The secret behind long & healthy nails



Saan aika-ajoin kehuja kynsistäni, jotka ovat tosiaan olleet jo jonkin aikaa melko pitkät ja vahvat. Jotenkin tuntuu että kesällä ne myös kasvaa nopeammin. En kuitenkaan saisi niitä pysymään näin pitkinä, ellen ottaisi sinkki - ja C - vitamiinitabletin päivittäin. Huomaa heti, jos ei ole muutamaan päivään muistanut ottaa tätä ravintolisää, kun kynnet rupeaa lohkeilemaan ja katkeilemaan. Tällä hetkellä käytän Seven Seas (Briteistä ostettuja) mustaherukanmakuisia kapseleita, jotka ovatkin aika hyviä ja niitä voi pureskella, mikä on hyvä asia jos pelkää isokokoisten tablettien nielemistä. Minulla ei ole yhtä tiettyä suosikkimerkkiä, kunhan ravintolisissä yhdistyy C-vitamiini ja sinkki, mutta toki hyvä makukin on myös plussaa kun näitä löytyy vaikka minkälaisia. Säännöllinen annos sinkkiä pitää myös hiukset normaalina. Toinen tärkeä vitamiinilisä on D - sekä calsium luustolle, koska en juo kovinkaan paljon maitoa. Juon lähes päivittäin tai aina kun muistan ja ehdin FitLine - restorante sitruksenmakuista pulverijuomaa joko aamuisin tai juoksulenkin jälkeen, jossa yhdistyy nämä kaksi vitamiinia. Talvisin syön paljon enemmän hedelmää, mutta kesäisin nämä jäävät vähemmälle (lähinnä tulee syötyä mansikoita) jolloin c-vitamiinin säännöllinen ja mielellään päivittäinen saanti tulee tärkeämpään rooliin. Mutta yleisesti, vuoden ympäri kynnet pysyy vahvana sinkin ja C-vitamiinin ansiosta :)



Yves Rocher* Vitamins soleil - aurinkokapselit sisältää sinkkiä ja alemman kuvan Vitamine Vegetale purukapselit C-vitamiinia.


Hyvää perjantaita & alkavaa viikonloppua kaikille!

//Every now and then someone compliment me on my nails (many also thinks they're not my natural ones). But they would not stay this strong & long if it wasn't for the zink and vitamin C supplement I take daily. Vitamin supplements are throughout the year an important part of my daily routines. At the moment I use the Seven Seas blackcurrant chewable capsules, which is a good choice if you're afraid to swallow big size capsules. I do not have a favorite brand I purchase each time - the usual requirements is that they contain zink and vitamin C, but of course a plus is if they taste good too. Frequent, preferably a daily dose of zink also keeps your hair normal. Another important supplement in my point of view is vitamin D and calcium for bones, as I don't drink lots of milk, however this I only use a few times a week rather than on daily basis. I use the FitLine restorante supplement drink powder, sometimes in the morning or after a workout. In the wintertime I eat much more fruits (in the summer almost only strawberries occasionally) which makes it even more important to take some daily supplements. Overall - my secret to long nails is a daily use of zink and vitamin C. :)

Have a good weekend everyone!

*commercial links added to the post.

Kommentit