Lomalla voin ottaa iisimmin


Kesä 2022! Paketissa on sekin kesä, mutta mielettömin muistoin. Oli huikea palata näihin upeisiin hetkiin, mitä loma tänä vuonna tarjoili. Näistä muistoista isoimmassa roolissa oli tietenkin häät, joista kyllä vielä teen lisää julkaisuja, mutten tietenkään kaikkea aio pistää blogiin. Varmasti laittelen muutamia kuvia seremonian sekä illan ajalta kuitenkin, kenties pari myös pre-party illasta 💜 Mutta nyt, näitä kesälomaotoksia, joita oli myös tallentunut mukava määrä, niistäkin karsin parhaat päältä!

Yllä: Kallahdenniemi, uusi rantatuttavuus omilta hoodeilta. Suosittelen lämpimästi käymään: erittäin siisti ranta, hieno hiekka ja puhdas vesi, joskin melko matala ranta, sai kahlata jonkin matkaa että pääsi syvyyksiin, mutta se onkin rannan charmi, voit yhdessä kohtaa kävellä pitkälle kahlaten pieneltä saarelta saarelle, ja seuraavassa kohtaa uida ihan normaalisti!



Loman yksiä kohokohtia oli Ahvenanmaan reissu - Åland, long time no see! Vihdoinkin pääsi tekemään paluun tuolle rakkaalle saarelle, jota myöskin kerran maailmassa sain kunnian kutsua kotipaikaksi. Paljon oli muuttunut sitten viime visiitin, paljon säilynyt ennallaan. En ole koskaan nähnyt Ahvenanmaata noin paljon pyörän selästä käsin, saati sen upeaa maaseutua. Yleensä on tullut vietettyä aikaa lähes pelkästään Maarianhaminassa, myös silloin kun siellä asuin tein lähinnä lyhyitä päiväretkiä saaren eri kolkkiin, nyt tuli asuttua Hammarlandissa ja käväistiin oikeastaan vain pari kertaa pikaisesti Maarianhaminassa, muutoin lomamatka sujui teitä suhaten sähköpyörän selässä!




Pulled pumpkin burger, tämä kylläkin Paraisten keskustan Café Hallonbladissa




Norrbyholm, kesän kajakkiretki suuntautui Turunmaan saaristoon





Pakolliset ja aina niin upeat Pommern - otokset! Illalliskohteeksi valikoitui reissun aikana ÅSS Paviljongen (Pommernin vieressä oleva pursiseuraravintola) jossa söin aitoa ahvenanmaan ruokaa ahvenfilettä, ja toisena iltana Smakbyn-ravintola Godbyn Kastelholmassa, jota suosittelen tosi lämpimästi. Jos yhden yksittäisen asian muistan Ahvenanmaalla vietetystä kesästä, on se että hyvää ruokaa on kyllä aina joka paikassa tarjolla, eli voit melko hyvin mielin valita lähes minkä tahansa ravintolan ja saada todella laadukkaan ruokakokemuksen.

Pommernin viereisessä satamassa oli myös ihan hämmentävä määrä mini-meduusoja (kuva alla)



Paraisten saaristossa, jossa myös moni leppoisa kesälomapäivä takana



Kastelholm, oli kiva käydä taas ja tällä kertaa näki jälleen senkin paikan hieman eri vinkkelistä



Majoituimme Glampingiin eli vähän fancympaan telttaan. Erittäin kiva kokemus ja mieli kyllä lepäsi tuossa paikassa, voisin mennä ehdottomasti uudelleen.








Lomailua myöskin Itäisessä Suomessa, tässä Kannuskosken karhulampi! Ei onneksi karhuja näkynyt vaan sai seesteisesti nauttia ihan omassa rauhassa.


Taipalsaari, Saimaa. Aina kun on mahdollisuus on kesälomalla tosi mukava suunnata johonkin päin Saimaata, onhan se vähän kuin järvi-Suomen archipelago parhaimmillaan. Aiempina kesinä ollaan käyty luontopolulla patikoiden Punkaharjulla ja Puumalassa pyöräillen pari kesää sitten, tällä kertaa mukana kulki SUP-laudat.

//Nina

Kommentit