti ennen vuodenvaihdetta. Kuten aina niin ajatuksena oli tietenkin julkaista niitä jo hieman reaaliaikaisemmin, mutta tämä oli päässyt jäämään ajatuksen tasolle; no, kuten sanonta kuuluu, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Kannan toisinaan luonnossa liikkuessani mukanani kameraa, toisinaan pelkkää kiikaria, joskus molempia ja hyvin usein en kumpaakaan. Monta kertaa onkin tullut harmiteltua, että näitä ei mukana ollut, jos on nähnyt jotain spesiaalia. Mutta kannustan kuitenkin luonnon seuraamiseen toisinaan ilman mitään dokumentaarisia välineitä, se voi tarjota ihan mielettömiä kokemuksia myös tuolloin, ja etenkin tuolloin mielestäni. Eilen Kallahdenniemeä kulkiessa tajusin, että säännölliset hetket luonnossa on kyllä hyvinvoinnille aivan vertaansa vailla. Suomalaista luontoa ja sen paljoutta kun ihaillaan varmasti ihan jokaisessa maailman kolkassa, eikä yhtään turhaan. Se on meillä milloin tahansa ja niin lähellä käytettävissä, että hyödynnetään sitä ja sen tarjoamia elämyksiä jokaisena vuodenaikana.



1) Vanhankaupunginlahti Helsinki, Tammikuu 2022

Jos en olisi tähän mitään kirjoittanut, nämä kuvat olisi voinut olla aivan yhtä hyvin napattu jossain pohjois-Suomessa. Mutta ei, tuo kotoisa kotimme vieressä lymyävä Vanhankaupunginlahtihan se siinä, kaunis vuoden jokaisena aikana.



2) Kulosaaren kartanonpuisto & Kivinokka

Ihastuttavia paikkoja, ja uskomattomia siinä mielessä, että hyvin usein näissä vieraillessa unohdat, että olet 10 minuutin metromatkan päässä pääkaupunkimme ytimestä.





3) Nuuksion kansallispuisto, tammikuu 2022

Nuuksiossa on mielestäni kiva käydä talvella, sillä silloin hiljaisuus on siellä ilmeisempää kun on vähemmän porukkaa liikenteessä. Tällä reissulla kuulimme lähinnä korppien rääkäisyt, ja sain taltioitua vuoden kuu-kuvat, siitä ei ole epäilystäkään.






4) Mökkimaisemia, Kymenlaakso, huhtikuu & lokakuu 2022

Olen aiemmin blogiin kirjoittanut, että mökkeily näin off-season on kyllä toisinaan aivan parhautta. Se toki tarjoilee omat haasteensa, mutta haasteiden yli kun pääsee niin se on aivan mahtavinta mindfulnessia. Tämän tajusin kunnolla vasta Uutenavuotena 2020-21, kun keksimme hetken mielijohteesta mieheni kanssa mennä evakkoon sinne viettää juhla-iltaa, kun koronalta ei paljon muuta voinutkaan. Ja tästä alkoi kiinnostus ja innostus kasvaa talvi-mökkeilyä kohtaan siinä määrin, että mökkikausi ei enää rajoitukaan sinne kesäkuukausiin vaan pikemminkin skaalautuu lähes kaikille vuoden kuukausille (marraskuuta lukuun ottamatta, se ei kyllä ole houkutteleva yövierailun tiimoilta).



5) Varsinais-suomi, Paraisten saaristo, lokakuu 2022

Tämä ylläoleva kuva on otettu uinnin jälkeen, joka oli kiva aktiviteetti pihatöiden jälkimainingeissa. Paraisten saaristo ei petä koskaan, viime vuonna kävin Nauvossa joogaretriitillä niin ikään lokakuussa ja tänä vuonna käytiin mökkimaisemissa.



6) Kotikaupunki Porvoo, marraskuu 2022

Nämä ei ihan täysin mene luontokuvat - kategoriaan, mutta onhan ne kuitenkin vähän sinnepäin. Porvoosta saa talvisin mielettömän hienoja otoksia.








Seal











7) Kallahdenniemi, Rastila, joulukuu 2022

Nämä viimeiset kuvat inspiroivat tämän kokonaisuuden rustaamiseen. Kallahdenniemi oli talvisin niin hienoa katsottavaa, että se on malliesimerkki siitä, että lähiluonto tosiaan on kaikkien ulottuvilla. Hiljaisuus, veden ja jään yhdistelmät, joutsenet, kaamoksen pienimuotoinen valaistus, ihan kaikki inspiroi valokuvaamaan tätä upeaa paikkaa joulukuisena lauantaina.

Hyödynsin kuvissa Art-filtteriä, mikä sai aikaan sen että paikka näyttää lähes samalta kuin musta hiekkaranta Islannissa kolmisen vuotta takaperin.

//Nina

Kommentit