sunnuntai 24. elokuuta 2014

Brekkie with eggs x2




Kananmunat kaikessa komeudessaan ovat kyllä hyviä. Syön lukuisia kananmunia viikossa, milloin keitettynä, milloin paistettuna, ja olen aina avoin myös täysin uusille reseptikokeiluille, kuten ylimmän kuvan patata / tortilla osoittaa! Resepti on osin joululahjaksi saadusta espanjankielisestä keittokirjastani, jossa on toinen toistaan herkullisempia espanjalaisia pikku-ja isoonkin nälkään tarkoitettuja reseptejä. Parasta niissä on se, että ne on ihan aitoja espanjalaisia, eli saat sen makuelämyksen taatusti! Tosin jouduin googlettamaan backup - apua suomenkielisestä reseptistä, en ollut satavarma ihan kaikista kohdista kirjassa.

Espanjalainen tortilla on siis munasta,sipulista ja perunasta koostuva pannulla (runsaissa määrin oliiviöljyä) paistettava munakas. Siihen voi lisäillä halutessaan myös esim. paprikaa ja tomaattia kuten minä tein. Seuraavalla kerralla aion tosin käyttää enemmän perunaa, jotta saan koostumuksesta enemmän sen tyylisen kun espanjan mercadonassa myytävä variantti on - se kera lasin punaviiniä, salaattia, patonkia sekä allioli - voita on ehkä paras illallinen ikinä! Toki munakas on myös hyvää brunssi - ja aamiaispöytään. Harmi, ettei alliolia myydä (vielä) täällä Suomessa - kenties joku meidän PT ketjuista voisi alkaa maahantuomaan tätä? Ei olisi muuten lainkaan huono lisä tuotevalikoimaan!

Tortillan suomenkieliseen reseptiin pääset tästä.
Leppoisaa sunnuntaita!

I love eggs - you can do lots of different cookings from them and what's best - they're healthy and high in protein! Although this is not a cooking/food blog, I like to share with you what I eat every now and then. The first picture is a spanish tortilla I tried to create the first time in my life this weekend - stressless weekends are normally the time I really concentrate on cooking!

The tortilla recipe was partly from a spanish cooking book I got as a gift last Christmas. It is a great way of learning a bit of spanish, too! However, I had to do a backup - check online from a Finnish recipe to fully understand. A spanish tortilla is such a delicious meal, my contained eggs, potato,onion, red pepper and tomato. You can have it for brunch, breakfast and also dinner with a glass of wine, some baguette with garlic spread and salad! Real spanish allioli would have been perfection - sadly, it's not available in Finland yet, could someone import it here and make a business out of it?

Happy Sunday everyone!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...