The world of Fitness



Tiedäthän sen tunteen, kun palaat salitreenin jälkeen kotiin, tai jo treenin jälkeen pukuhuoneeseen palatessasi: se uskomattoman kevyt,rento ja ylipäätään hyvä fiilis? En tiedä millä sanoilla sitä tarkalleen kuvaisi, mutta moni varmaan tietää mistä puhun.

Ei siis mikään ihme, että maailmassa vallitsee tällä hetkellä suurempaakin suurempi trendi nimeltään fitness. Villitys leviää kuin jokisen eväät, ja syy siihen on helppo: kuka nyt ei haluaisi tuntea itsensä terveeksi ja energiseksi. Maailmassa, jossa työt ja tietokoneen ääressä istuminen vie entistä enemmän ihmisten elämästä. (itse tulin siihen tulokseen, että tämä voisi olla osasyy, en sitten tiedä faktapohjalta miten on näreet.)


Jenkeissä ei ole kummaa, jos joka toisella on oma personal trainer, joka laatii viikottaisen kunto-ja ravinto-ohjelman. Briteissäkin niitä taitaa olla paljon-ja skandinaviassa ja Suomessakin, joskin sinnehän nämä villitykset tulevat aina muutaman vuoden jälkijunassa, uusimmista trendeistä puheenollen.


Fitness on kaikille tuttua-suuremmaksi uutuudeksi voisi ehkä luonnehtia ravinto-blogit, joissa jaetaan terveellisistä elämäntavoista kiinnostuneille lifestyle-aiheista vinkkiä resepteistä, joiden avulla pysyt timmissä kunnossa. Kaikista kehittyneimmät blogit jakavat  ideoita ihan kaikilta osa-alueilta.



Netissä ja muualla medioissa on ollut paljon puhetta lähiaikoina Jersey Shore-tähti Jwoww'n upeaksi treenatusta vartalosta. Jwoww onkin aktiivinen salillakävijä, ja jakaa blogissaan usein fitness&health-aiheisia postauksia, esimerkiksi treenipäiväkirjaa ja vinkkejä kuntosaliohjelmiin.




[caption id="" align="aligncenter" width="450"]49VwTrCCTjx1btD50AkwjBkq.jpeg:Amazon:photo pictures: Jwoww's blog&Google[/caption]

Kaikkihan riippuu loppupeleissä siitä omasta elämäntyylistä. Pelkällä treenillä hyvä olo tuskin tulee, tai jos tulloo niin ei ole pysyvää, vaan ohimenevää heti seuraavaan ateriaan asti, jos se on hyvinkin epäterveellinen. Moni säännöllisesti treenaava tosin varmasti katsoo oman ruokavalionsa perään jatkuvasti-itse en käy ostamassa hampparia tai pizzaa salin jälkeen: se olisi julmaa itseään kohtaan:D Mulla käy niin, että yleensä ruokavalio pysyy terveenä hetken treenaamisen jälkeen, kunnes taas osittain päästää otteen, eli en ole sellaista jatkuvaa healthy-päiväkirjaa itselleni laatinut. No nykymaailmassa sitä saa selville reseptejä ihan banaanipannareihin ja pirtelöihin, jotka näyttävät ja maistuvat huikealle, mutta jotka on valmisesttu proteiinista ja ovat vähän-kalorisia.


Giant List of Dashing Dish™ Protein Shakes


Miltä näyttää tämä ylläoleva milkshake? Aivan älyttömän hyvältä jos multa kysytään. Kaloreita siinä 250 hujakoilla. Miltä kuulostaa peanut butter maple shake? Nam. Pirtelöitä voisi keksiä loputtomiin. Luojan kiitos nyt on näitä vähäkalorisiakin.


(kuva:Pinterest/DashingDish)


Näistä on hurjan paljon hyötyä, ja tietythän raaka-aineet oikeasti tekevät terveydelle ihmeitä jos niiden käytön ottaa rutiiniksi. Hyvä ruokavalio näkyy myös ihossa, hiuksissa, kynsissä ja above all- koko yleisolemuksessa; iloinen ja pirteä mieli aamusta iltaan kuuluu varmasti kaikkien terveellisten ja ahkerasti treenaavien elämäntyyliin. Tällöin tarkoitan siis ahkerasti mutta rajallisesti: niin sanottu yli-treenaaminen ei ole hyväksi. Luulen, että pari-kolmisen kertaa viikossa on täysin sopiva määrä treenille. Muuten se vie liian suuren aukon omasta vapaa-ajasta ihan vaan rentoilla kotona. Mielummin niin, että käy pari kertaa viikossa täysillä salilla kuin se että sinne raahautuu päivittäin pakosti vaikka väsyttää tai ei tee mieli.


Käyn itse salilla vähän liian harvoin ,aikaa jää vähemmän kuin itse toivoisi, ja usein sitten iltasella kaiken muun duunin jälkeen syy olla menemättä on se että väsyttää. Toisinsanoen: muut menot ja koulu/työskentely vievät paljon siitä energiasta,josta voisi luovuttaa hyvinkin palasen treenaamiselle. Tai terveelliselle kokkailulle. Nyt eka askel on se että opiskelen keskiviikkoisin espanjaa- seuraavaksi keksinkin treenille johonkin päivään sopivan kolon!



//above i was telling how fitness revolves the world nowadays, people look for personal trainers and as a trend there's fitnessblogs writing a range of different healthy living recepies. The food dishes looks and tastes great even though they come with low calories. People read celebrities workout-blogs like Jersey Shore star Jwoww's, about who there's been lots of media lately related to her fitness and body. And no wonder that people follow the fitness world: who wouldn't want to look, feel and be fresh&energic? A good life quality shows in your hair, nails and face, and also how you appear to other people.


Hyvää viikonjatkoa! Have a nice week,


x Nina

Kommentit