maanantai 22. syyskuuta 2014

And this is my crib

En kyllä suoraan sanottuna osannut uskoa, että tämä päivä sarastaisi mutta on siihen vissiin uskomista: kesti kaksi vuotta & sain vihdoinkin sellaisen kämpän, jota kehtaa esitellä blogissakin ihan melkein inspiroivissa merkeissä! ( kyllä, lattialla on Primarkin ruskea ostoskassi tietenkin - sieltä löytyi tuo viltti viime viikolla!)

Tosiaan, en voisi nyt kyllä enempää yhtyä sanontaan ’kolmas kerta toden sanoo’, sillä se toden totta ainakin minun tapauksessani on enemmän kuin paikallaan. Sen lisäksi että huoneeni on valoisa, on se myös pinta-alaltaan lähes kaksi kertaa suurempi kuin viime vuonna minulle suotu huone. Viihdyn nyt siis melkein paremmin kotona opiskellen, tosin aion kyllä edelleen mennä usein kirjastoon kun siellä osaan paremmin keskittyä olennaiseen - täällä keskittyneisyys kun tahtoo harpoilla eri puolille, kuten nyt tuota kahvimukiani kuvailuun eri vinkkeleissä, eli kenellekään ei tainut jäädä epäselväksi että join tänään iltapäiväkahvit yliopistolta kotiin saavuttuani. Nyt myös ymmärrän sen kun jotkut bloggaajat puhuvat ruoan tai/ja juoman kylmenemisestä kuvaushetken aikana - se nimittäin lähes tapahtui kahvilleni tänään. Siksi en suostukaan tai hyvin harvoin kuvaankaan päivän ruoka-annoksia blogiin - puhtaasti siitä syystä että kun se vihdoin on valmis, en tahdo kyllä muuta kuin hyökätä kimppuun kuin sika limppuun. Edellisvuosien kämpistä/huoneista puheenollen: silloin olin lähinnä onnellinen saadessani katon pääni päälle, mutta nyt olen hitaasti huomannut sen, miten vaatimustaso nousee vuosi vuodelta ja tekee oikein pahaa ajatella, miten niihin pikku bokseihin on aikanaan onnistunut tottumaan, mutta niin se varmaan onkin että ihminen on sopeutuvaa sorttia ja kaikki hyvä saapuu aikanaan:)

//To be honest with you - i genuinely didn't think this day would arrive, but it did apparently. The day I can finally show a bit of my crib or more specifically my room around here in England! (everything else, I share with 3 other people.) Anyway, so this is how it looks like. As they say, third time's a charm and it really couldn't be more true in my case - this truly is absolutely, most clearly the biggest, spacious and light room I've never managed to get to myself here- well, the two previous years I haven't really had a chance to choose, just been happy to have a roof over my head to be honest. Also, now I can appreciate more the fact to have a spacious room, when I've been living in small spaces more or less the whole time when in England. First year was alright size vice yet there was a problem with the darkness and the room was in a less flattering condition.
Sitten tuo kirja mitä luen, siitä sananen. Tätini lainasi sen minulle ja hänen kommenttinsa kyseisestä kappaleesta oli, ettei pystynyt edes kävellessään päästämään itseään irti sen lukemisesta - ja voin kyllä yhtyä, aivan mahtava ja mukaansatempaava psykologinen juoni parisuhteiden & avioliittojen valheista. Kuten kannessa oleva teksti kertoo: lue tämä ja pysy sinkkuna.. tosi positiivista, tiedän :D edelleen sanoisin, että tämän lukeminen on tosi avartava psykologinen kokemus. Eilen illalla oikein harmitti kun olisin niin mielelläni halunnut hypätä seuraavaan lukuun, mutta silmät painui kiinni ja kouluaamua ajatellen siirsin jatkamista myöhemmälle.

Normaalisti meillä olisi huomennakin koulupäivä, mutta tällä viikolla opettajamme on buukattu muualle joten meillä onkin sitten vapaata, ajattelin mennä aloittelemaan työskentelyt toden teolla sinne kirjastoon. Oon jotenkin nyt eniten inspiroitunut koulunkäynnistä - ei sen puoleen ettenkö olisi aina ollut, tämä opinto-ohjelma kokonaisuudessaan on ollut ainutlaatuinen mutta nyt vasta tuntuu täydellisesti kaikilla osa-alueilla siltä, että palaset loksahtelee kunnolla paikoilleen. Vaikka stressi tulee olemaan kova myöhemmin, olemme me varmaan luokassa kaikki valmiita siihen. Tämän lisäksi luvassa on paljon muutakin nähtävästi kuin sitä luokassa vietettyä aikaa - tuleviin viikkoihin mahtuu jos jonkinlaista eventtiä ja luovaa menoa, jonne opettajamme toivoo meidän menevän & ottavan osaa. Jopa jenkkilästä saapunut uusi oppilaamme oli sitä mieltä, että tämä meidän koulutus on enemmän fokustoitunut siihen todelliseen alan työhön ja muodin parissa toimimiseen, kuin heillä siellä kotonapäin. Hän jopa toivoi saavansa jäädä luokkaamme koko vuodeksi lukukauden sijasta :)

Joten, jos siellä joku suunnittelee satsaamista Englantilaiseen yliopistotutkintoon, olen nyt viimeistään sataprosenttisen vakuuttunut siitä, että tätä minä haluaisin kaikille innostuneille suositella. Standardit ovat paikallaan, jos jopa Amerikasta tulija joka on maailman parhaiden yliopistojen kärkisija- maa sanoo pitävänsä tästä koulutuksen kokonaisuudesta, jota opimme. Hän oli super-innoissaan kuullessaan etenkin lopputyöstämme, eli oman business idean toteuttaminen & brändääminen messujen muodossa. Kerron muuten mielelläni lisää kaikille näistä opinnoista kiinnostuneille, jos joku haluaa yksityiskohtaisempaa tietoa!

Nyt ainakin tätä tekstiä näyttäisi tulevan blogiin paljonkin, osasyynä on tämä nopea uusi kone joka mulla on ja nopein nettiyhteys koskaan, postausten teko ei todellakaan kestä kauaa eikä tuota harmaita hiuksia, joten hyvällä tuurilla onnistun pitämään blogin postaustahdin lähes normaalina siitä huolimatta, että käyn koulua muun ajan:)

Tapaamisiin taas :) /Nina

//A few words about the book I read : It's called Gone Girl and I love it - such a great and deep story about the dark sides of marriage and relationships and living in a continuous lie. As the reviews in the cover suggests - read this and stay single :) I know, very positive, but still I think everyone should read it and I am not surprised it is a bestseller! My aunt borrowed it for me and she said she couldn't take her eyes of it, and I can't barely either - just waiting to continue reading it!


By the way, regarding to studies and school, I am more thrilled than ever at the moment. I just feel day by day that this course & overall what I'm doing have been the exact right choice to do in my life. Things are falling perfectly together in every aspect and I enjoy everything, although the studies haven't even started fully yet. The new girl in our class from America said today that she really thinks what we do is amazing and she would even like to join us for the whole year!  So yes, my warmest recommendations to everyone wanting to pursue a education in the UK.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...