sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Sunday trip to the countryside

 

Joskus on kiva kaivaa pitkästä aikaa esiin ihan kunnon kamera ja lähteä pienelle road tripille luontokuvaamaan! Tällä tavalla pääsee tosi lähelle luontoa ja noh, samalla tietenkin ikuistamaan maisemat. Ensin täytyy tosin varmistaa ettei kameran akku ole tyhjillään ja että muistikortti on kamerassa, nimittäin niin pitkiä väliaikoja tulee nykyisin noiden kuvaussessioiden välissä kun tuntuu että kännykkäkamera on mitä useammin se uusi järjestelmäkamera. 

Mielestäni parhaimpia vapaapäivän aktiviteetteja on luonnossa liikuskelu, luontoäänten ja hiljaisuuden kuuntelu ja nimenomaan valokuvaaminen. Tuntuu että jo puolisen tuntia luonnossa totaalihiljaisuudessa on yhtä kuin monien päivien loma, haha. Mielestäni se on siis toisin sanoen paras tapa ladata akut uuteen viikkoon. Meillä on myös se onni että kesämökki löytyy alle 2h ajomatkan päässä asuinpaikkakunnalta, joten puolipäiväreissu kohteeseen ei ole mahdottomuus minään vuodenaikana. Kesäisinhän siellä tietenkin tulee vietettyä päiviä. Olen huomannut että mitä enemmän tulee ikää, sen pidempään viihdyn myös yhteen putkeen mökillä. Näin syksyisin kivana aktiviteettina menee myös portaiden haravointi - sen voi melkein laskea liikunnasta!

Minkälaiset sunnuntait tai ylipäätään vapaapäivät ovat teidän mieleen, vietättekö mielummin aikaa sisätiloissa kuin ulkona luonnossa tai harrastuksissa? Missä tai miten akut latautuu parhaiten?

Lisäisin vielä omaan syksy - listaani parhaista viikonloppu-agendoista noin kun puhutaan sisätiloissa olemisesta kynttilät, suklaan (paljon sitä) ja hyvään kirjaan/lehteen paneutuminen. Tosi rentouttava yhdistelmä!
Hauskaa sunnuntain jatkoa!

Sometimes it is nice to reach out for your proper camera (and also search for the memory card and make sure the battery is charged, since it is that long since you last used it...I blame the phone) and do a little Autumn roadtrip to the countryside. There's few things more mesmerizing than that - listening to the nature sounds, spending time in the nature and taking pictures of it! I really enjoy silence every once in a while, I think that is the quickest and best option to relax and recharge yourself. We are lucky to have our summer house under 2 hours drive away, so a day trip there is not impossible. Also doing little 'easy' work whilst there such as scour the stairs can even be count as a nice little sports activity.

What is your favourite type of Sunday? Do you usually find outdoor activities more recharging than indoor activities? Speaking of indoor activities, I would like to add to my list the essential combination that comes with each Autumn when the leaves fall and the nights darken: a good book/journal, some candles and a lot of chocolate... not counting the calories! That is invincible relaxation.

Have a nice Sunday!
//Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...