Elämäni paras tammikuu - Pole Pole Zanzibar!

 

Siitä on aikaa, kun on viimeksi käynyt talvella ylipäätään ulkomailla reissussa, ja itse asiassa taitaa olla ensimmäinen kerta ainakin mitä itse muistan kun on käynyt tammikuussa missään etelässä! Häämatka Zanzibarille ja Tansanian sisämaan safarille oli siis sanomattakin melko eksoottista, niin ajankohdan mutta etenkin kohteen suhteen. Tulen tekemään todennäköisesti yhteensä kolme reissupostausta tältä reilu parin viikon elämykselliseltä matkalta! Tervetuloa mukaan seuraamaan, Pole Pole! (=otetaan rauhallisesti, tätä paikalliset hoki joka paikassa). Vinkki: jos haluat päästä ultimaattiseen tunnelmaan, pistä tämä biisi soimaan kuvia skrollatessasi, tätä soitettiin usein live-musiikki-illoissa ja muutenkin vähän joka puolella!

Yllä: rentoutumista omilla hotellin lähihoodeilla sekä ratsastusta Nungwi Beachilla 🐎 sen jälkeen kun kävin maastoratsastaa Islantilaisella rannalla kolme vuotta sitten, on ollut lähes pakko päästä hevosen selkään jokaisella matkalla, eikä Afrikka ollut poikkeus! Hevosen nimi oli Moon.

Freddie Mercury - museon seinällä olleet Queenin kappaleiden luonnokset, ei ihan joka päivä näe!


Emerson on Hurumzi, Stone Town Zanzibar. Yksiä reissun ruoka-huippuhetkiä, suosittelen lämpimästi! Ennen kaikkea ruoan osalta, mutta eihän maisemissa ja näköalassakaan mitään vikaa ollut!




Kiwengwa Beach, parhaita rantoja koko saarella, ja vieläpä hotellimme naapuriranta eli kävelymatkan päässä. Kiwengwan parhaita puolia oli sen yksityisyys: tuntui, ettei sinne ihan kaikki turistit olleet löytäneet, meno oli rauhallisempi niin rantamyyjien kuin ruuhkien suhteen. Miinuspuolena sitten voisi mainita palveluiden vähäisyyden, mutta saimme aina syötävää ja juotavaa, vaikka toisinaan joutui menemään ns. vieraisiin muiden resorttien hoteisiin, mutta tarjoilijat ottivat hyvin vastaan kunhan näyttää turistilta niin se riittää 😀 

Kävimme matkan aikana myös muilla rannoilla, Paje Beachilla, Kendwa Beachilla ja Nungwi Beachilla, jotka sitten vuorostaan ovat huomattavasti enemmän "löydettyjä" rantoja kaikin puolin: kaikilla tuntui olevan paljon enemmän menoa ja meininkiä, sekä sen myötä myös rantamyyjiä eli Beach boys. Jos mietit Zanzibarin eri rantavaihtoehtojen välillä hotellia valitessasi, kannattaa tosissaan harkita näitä hieman vähemmän suosittuja helmiä, sillä se on aika siistiä kun saa tuntea olevansa ainoa ihminen pitkällä rantaviivalla (Hotellimme Z-Lodge Zanzibar oli mieletön löytö). Toki jos arvostaa aivan kaikkien palveluiden läheisyyttä, niin tietenkin mitä suositumpi ranta, sen enemmän meininkiä. Häämatkailijoille suosittelen todella lämpimästi tosin Kiwengwaa tai muita itä-rannikon pienempiä kyliä 💛 Sillä ehdolla tietenkin, että hotellilla on hyvä/hyviä ravintoloita, sillä tulet illallistamaan usein hotellilla ja tietenkin mahtava jos ruoka on toinen toistaan maittavampaa ilta toisensa jälkeen.

Muiden rantojen hyviä puolia ja vinkkejä: Nungwi beachilla oli ehdottomasti TURKOOSEIN vesi joka tuli nähtyä, niin upea ja siinä oli muutenkin todella hyvä uida, eikä vuorovesivaihtelut ole niin nähtävissä jos oikein ymmärsin. Kendwa Beach, suuntaa tänne ainakin tsekkaa (paikallisten mielestä ja en pistä hanttiin) saaren upein auringonlasku. Paje Beach, jos olet innostunut vesiurheilusta ja tuulisurffauksesta, suuntaa tänne, paikassa oli myös kivoja ja trendikkäitä "hipsterikahviloita" ja smoothiebaareja 👍


Z-Lodge Zanzibar, Kiwengwa. Hotellimme ja tukikohta lähes koko loman ajan!




Pontile, Kiwengwa Beach!



Ravuilla oli aina tosi hyvä suojaväri, hiekassa olevat oli valkoisia ja kallioilla olevat kallioiden värisiä!


Sansibarin itärannikolla majaillessa suosittelen valitsemaan hotellin jossa on oma uima-allas, niin ei tarvitse elää pelkästään vuorovesien armoilla jos haluaa pulahtaa uimaan! Veden nousemisessa takaisin ylös menee nimittäin oma aikansa, usein monta tuntia. Ja vuorovesi oli ylhäällä usein vain kerran päivässä, seuraavan kerran kun oli ns. uimakelpoisesti ylhäällä oli myöhään illasta tai aamuyöstä. Oli tosi jännä seurata tuota luonnon ilmiötä parin viikon ajan!


Seuraavaksi jatketaan safarikuvilla! Hakuna Matata 🦁

//Nina

Kommentit