maanantai 22. syyskuuta 2014

Currently planning for...


Pictures Google search

Ajattelin tässä syksyn aikana, viimeisen Englannissa vietettävän vuoden kunniaksi toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni nähdä muutakin Eurooppaa: Pariisi jouluaikaan. Kierrellä Euroopan yksissä suurimmissa joulukaupungeissa - en ole niinkään kiinnostunut siitä markkinoilla & muualla shoppailusta, vaan enemmänkin itse atmosfäärin kokeminen olisi minulle kuin unelmien täyttymys. Pariisi kun on vähän sellainen romanttinen couples - kohde, ajattelin että sinne voisi sulautua yksi tällainen female solo traveler hyvin joukkoon. :)

Mainitsin aiemmin, että syksyyn mahtuu myös koulureissu, joka onkin Englannin rajojen sisällä Nottinghamiin. Ekana vuonna oltiin ihan lähdössä Pariisiin, mutta koska reissu olisi ollut aika arvokas eikä koulu olisi sponsoroinut muuta kuin korkeintaan junaliput lentokentälle, se reissu jäi silloin haaveeksi. Mutta voin sanoa, ettei unelma Pariisista ole kaikonnut siitä lähtien mihinkään.

Olen nähnyt Englannissa jo paljon. En sano että läheskään kaiken, mutta paljon kumminkin. Viime vuonna näihin aikoihin upotin junalippuihin Brightoniin lähes yhtä paljon kun maksaisin nyt koko matkasta Preston - Pariisi. (Lontoosta menisin Eurostar junalla - toinen pitkäaikainen haave jonka haluisin kokea saarivaltiossa vielä ollessani). Bongasinkin nyt viikonlopun aikana erittäin edulliset liput, jotka nousee nousemistaan joten ajattelin että se on nyt tai ei koskaan, joten tuohon junaan mulla onkin jo liput tiattuna.Hotellien kirjo kun on lähes loputon, löytyisi sitä joka budjetille jotakin valittavaa. Olenkin jo katsellut alustavia vaihtoehtoja suosikkisivultani hotels.com:ista, ja tehnyt lopullisen budjettilaskelman siltä varalta, että lentäisin sitten Ranskasta Suomeen sopivasti joululoman viettoon, ettei tarvitse enään edestakaisin kikkailla puoli Eurooppaa. 

Minulle tähän reissuun säästäminen ei saata tuottaa vaikeuksia, koska rakastan matkailua enemmän kuin mitään ja kyseessä olisi nyt suurimpien haaveiden toteuttaminen, eli se 300-400 euron säästäminen ei pitäisi olla ylitsepääsemätön este tälle ’hankkeelle’. Täytyy siis pitää mielessä tämä aina kun shoppailukärpänen iskee tuolla kaupungilla pyöriessä - jo kahden vaatekappaleen ostamattomuus kuukaudessa voi säästää helposti aimo osan tuosta summasta. (eli suosikkikauppaani Topshopiin ei ole menemistä - tai jos on, voin vertailla siellä näkemääni 40 punnan neuletta vaikka junalippuun Lontoosta Pariisiin).

Pariisi kun on vintagetaivas, voisin sieltä myös löytää rutkasti aarteita vaatekaappiin. Tosiaan, tämä koko idea lähti pienestä unelmoinnista mutta ajattelin sitten että suon tämän tarkasti budjetoidun joulureissun nyt itselleni - se olisi ikäänkuin samalla joululahja syksyn koulu-uurastuksesta, joka kylläkin on vasta alkamassa, mutta näissä varausasioissa kun on oltava nopea ja katsottava hieman tulevaisuuteen varmistaakseen edullisimmat hinnat. Olen muuten huomannut, että se, kun on valmiiksi maailmalla lisää hurjasti nälkää matkustaa jatkuvasti johonkin muualle! (ehkä te muut maailmalla asuvat/asuneet lukijat voitte samaistua..?) Näen jo miten voi istuskella pariisilaisessa kahvilassa cappuccinolla ja croissantilla, ihastella jouluvaloja jokapuolella & saada upeita kuvia Eiffeltornista!

Matkaan säästäminenhän tarkoittaa nipistämistä joistain muista menoista, kuten illallisesta ulkona, muihin kaupunkeihin Englannissa matkailu etc. Yksi mistä en suostu nipistämään tosin on ruokamenot - tarvitsen pientä ekstraa arkeen (en nyt tarkoita kaviaaria vaan jotain vähän maukkaampaa kuin pelkät nuudelit tai aamupuuro ilman mustikoita, eli kultainen keskitie tähän) :D

Tekstin päättämiseksi voisin käyttää tunnettua tokaisua: Paris is always a good idea!

Hyviä öitä! Minä käyn tästä keskeneräisen kirjan pariin. Huomenna kouluaamu :)
//Nina

//Since this is my last year in England, I started planning on making my long-term dream reality and travel at the beginning of this Christmas holiday with the Eurostar train to Paris. I've seen quite many places in England already, that's why I really would like to experience some of France next (the train from London is only two hours - the same as I travel from Preston to London!) It takes a lot of budget planning before making it a reality though, as a student I don't have a fortune to spend on a trip, that's why I already started planning and looking at the cheapest options, actually already booked my Eurostar train to ensure the cheapest fare (currently 39 pounds, I will fly home to Finland then from France). My intensions when in Paris is not necessarily the shopping at the Christmas markets and elsewhere - already experiencing the atmosphere, sitting in a café enjoying life & taking loads of winter in Paris - pictures would be a dream come true! Because I didn't last year travel much around here (England), I thought I might as well try to save and invest in a trip to Europe. It would be the best start of my Christmas holiday ever, that's for sure! At the same time, a goal and award  for myself that the first part of the rough final year has come to an end by then.

To end the text I could say : Paris is always a good idea!
Good night all. I will read a bit of my book and then get some sleep for school tomorrow!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...