maanantai 6. elokuuta 2012

Åland lifestyle

Ahvenanmaalta löytyi paljon mukavia sisustusliikkeitä ja local handicraft - tyylisiä pikkuputiikkeja. Tässä muutama vinkki Maarianhaminan shoppailuun Ahvenanmaa visiitille!

1. Salt - konsthantverk meren äärellä

Paikallisten käsitöiden suosittu liike Salt sijaitsee Sjökvarteret - alueella aivan meren äärellä. Kauniissa liikkeessä voi tehdä vaikka mitä löytöjä. Ostin tuliaisiksi kotiin niin jalkasuolaa kuin käsintehtyjä juomalaseja Jussis Keramik - merkiltä. Laseja löytyi liukuvärjättynä useissa varianteissa ja väreissä. Lisäksi liikkeestä tarttui mukaan hunaja - maito tuoksuinen käsintehty saippua. Liikkeessä löytyi myös ahvenanmaalaisia herkkuja kuten paikallista hunajaa ja hyytelöjä. Täällä kannattaa käydä saadakseen mukaan vietäväksi jotain mitä ei muualta löydy! Kannattaa myös käydä tutustumassa naapurista löytyvään Guldviva - koruliikkeeseen, jossa myynnissä paikallista korudesignia, muun muassa Ålands nationalflower Guldviva - koruja.


2. Torggallerian - Minna Rundberg
Design - ja sisustusliike Minna Rundbergistä löytyy sekä hänen omia designtuotteita että tuotteita muilta toimittajilta. Erityisen kivoja olivat m.m kumiset värikkäät rannekellot sekä Tivoli Audion tapaiset eriväriset retroradiot!

3. Restaurant Pilsnermackan

Ekologinen ja kodikas bistro/ravintola Pilsnermackan tarjoaa herkullisia annoksia luomu - ruoan ystäville. Valittavaa on niin kala - kuin liharuokia. Paikassa on myös kiva vain nauttia vaikka teetä tai kahvin ja Ahvenanmaan pannarin.
5. Fyndet, Sittkoff Gallerian

Fyndet on keittiösisustukseen erikoistunut sisustusliike. Täältä löytyy toinen toistaan tyylikkäämpiä ja persoonallisempia sisustusjuttuja keittiöön. Hinnatkin ovat hyvin sopivia suhteessa laatuun.
6. Italialainen jäätelöbaari Bellissimo

Italialainen jäätelö ei paljon esittelyjä kaipaa - kun haluat taatusti hyvää jäätelöä, suuntaa tänne- valittavana tuttujen makujen lisäksi esimerkiksi marenki, jugurtti, pistaasi ja nougat.

7. Ålands fönster - bricka
Designtarjotin jossa kuviona erilaisia Ahvenanmaalaisia ikkunoita- saatavana muun muassa Turisti- infosta Maarianhaminasta!
+ Kirjavinkki:

Caféliv på Åland - kirja tarjoaa eri ravintoloiden ja kahvioiden lempireseptejä ympäri saaren. Erityisesti kirjasta löytyvää Cola - cheesecake, Carrot cupcakes sekä Ålandspannkaka reseptejä täytyy kokeilla pikapuolin!
//Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...