maanantai 30. kesäkuuta 2014

The beginning of a new era
Nyt olen minäkin liittynyt bloggaaja-eliittiin eli olen niin sanottu Mac-käyttäjä. Olen ollut kiltti sillä ei ole edes joulu, vaan sain synttärilahjaksi tämän höyhenenkevyen ja näppärän koneen, jossa nyt toimii nettikin. Eilen alustavasti tein tähän tuttavuutta ja kävi ilmi, ettei kone tukenutkaan vanhaa nettitikkuani eli nyt on sitten tuollainen "wireless 4G mutikka" joka hoitaa sen, että pääsee virtuaalimaailmaan näppärästi ja nopsaa käsiksi. Paljon kätevämpi kuin tikku ja edullisemmalla kuukausimaksulla.

Mac-koneista ollaan montaa eri mieltä, tai tarkemmin joko ne omaksutaan tai sitten niitä ei omaksuta. Entisenä PC käyttäjänä voi kestää hieman hahmottaa kaikki ns. itsestäänselvät asiat kuten copy-paste, taustakuvan vaihto yms. muut helpot toiminnot, jotka kyllä oppii kun jaksaa hieman perehtyä. Kyseessä oleva mallini on Macbook Air 13", jossa SD korttipaikka. En löydä onnensanoja tälle riemulle, kun ei enään tarvitsekaan odottaa koneen käynnistymistä kera kupposen kahvia tai nukahtamispisteeseen asti (kuten edellisellä PC:lläni oli tapana - se täytti talvella jo 4 vuotta, joten oli aika sanoa sille hyvästit).

Nyt voi siis sanoa, että aikaa jää muuhunkin, kun ei tarvitse odotella nettitikun yhdistämistä minuuttikaupalla sekä toisen mokoman koneen käynnistymistä. Olen myös tyytyväinen loistavaan akunkestoon, vanhalla koneellani se kesti nyt loppuvaiheessa sammumatta noin 40 min, nyt tässä on luvattu täyteen ladatun akun keston olevan jopa 13 h. Siinä ajassa ehtii vaikkapa ihan internet-kahvilaankin, josta ei ollut vanhalla koneellani puhettakaan. Ja en voi olla ottamatta puheeksi koneen estetiikkaa - nyt kehtaa myös ihmisten ilmoille ottaa työvälineensä mukaan, ja työskennellä lopun opiskeluajan muuallakin kuin kämpiltä tai kirjaston koneilta käsin.

//I am officially from this day on a Mac-user! I got this beautiful and light 13-inch laptop for birthday present. Now even the internet works luckily, after sorting it out in the shop today - turned out that my USB modem didn't work so I now have a quick, wireless modem to stay connected. I just noticed, that the english auto-spell setting is on, great whilst english is not my first language. 

I am so happy to own this new work tool since it is such a time/life saver - I had to wait for my old computer to start almost until I fell asleep, and the same time for the external internet to connect. My old PC turned 4 years this the winter, so it was about time to make a fresh start. Also, the battery life on this one is estimated to last up to 13 hours, whilst my old computer was shutting down in under 40 minutes. Now I can enjoy working for example in a café, which wasn't even possible before!

//Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...