Say yes to the dress in Stockholm







Lupasin aiemmin jakaa hieman häihin liittyviä suunnittelukuvia täällä bloginkin puolella, ja mikä olisikaan sopivampi kohde josta kertoa lisää kuin morsiuspuvun valintaan liittyen! Tässä yllä taannoisen Tukholma-reissun tiimoilta morsiuspuvun valintaa. Kuten aiemmin taisin mainita, olin etukäteen tsekkaillut paikkoja josta saa toivomiltani suunnittelijoilta pukuja, tai ainakin näiden tyylisiä. Hakusessa oli myös paikka jossa olisi mahdollisimman laaja valikoima ja repertuaari, sillä toiveena oli löytää juurikin tällä hakureissulla se Dream dress, ja kyllähän se sitten lopulta vaan löytyi kuin löytyikin.

Paikan valintaan liittyen sattui pieni onni onnettomuudessa - episodi: olin alun perin kysellyt Ida Sjöstedt sekä By Malinasilta sovitusaikoja tälle reissuviikonlopulle, joista jälkimmäinen oli ainut joka tarjosi palvelua showroomilla, puolen tunnin sloteissa. Varasin sitten tämän sovituksen alunperin, kunnes aivan liian myöhään huomasin varauksen menneen epähuomiossa aiemmalle kuukaudelle. Kiireen vilkaa sitten katselin Ida Sjöstedtin edustajan lähettämää meiliä ja siinä olleita suosituksia paikoista, joista heidän mekkoja saattaa löytyä, ja muutenkin mistä mekkoja ja sovituksia nyt saa. Tätä kautta muistui mieleen Sundbybergissa sijaitseva Bröllopsbruket, joka sitten valikoitui paikaksi ja hyvä niin, koska sieltä löytyi myös se täydellinen mekko ja itse sovitus oli vieläpä 1,5 h mittainen, ja voin kertoa että se aika hurahti kyllä sellaista vauhtia, että lyhyempää ei olisi kannattanut tehdäkään, varsinkaan kun käy vain yhdessä sovituksessa. Ja ehkäpä parhaana juttuna Bröllopsbruketissa oli fokus uusiokäytettyihin mekkoihin, eli sieltä sai muutamien uusien mallien lisäksi lähinnä ostaa käytettyjä mekkoja, mikä on erittäin fiksu väylä myös aiemmille morsiamille myydä omansa. Luulen siis lopulta että tarkoitus oli löytää mekko juurikin tästä paikasta.

Olin onneni kukkuloilla, kun mukana oli läheiseni eli parhaat makutuomarit ja sain kivoja vinkkejä myös stylistilta, joka haki aktiivisesti malleja sovitettavaksi joita ei itse ollut bongannutkaan. Yllä näkyi muutama sneak peek kuva siis juurikin sovituksesta, mutta mekko joka on ylläni ei tietenkään ole se jonka valitsin (varoitin kyllä miestäni ettei avaa tätä blogikirjoitusta, jollei halua yhtään mitään indikaattia edes minkä tyylinen mekko on kyseessä, hehe.) Sovitin noin 7 eri mallia muistaakseni, ja se oli kyllä yksiä mahtavimpia kokemuksia elämässäni so far. Et kyllä pääse ihan joka päivä tuollaisia luomuksia päälle vetämään, joten olin fiiliksissä viedessäni mekon taannoin ompelijalle ja sain vetää valitun kappaleen päälle jälleen ja muistella kaikkia yksityiskohtia.




Reissu oli täynnä onnistuneita hotelli - ja ravintolavalintoja, ja tässä kermana kakun päälle vielä tietenkin onnistunut puvunhakureissu. Ylin kuva oli aasialaisfuusioravintola Takosta (Birger Jarlsgatan) joka keskeisestä sijainnistaan huolimatta oli erittäin vaikea löytää, etsittiin sitä kissojen ja koirien kanssa (=monien muiden ihmisen kanssa) kadulla varmaan 20 minuuttia ennenkuin lopulta löytyi oikea sisäänkäynti, ja voi sanoa käsi sydämellä että pitkä odotus palkittiin, ruoka oli aivan fantastista (vähän kuin Helsingin Gaijin mutta täällä oltiin fokustoiduttu enemmän Japaniin Korean sijasta ja viety kyllä raaka-ainevalinnat ja niiden yhdistely aivan uudelle, ennennäkemättömälle tasolle). Menyssa ei siis todellakaan ollut pelkkää sushia ja goyzaa ja vaikka niitäkin oli, olivat ne maultaan täysin omaa luokkaansa.

Pari alempaa kuvaa on Haymarket by Scandicin ravintolasta ja drinkkibaarista. Tämä on aivan upean tyylikäs hotelli jossa 1920-luvun elokuvan tunnelmaa aina tarjoilijoiden asuja myöten.



Matka taittui toki vanhalla kunnon risteilyaluksella! Aivan mahtavan nostalgista ja äärettömän virkistävää. On ollut mieletöntä hypätä vähän kerrallaan takaisin vanhaan normaaliin matkojen ja menojen suhteen, tätä ihminen tarvitsee virkistyäkseen aika-ajoin.

Jatkan jälleen jossakin välissä häätarinointeja, varmaan seuraavaksi luvassa se toiseksi tärkein heti mekon jälkeen eli sormus. Joka toki on kyllä ihan yhtä tärkeä...😅 Olen melko fiiliksissä sormusvalinnasta myös, se on juuri laitettu tilaukseen eli varmaan toukokuun puolella on sopiva aika kertoa siitä tarkemmin.

Postauksen kuvat: ylimmistä moni siskoni ottamia, kiitos kuvausavusta! 📷

//Nina

Kommentit