Outdoor life
Vihdoin ja viimein sai avattua blogin ja rustattua kuulumisia kuvien muodossa! Tuntuu että siitä on nyt jo suorastaan liian pitkä aika. Kirjoittelen tätä mökiltä käsin, jossa ollaan käymässä jo neljättä (!) kertaa tänä vuonna. Moni on varmaan käynyt tätäkin enemmän tai jopa asustellut pidempiä aikoja mökillä, enkä kyllä yhtään ihmettele sen suosiota. Hyödyllistä ulkona-oloa tulee vähän huomaamatta, eikä patti tunnu yhtä raskaalta kuin kaupungissa kun ulosmenon eteen joutuu ihan tekemään töitä ja päättämään että tänään menen X pituiselle kävelylle.

PS: täytyy tähän alkuun vielä todeta, että voi jösses mikä fiilis kun saa kaikki tekniset laitteet toimimaan kaikista paikoista juuri mökillä nykyajan tekniikalla ja yhteyksillä. Kaipa se liittyy siihen kun täällä on aikaa syventyä asioihin ja saada hommat pelittämään. En esimerkiksi ole koskaan siirtänyt wifin kautta puhelimeen kuvia kameraltani (kameran sain jo kolme vuotta sitten lähes) mutta tulipa tuokin nyt tehtyä ja samalla todettua, että tämä on monin verroin kätevämpää kuin vanhanaikaisilla piuhoilla siirto. Tervetuloa vaan siis tälle vuosikymmenelle minullekin!

Yllänäkyvät kuvat: pääsiäisen viettoa vuosimallia 2021, vuoroin kaupungissa ja vuoroin maalla. Onneksi asuu sellaisella alueella että vesistö ja merimaisemat ovat tosi nopeasti tavoitettavissa, vaikka mikään ei kyllä voitakaan totaali-hiljaisuuteen saapumista metsän keskelle oikealle mökille.


Olen hiljalleen päässyt juoksemisen rytmiin nyt pitkän tauon jälkeen (en juossut lainkaan joulu-maaliskuu välillä). Tärkeintä on rauhallinen rytmi eikä se että heti alkuun ahmii itselleen liian nopealla tempolla liian pitkän pätkän taitettavaksi. Olen itse aloittanut 4-6 km lenkeillä, yleensä ne on ollut neljän ja viiden KM välillä, ja olen saanut säilytettyä hyvän fiiliksen lenkin läpi. Kuuntelin Headspacen kautta lenkkimotivaatio-klippejä joissa juurikin painotettiin, että sinun tulisi koko lenkin läpi osata kertoa mikä fiilis ja puhua normaalisti puuskuttamatta. Mitä enemmän rankkuutta treeniin sisältyy sen varmempi voit olla että juoksemisesta tulee pakkopullaa ja inhottava juttu kun sen kuuluisi olla enforiinejä vapauttava ja virkistävä treeni. Suosittelen käyttämään Headspacea treenimotivaattorina, joko juoksun aikana tai juuri ennen sitä, siellä vinkkejä antaa Niken kautta työskentelevä personal trainer.


Kemiönsaaren Kasnäsissa, oli kiva käydä reilusti ennen veneilykauden alkua kun oli satama suorastaan hiirenhiljainen!

Lisää mökkimaisemia. Nyt on loputkin jäät ja lumet lähteneet!


Tämä ei suoranaisesti sovi otsikkoon, tulee vähän mustana lampaana mukaan mutta oli niin erikoinen juttu näissä ajoissa joissa eletään että pakko oli sisällyttää. Ensimmäinen ravintola-ruokailu johon sisältyi myös viini sitten en tiedä milloin oli siis kyseessä, ja fiilis oli sanomattakin surrealistinen. Ajatteli suurin piirtein että näkeekö sitä unta tai onko tämä totta.

//Nina

Kommentit