sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Krka Waterfalls, Croatia


Vihdoinkin kuvamateriaalia KRKA-vesiputouksilta Kroatiasta. Ei taida olla vielä liian myöhäistä, vaikka reissusta on jo pitkälle päälle kuukausi 😁 jos jättää kuvien julkaisun hieman myöhemmälle ajankohdalle niin huomaa, että niiden julkaisu menee entistä vaikeammaksi muistaa. Toisaalta niitä on harmi jättää ulkoiselle kovalevylle vanhentumaan julkaisemattomina, ja myöskin kiva itselle vähän muistella matkaa vielä näin jälkikäteen. Valokuvilla kun on nykyisin iso digitaalinen tila joko sosiaalisessa mediassa tai blogeissa eikä niinkään enään albumeissa! Niin se vaan on että jokaisen elämä dokumentoituu ennemmin verkkoon kuin kansien väliin. Kuvia tulee myös katsottua nyt entistä harvemmin kun niitä ottaa lähes päivittäin niin paljon. Välillä on kyllä kiva käydä läpi esim. mitä tapahtui viime vuonna tähän aikaan jne. :)

Noista vesiputouksista sen verran, että suosittelen kyllä lämpimästi päiväreissua sinne jos Splitissä tai ylipäänsä Kroatiassa lomailet ja tykkäät luonnosta sekä valokuvaamisesta. Itse en häkeltynyt paikasta yhtä paljon kuin Shanghaissa tästä puutarhasta, mutta tämä oli tosi upea siltikin. Varmasti kaupunkia ympyröivät saaretkin ovat oiva päiväreissukohde - tällä kertaa kun lomaa oli vain viikko niin joutui vähän valitsemaan minne suuntaamme ja päätettiin mennä tähän paikkaan, sillä halusimme kaikki yhteisymmärryksessä eniten loman aikana vain olla auringossa ja rannalla. Kroatiasta löytyy vielä suuremmat vesiputoukset/luonnonpuisto, n. 2-3 tunnin ajomatkan päässä Splitistä. Tätä en tiennytkään vaan luulin tämän olevat suurin mutta se olikin niin että tämä on suosituin, varmaankin hyvän lokaationsa ansiosta (vähän alle tunnin ajomatka Splitistä ja lyhyt kätevä laivakuljetus siihen päälle.) Tosin meille sattui vähän ikävästi olemaan juurikin tuona päivänä sadepäivä, ja aika tuulinen sellainen myös lievästi sanottuna eli näin ollen hyvin kylmä aamu kun lähdimme matkaan. Tästä johtuen joutuikin 'pukeutumaan' rantapyyhkeeseen kesävaatteiden ylle, siksi siskollani on pyyhe harteillaan tuossa tokavikassa otoksessa, haha. En muistanut ensin miksi hänellä se on kunnes nyt vasta rupesin muistelemaan 😀 eli jos näyttää sateiselta kannattaa ilman muuta pakata pitkähihainen mukaan matkaan.

//At last; the photos from KRKA-Waterfalls that I took in Croatia back in May, better late than never you can say. I have noticed that the later you publish some photos after an event or a trip, the harder it gets to remember to publish them altogether. On the other hand it is a shame to leave them unpublished on your external hard drive, and by going through the pictures you sort of get in the holiday mood all over again. Because as we all know, our lives are more or less documented on digital platforms rather than albums these days; were it on social media or blogs, we are all online and therefore our lives are too.

About the waterfalls, I can highly recommend a daytrip there if you're in Split/Croatia on a holiday for about a week or more and have some time to do else than go to the beach and you like nature and photography. Personally I wasn't as amazed about this place as I was of this garden in Shanghai for instance, but still a good trip overall. Of course there's the various islands too where you can do a popular boat trip, but for us it went down to choosing because most of the holiday we wanted to stay on the beach tanning. There's an even bigger national park in Croatia than this though, it is located a 2-3 hour drive from Split our cab driver told us on our way to Krka.  Turns out Krka is the most popular one, mainly of course for its convenient location close to Split (just under an hour by car + the short and handy boat ride.) For our inconvenience however, it was raining a lot and quite windy on our day of the trip so we had to wear our beach towel over our shoulders to warm up! So do not hesitate to bring a coat or a sweater if it looks rainy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...